Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pangsit

  • Indonesisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

á 2 pakken pangsitvellen (verkrijgbaar bij de toko).Hebben ze geen pangsitvellen, neem dan loempiavellen en snijd elk vel in vier gelijke stukken.
150 gram rundergehakt
150 gram garnalen (fijngehakt)
4 teentjes knoflook (fijngesnipperd)
2 eetl. prei (fijngesneden)
2 eetl. selderij (fijngesneden)
peper en zout
olie
zonnebloemolie
Water en bloem voor meelpapje (dient als plakmiddel)

Gembersausje
¼ ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook
2 grote eetl. tomatenketchup/puree
1 eetl. ketjap
1 eetl. gember, fijngesneden
rietsuiker of een stukje gula djawa en eventueel stukjes ananas op siroop
azijn
stukje rode peper



In de Indonesische keuken zijn de indische hapjes een absolute must. Op verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden worden altijd schalen vol indische snacks zoals pasteitjes, loempia of risolles gepresenteerd.
Hieronder een lekker recept van pangsit. Pangsit is eigenlijk een chinees recept, maar in de indische keuken zul je het ook vaak aantreffen. Bovendien is de pangsitvulling van dit recept indisch/chinees.

Bereidingswijze

Rundergehakt samen met de fijngehakte garnalen in wat olie fruiten.
Dan de gesnipperde knoflook en fijngesneden prei toevoegen en even mee laten bakken.
Vervolgens de selderij, peper en zout erbij doen, het geheel goed door elkaar mengen. Vuur uitdoen en laten afkoelen. (het overtollige vet afgieten)
Leg op elk pangsitvelletje een opgehoopte dessertlepel vulling.


Vouw de velletjes in een driehoek dicht en plak ze met het meelpapje vast. Even aandrukken.
De 2 punten van dit driehoekje links en rechts- vouw je achterwaarts en plak je weer dicht met het meelpapje.
In ruim olie bakken.

Gembersausje

Bak de ui en knoflook in wat olie. Voeg tomatenketchup/puree, ketjap en de gember toe.
Op smaak maken met suiker, zout, azijn en peper. Eventueel iets verdunnen met water. In plaats van verse gember kun je ook gember op siroop gebruiken.


Wat heerlijk is; kleine stukje ananas in de saus doen en zoet maken met de ananassiroop.

Wordt oa. gebruikt met pangsit goring of gewoon met een stukje gebakken vlees, babi pangang











Serveertips

Serveren met een zoetzure gembersausje.

Bron

Roys Indo site



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Joyce1956
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top