Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

De lekkerste en sappigste gehaktbal van jonnie boer!

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 3 personen

Rundergehakt (ongeveer 500g.). Dit komt niet zo precies. De meeste winkels hebben wel een ponds verpakking rundergehakt liggen. Mager rundergehakt is natuurlijk ook prima.
2 eetlepels Ketjap Manis
Ietsje uitschieten mag ook hoor
1 eetlepels grove mosterd
Dit mag best een flinke grote lepel zijn
½ eetlepel zout
Niet te veel, altijd voorzichtig met het zout
1 eetlepel mosterd
Dit is dus de gewone franse mosterd
1 theelepel cayennepeper
En ook hier mag je flink uitschieten, lekker pittig hé
2 eieren
Groot of kleine eieren, maakt niet uit
100 gram paneermeel
Goed opletten hoeveel het is want als je het nog een keer maakt meet je het op het gevoel af. Ook goed.
1 pot vleesfond
Heel belangrijk want hier krijg je toch een lekker jus van. Een pot is ongeveer 380 ml.
25 gram boter


Gehaktballen naar recept Jonnie Boer
gehaktbal a la Jimmy boer
gehaktbal a la Jimmy boer
gehaktbal a la Jimmy boer
gehakt

Jonny de boer

Gehaktballen à la Jonnie Boer

Dit gerecht gevonden op AH kookschrift:http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=202942

Bereidingswijze

En een klein beetje boter om in te bakken en voor wat extra smaak in de fond
Ok, en nu aan het werk. Met je handen dus eerst even goed wassen. Doe alles behalve de fond en de boter door elkaar en kneden maar. Net zo lang het gehakt mengsel kneden tot alles goed door elkaar is gemengd. Als alles goed door elkaar is draai je de gehaktballen. Je kunt hier vijf grote gehaktballen uit draaien of 10 wat kleinere. Gewoon doen wat je lekker vindt. Hou je van grote gehaktballen dan maak je grote gehaktballen. Aan het gehaktballen draaien dus. Als je daarmee klaar bent kun je twee dingen doen. Of je gaat gewoon verder of je laat ze minimaal half uur in de koelkast ¿rusten¿. Ze blijven dan beter in vorm in de pan. Krijg je een wat chiquere gehaktbal. Ook lekker.
De beste gehaktbal ooit nog even bakken
Boter in de ban, olijfolie mag ook maar is toch net iets minder lekker. Vervolgens rondom aanbakken. Dat betekent dus dat je er bij moet blijven staan en de gehaktbal moet laten rondgaan in de pan tot alle kanten lekker bruin zijn. Nu kun je twee dingen doen. Meteen de fond erbij gieten of eerst even het bakvet eruit scheppen. Daardoor wordt de smaak wel ietsjes minder maar het is veel gezonder. Giet vervolgens de fond erbij en laat alles een halfuurtje in de pan lekker sudderen. Als je niet al te grote gehaktballen hebt kan het wel sneller maar een beetje sudderen kan voor de smaak nooit kwaad. Wel de deksel schuin op de pan zetten dan kook de fond iets in.

Bron

http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=202942



Leuk recept? Deel het
Reacties (44)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rah2o
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top