Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Stamppotje van rucola en zongedroogde tomaatjes

  • Mediterraan Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 kg kruimige aardappelen
100 gr Rucola
1 sjalot
½ potje zongedroogde tomaatjes
200 gr creme fraiche
1 flinke el tomatenzoet (te vervangen door rode pesto)
zwarte peper en zeezout



Een heerlijk licht stamppotje dat geweldig lekker is bij vis. Natuurlijk laat het zich bij veel meer combineren dan alleen vis. Zeker wanneer je meerdere gangen eet tijdens een dineetje of gewoon als je de zware (winter)kost eventjes beu bent. Het is ook prima geschikt als bedje voor bijvoorbeeld fazant, wild zwijn of hertenbief.  Een stamppotje dat dus het hele jaar door lekker is.
Ik heb in dit recept gebruik gemaakt van -tomatenzoet- een product, voor mij en voor velen onbekend. Ik kreeg de gelegenheid om dit product te testen en ik heb het in de bereiding van dit heerlijk stamppotje gebruikt.
Wil je dit stamppotje maken en heb je geen  -tomatenzoet- dan is rode pesto een goed alternatief

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar.
Giet ze af en voeg de gesnipperde sjalot, fijngesneden tomaatjes, creme fraiche, peper en zout en de tomatenzoet (pesto) toe.
Stamp dit alles goed door elkaar en schep er daarna de rucola doorheen.

Serveertips

Dit stamppotje is heerlijk bij vis maar ook prima geschikt voor bij wild zoals: fazant, wild zwijn of hertenbief.



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top