Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

varkenshaas met heerlijke marsalasaus

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 ui
150 gr. oesterzwammen
250 gr. kastanjechampignons
50 gr. bakbacon
1 takje peterselie
50 gr. boter
4 varkenshaasjes van 150 gr.
zout, peper
½ el tijm
4 el marsala
1 el sojasaus
1/8 liter slagroom



Een heerlijk gerecht,dat niet misstaat bij bijzondere gelegenheden.

Voorbereiding

Ui pellen en halveren.
Helften in dunne ringen snijden.
Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier.
Taaie steeltjes van oesterzwammen snijden.
Grote oesterzwammen in repen snijden.
Champignons in plakjes snijden.
Bacon in stukjes snijden.
In kopje peterselie fijnknippen.

Bereidingswijze

In koekepan boter verhitten.
Ui, paddestoelen en bacon ca 5 minuten bakken.
Intussen varkenshaasjes schuin in plakken van 2 cm snijden.
Met vleesmes iets platslaan.
Varkenshaas bestrooien met zout, peper en tijm.
Met schuimspaan paddestoelenmengsel uit de pan op een bord scheppen.
In achtergebleven bakvet varkenshaas 5 minuten bakken, halverwege keren.
Uit pan op voorverwarmde borden scheppen en onder aluminiumfolie warm houden.
Aan achtergebleven bakvet toevoegen: champignonmengsel, marsala, sojasaus en slagroom.
Aan de kook brengen en op hoog vuur ca 2 minuten laten inkoken.
Op smaak brengen met zout en peper.
Plakjes varkenshaas dakpansgewijs op borden rangschikken. Paddestoelensaus half erover en half erlangs schenken.
Bestrooien met peterselie.

Serveertips

Voor wat variatie ital. kruiden en knofllook eraan toevoegen

lekker met sperziebonen(met katenspek) , aardappeltoefjes of aardappelkroketten



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van adeline43
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top