Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Bombaykip

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

400 gr bloemkool
15 gr munt
6 el yoghurt
1 citroen
1 volle tl gemalen kurkuma
1 volle tl milde kerriepoeder
1 el balsamicoazijn
2 tenen knoflook
3 cm verse gemberwortel, geschild, fijngehakt
2 kipfilets van 120 gr
1 tl komijnzaad
1 tl zwarte mosterdzaad
2 naan broden
60 gr jonge bladspinazie
1 verse rode Spaanse peper


HULPMIDDELEN

Blender, grote braadslee, mes en Snijplank


Een heerlijk recept uit de herfsteditie van Smult. 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Snijd bloemkool in dunne plakjes, doe ze in een zeef en hang die boven de pan rijst. Leg er een deksel op en stoom ze 15 minuten.
3. Pluk muntblaadjes van takjes, houd een paar kleine blaadjes apart en doe de rest in een Blender. Doe 3 eetlepels yoghurt, de helft van citroensap en een scheutje water erbij en laat blender ongeveer 1 minuut draaien tot er een super glad groentemengsel ontstaat. Giet de dressing in een kom en zet hem in de koelkast.
4. Spoel blender niet af. En doe de rest van de yoghurt, citroensap, kurkuma, kerriepoeder, balsamicoazijn, knoflook en gember erin. Laat blender draaien tot er een gladde marinade ontstaat en giet hem in een grote braadslede. Maak kleine sneetjes in de kipfilets om het oppervlak te vergroten en schep ze om met de marinade. Doe gestoomde bloemkool bij de kip, hussel ze even door elkaar, strooi er komijn- en zwarte mosterdzaad over en zet de braadslee 15 minuten in de oven.
5. Snijd de kip in plakjes en maak de borden op.

Tags, ,

Bron

Smult 13



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_Smulweb_Loesje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top