Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Enchilada Kip met sour cream dip

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 grote kipfilets
4 grote mais tortilla's
250 gr cherrytomaatjes
100 gr geraspte kaas
1 klein blikje mais (125gr)
1 klein blikje kidneybonen (125gr)
1 grote ui
2 tn knoflook
1 dl kippenbouillon
4 el zonnebloemolie
kruidenmix*

(*kruidenmix)
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl korianderzaad
2 tl komijnpoeder
2 tl chili of cayennepeper
1 el paprikapoeder
1 el oregano
1 tl zwarte peper
zout naar smaak

(sour cream dip)
230 ml mayonaise
1 klein kuipje zure room (of crème fraise )
1 tl dille
1 tl peterselie
mespuntje knoflookpoeder
mespuntje uienpoeder
zout en peper naar smaak


HULPMIDDELEN

Oven, Ovenschaal, Staafmixer, koekenpan, steelpan, cocktailprikkers


Er zijn verschillende soorten burrito's, Taco en Faijta recepten op het internet te vinden.
Deze zelf bedachte varriant van enchilada vind ik zelf erg lekker , maar let op is pittig.
Je kunt hem minder pittig maken door wat minder chili of cayennepepper te gebruiken.
De gebruikte kruiden zijn gebaseerd op de enchilada seasoningmix van het merk Santa Maria.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snipper de ui en de knoflooktenen, en snij de paprika in kleine stukjes.
Snij de kipfilets in kleine dunne plakjes van bv. 1x3cm en meng deze in een kom met de helft van de kruidenmix circa 15 gram en wat zonnebloemolie.
Spoel de mais en kidneybonen even met wat water en laat dit uitlekken.
Zet een Koekenpan op het vuur en voeg 2 el zonnebloemolie toe.
Fruit de fijngesnipperde knoflook en uien even aan en voeg vervolgens de kipstukjes toe.
bak de kipstukjes totdat deze de roze kleur kwijt zijn voeg dan de groenten toe en bak de even kort mee.

Pureer de de cherrytomaatjes met een staafmixer en giet dit in een steelpannetje.
Voeg de kippenbouillon , en de andere helft (15 gram van de kruidenmix toe en laat dit even zachtjes koken
Voeg vervolgens 50 gr gerapte kaas erbij en roer dit goed door totdat de kaas volledig gesmolten is.

Giet de helft 2/3 van het tomatenmengsel over de kipstukjes en bewaar 1/2 voor later.
Laat de kipstukjes , groente en tomatenmengsel 2 a 3 minuten even zachtjes koken.

Smeer 4 tortilla in met een eetlepel crème fraise en schep 3 opscheplepels met kipvulling er op.
Rol deze op en zet vast met bv een cocktailprikker en leg deze in een beboterde ovenschaal.
Overgiet de enchilada's met het overgebleven tomatenmengsel en wat geraspte kaas.
Warm het even goed op in de oven totdat het kaas smelt en klaar.

Serveertips

Serveer de overgebleven crème fraise erbij.



Leuk recept? Deel het
Reacties (8)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hotstuff31
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top