Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pasta met spinazie en tomaat

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Pasta (welke je wilt) - hoeveelheid afh van eters
Zak gewassen spinazie (supermarkt)
2 grotere of 4 kleinere tomaten
Knoflook (naar smaak)
Wat zout en peper
Naar keuze: spekjes of blokjes ham, of niets
Olijfolie
Parmezaanse kaas


HULPMIDDELEN

Een wok en een pan om de pasta te koken


Heel erg gemakkelijk. Een goede manier om mijn kinderen aan de spinazie te krijgen! En ik gebruik altijd wat overgebleven tomaten die niet vers genoeg meer zijn voor in de salade.

Voorbereiding

Pan met kokend water opzetten & de tomaten in blokjes snijden

Bereidingswijze

Doe de pasta met wat zout (ze zeggen zo zout als de zee) in het kokende water doen. Zet de wok op het vuur. 5 min voordat de pasta gaar is begin je aan het volgende: in de wok wat olijfolie doen en hierin de knoflook bakken (niet de olie te heet laten worden anders bakt t aan). Als deze zachtjes bakt en je begint m te ruiken, de eventuele spekjes of blokjes ham erbij gooien. Nu kan het vuur wat hoger. Als deze enigszins bruin zijn, de tomaten erbij doen. Als het goed is is alles nu goed op temperatuur en bakt het aardig. Als de tomaten lekker pruttelen gooi je de spinazie erbij. Deze zal snel slinken, na 1 of 2 min zal alles al klaar zijn! Pasta afgieten, erbij gooien, alles door elkaar roeren, op smaak brengen met peper en zout en klaar ben je. Eet smakelijk.

Serveertips

Dek de tafel voordat je gaat koken, zo snel gaat deze... lekker met geraspte parmezaanse kaas.

De chiquere variant is met Italiaanse spinazie, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitjes, nog lekkerder!

Bron

Zelf bedacht, toen ik alleen nog een paar zachte tomaten en een zak spinazie in de koelkast had!



Leuk recept? Deel het
Reacties (5)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mikkieb
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top