Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Panna cotta met rood fruit en witte chocola

  • Europees Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

100 ml melk
200 ml slagroom
50 g witte basterdsuiker
½ vanillestokje
3 blaadjes gelatine (of agar agar voor de vegetariers)
1 reep witte chocola 100g (AH)
60 g poedersuiker
1 theelepel maizena
250 g gemengd rood fruit (diepvries AH)
optie: scheutje kersenlikeur



Panna cotta met witte chocola, waarop een gelei van en met rood fruit en gegarneerd met chocoladekrullen.
Het gerecht moet na de bereiding nog ca. 2 uur in de koelkast opstijven.

Bereidingswijze

Verwarm de melk en de room met de witte basterdsuiker en de vanille en laat 5 minuten op zacht vuur tegen de kook aan staan.
Meng er vervolgens 4 blokjes chocola (ca. 30 g) bij tot deze geheel zijn opgelost.

Week de gelatine intussen in koud water en los deze vervolgens op in het mengsel van room en melk.
Vul de glaaasjes voor tweederde met dit mengsel en zet het minstens 2 uur koud weg.

Los de poedersuiker en de maizena op in wat water, breng dit al roerende aan de kook in een pan op zacht vuur tot de maizena gebonden is en voeg dan het fruit toe.
Laat het in 1 a 2 minuten tot een lichte compote inkoken.
Voeg eventueel nog een scheutje kersenlikeur toe.
Zet weg en laat afkoelen.

Schep als als de panna cotta opgesteven is het rode fruit op de panna cotta.
Zet het geheel weer in de koelkast, tot het goed is gekoeld.
Schraap van de rest van de reep wat krullen als garnering op de rode fruit.



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van RobVergouwe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top