Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

  • Italiaans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

- 2 aubergines
- 4 hard gekookte eieren
- zonnebloemolie om in te frituren
- basis tomatensaus (zie recept)
- zout
- 1 ½ bol mozzarella
- geraspte kaas (harde kaassoort bv. Grana Padano)
- oregano
- basilicum om te garneren.


Zo kregen we het op Sicilië.

Foto Smulweb "recept van de dag"


Dit heerlijke recept heb ik tijdens mijn vakantie afgekeken bij de agriturismo -Le case del Merlo-  op Sicilie. Het was daar werkelijk goed toeven en elke avond kregen we weer een heerlijk 4-gangen diner voor geschoteld. Geen extravagante gerechten maar alles gemaakt met verse ingrediënten, precies waar ik juist zo van hou. En natuurlijk alles klaargemaakt -con amore-  Thuis ben ik aan de slag gegaan en met een beetje eigen creativiteit ben ik hierop uitgekomen.

Kijk hier voor het Basisrecept-tomatensaus

 

Bereidingswijze

- Snij de aubergines overlangs in schijven van ongeveer 1 cm en laat ze ongeveer een half uur weken in zout water. Plaats een bord op de aubergines en zet daar iets zwaars op zodat de aubergines onder water blijven staan.
- Dep de schijven droog met keukenpapier.
- Verhit voldoende zonnebloemolie in een pan en frituur hierin de schijven aubergine.
- Laat de aubergine goed uitlekken.
- Schep wat van de basis tomatensaus in een Ovenschaal en leg hierop de helft van de aubergines (grootste stukken)
- Hierop leg je de in schijfjes gesneden eieren gevolgd door een 2e laag aubergines. Daarop komt een lepel van de basissaus en daar bovenop plakjes mozzarella. Strooi er wat van de geraspte kaas overheen en een beetje oregano.
- Zet het geheel ongeveer 15 minuten in een oven op 180 graden totdat de mozzarella begint te smelten.
- Garneer met een blaadje basilicum.

Tags, , , , , ,

Bron

Beetje van het agriturismo en een beetje van mezelf.



Leuk recept? Deel het
Reacties (5)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top