Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Lekkere gegratineerde pasta met kip, champignons en roomkaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

400 gram macaroni of rigatoni
350 gram kipfilet in blokjes
250 gram champignons
1 kleine ui (gepeld en gesnipperd)
2 eetlepels olie
zout, peper
100 ml witte wijn of kippenbouillon (bij gebruik van bouillon oppassen met zout)
200 gram roomkaas (bijvoorbeeld mon chou)
2 flinke eetlepels fijn gehakte peterselie
75 gram geraspte belegen kaas


HULPMIDDELEN

Grote pan
koekenpan
ovenschaal

Heerlijke rigatoni met romige kip en champignons
Rigatoni met romige kip en champignons

De voorbereiding!


Zalige pasta met een hele zachte smaak. Ook kinderen vinden dit heel lekker. Gebruik voor kinderen in plaats van de witte wijn wat kippenbouillon.
Ik heb dit gerecht een keer gemaakt met macaroni en een keer met rigatoni (zie foto). Wij vonden dit met macaroni nog lekkerder!

Bereidingswijze

Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Verhit de olie in de Koekenpan.
Bak hierin de kipstukjes snel rondom gaar en bruin. Haal de kipstukjes uit de pan.
Bak in het overgebleven vet de champignons en de uisnippers.
Bak deze zolang tot het vocht van de champignons is verdwenen.(De champignons hoeven niet echt bruin te worden!).
Blus af met de wijn of bouillon. Laat dit wat inkoken tot nog plm. 1 eetlepel over is.
Doe de kipstukjes weer in de pan.
Leg de roomkaas op de kipstukjes en laat deze op een lage warmtebron rustig smelten.
Voeg de peterselie toe.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat de gekookte pasta goed uitlekken.
Meng alle ingrediƫnten door de pasta. Bestrooi met de geraspte kaas.
Zet de schaal plm. 20 - 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de kaas mooi goudbruin is gekleurd. (De tijd is afhankelijk van je oven!)

Tags, , , , ,

Serveertips

Lekker met een groene salade.



Leuk recept? Deel het
Reacties (13)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top