Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Kookboek "GELEGENHEID"

Deze heerlijke hartige taart met eigengemaakte bodem heb ik voor het eerst gemaakt met mijn nieuwe Magimix keukenmachine. Ik maak heel vaak nieuwe recepten aan de hand van dat wat in nog in de koelkast/vriezer hebt. Ik heb een recept op Smulweb staan van een heerlijke preisoep met gehakt en kaas. Toen bedacht ik dat ik met die ingrediënten en nog wat erbij een lekkere hartige taart kon maken. We hebben echt gesmuld en deze taart komt zeker vaker op tafel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Een beetje met ingrediënten goochelen en je hebt weer een andere hartige taart en omdat gehakt, champignons, prei en feta  me wel een lekkere combinatie leek gewoon uitgeprobeerd. Mede door de bodem alvast een beetje voor te bakken en door crème fraiche te gebruiken in plaats van de veel dunnere room krijg je een mooie droge taart die niet wegdrijft van het vocht. Je kunt het jezelf makkelijk maken door kant en klaar deeg te gebruiken voor quiche/ hartige taart. Tegenwoordig hebben ze die ook voortaan in het rond, hetgeen nog gebruiksvriendelijker is. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Verrukkelijke salade van gegrilde aubergine en kip …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mediterraan

Een heerlijk licht recept van coquille`s in kerrie/citroen botersaus met sla …  Lees verder »

Frisse citroen kwarktaart. Snel en makkelijk te maken. …  Lees verder »

Dit recept is onderdeel van het Gezonde Kerstmenu 2010 van Mathijs Vrieze. Samen met het voorgerecht Bloemkoolsoepje en het nagerecht Fruitcompote met eiwitschuim heb je een compleet kerstmenu dat lekker én gezond is! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

750 gr aardappelen zout 11/2 kg spinazie 350 gr tomaten 2 zakjes Mozzarella á 150 gr boter om de schaal mee in te vetten 1/4 liter slagroom 3 eieren peper 1 bosje bieslook  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Dit is een makkelijk gerecht omdat meeste ingredienten kant en klaar gekocht worden. Maar het resultaat is zo lekker dat de hele familie om het fornhuis heen draait en er maar weinig balletjes het halen tot aan de tafel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Ik heb ooit eens een heerlijke komkommersoep gegeten in een restaurant. Het recept van de kok krijg je zelden dus heb ik de soep zelf geprobeerd na te maken en wij vonden zo lekker dat het beslist niet zal misstaan bij een dinertje. Het is een heerlijk voorgerecht/amuse of een zomaar een 'tussendoor soep'. Kan ook worden geserveerd bij een barbecue. Maak het dan van te voren, zet in de koelkast en serveer het lekker koud tussen de gerechten door, super lekker! Deze soep kan koud of warm geserveerd worden. Gebruik bieslook of dille als garnering of strooi er kleine croutonnetjes over. Ik maak zelf de kleine croutonnetjes want supermarkt croutons koop ik niet. Gewoon zelf maken is veel lekkerder en ze kosten je alleen wat oud brood, olie en je eigen kruiden. Bovendien weet je dan precies wat erin zit! Als je deze soep warm wilt eten, serveer hem dan eens in een wat grotere kom. Als je soep overhoudt kan je hem goed afgedekt in de koelkast bewaren, de volgende dag is hij nog net zo lekker. Wil je de soep opwarmen? Dat kan makkelijk want het geklutste eigeel was namelijk al aan de hete vloeistof toegevoegd en was dus al gaar. Als je i.p.v. kippenbouillon een groentebouillon gebruikt dan is het geschikt voor Vegetariers. . …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dit lekkere bijgerecht kan je de dag van te voren al klaar maken.Op de avond zelf alleen nog even opwarmen in de oven. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Ovenschotel Moussaka volgens een écht, Grieks recept. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Lekker voor erbij en eens wat anders dan aardappelpuree of gebakken/gekookte aardappelen..... …  Lees verder »

Dit is echt een heerlijk voorgerecht en ook heel goed te gebruiken bij een Kerstdiner of gewoon een gezellig etentje voor vrienden enz. Het recept is bovendien heel gemakkelijk te maken. Je kan dit recept makkelijk verminderen of vermeerderen zodat het geschikt is voor het aantal personen die je te gast krijgt. Vorige week (december 2011) weer eens gemaakt en nu staan er foto`s bij. Ik heb het dit keer voor 4 personen gemaakt, tussen haakjes staat hoeveel ik gebruikt heb voor 4 personen. De slagroom met een vork iets dikker geklopt. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Herfst: heerlijk deze paddenstoelen quiche. Ik heb deze afgekeken van de alom bekende quiche lorriane, maar dan paddenstoelen als hoofdingrediënt gebruikt. Gebruik gewoon champignons of lekkerder kastanjechampignons. Wil je het heel luxe, neem dan 600 gr paddenstoelenmelange. Daar zitten meer dan 4 soorten in. Paddenstoelenmelange is o.a. te koop bij AH of (goedkoper, mét kaart) bij de Sligro. Ik heb hem gemaakt met kastanjechampignons, erg lekker want die waren deze week in de aanbieding bij de Lidl voor 79 cent/250 gr. Eet er een lekkere herfst salade bij en drink er rode wijn bij en je hebt een hemelse herfst maaltijd. Deze heerlijke quiche is redelijk machtig en ruim voldoende om 4 personen van te laten smullen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Het is nog volop winter dus heb nog een lekker stoofje gemaakt. Ik heb nog heel mooi rundvlees en moest worden gebruikt. Dit stoofje is anders dan alle andere, maar beslist niet minder lekker, integendeel ! Al die kruiden, de hele melange bij elkaar, indien je weet wat ze in de Provence gebruiken, geeft het vlees juist een heerlijke smaak mee. Bovendien ziet het er leuk en kleurrijk uit op het bord want als je lekker eet dan willen alle zintuigen wat, je ogen dus ook. Smakelijk ! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Voor bij een oosterse tafel en of buffet …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch
Top