Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Heldere duivenbouillon met paddenstoelen garnituur

  • Wereld
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen


2 duifjes
3 takjes tijm
2 laurierblaadjes
3 jeneverbessen (gekneusd)
2 kruidnagels
8 zwarte peperkorrels (gekneusd)
50 ml Madeira (eventueel te vervangen door Port of Sherry)
300 gram oesterzwammen
200 gram shi-takes
400 gram champignons
4 st bleekselderij
1 bosje bos uitjes



Dit heerlijke soepje is uitermate geschikt voor bij het kerstdiner. Het past helemaal bij deze tijd van het jaar en het is lekker licht en dus prima geschikt om in te passen in een diner met meerdere gangen.
Ik heb hier oesterzwammen, shi-takes en champignons gebruikt maar je kunt het nog exclusiever maken door een  specialere paddenstoelenmix te gebruiken.

Bereidingswijze


Zet de duiven op met 4 liter water en voeg de tijm, laurier, jeneverbessen, kruidnagels en peperkorrels toe, breng het geheel aan de kook.
Laat dit 3 tot 4 uur heel zachtjes pruttelen op een klein pitje.
Haal de duiven uit de pan en doe de bouillon door een zeef met een natgemaakte passeerdoek (of schone theedoek) hierdoor krijg je een mooie heldere bouillon.
Zet de bouillon terug op het vuur,  haal het vlees van de botten en doe dat terug in de bouillon.
Voeg de Madeira toe (eventueel te vervangen door Port of Sherry)
Snijd de bleekselderij in dunne boogjes en voeg deze toe, hou de bouillon tegen de kook aan zodat de bleekselderij nog wel net kan garen.
Snij de champignons in schijfjes en scheur de oesterzwammen in reepjes. Bak deze kort aan en voeg ze toe aan de bouillon.
Net voordat je de bouillon opdient voeg je de fijngesneden bos uitjes toe en maak je het op smaak met peper en zout (evt. met wildbouillon)



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top