Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Salade met Arina geitenkaas en gegrilde peren

  • Europees
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

400g Arina jong belegen geitenkaas
4 rijpe peren
4 vijgen
75g rucola
handvol rozijnen
verse tijm
handvol walnoten
ciabatta
olijfolie


HULPMIDDELEN

Barbeque


Heerlijk frisse salade met geitenkaas, ideaal voor een warme zomeravond!

Bereidingswijze

1.Snij de Arina geitenkaas in reepjes.
2.Snij elke peer in 8 stukken, verwijder het klokhuis en gril ze op de Barbecue.
3.Snij de ciabatta in sneetjes, besprenkel deze met olijfolie en tijm en gril ze op de barbecue.
4.Hak de walnoten grof.
5.Snij de vijgen in 4 stukken
6.Doe wat rucola op een bord en versier met de kwartjes vijg en de stukjes gegrilde peer.
7.Bestrooi dit met wat walnoten en rozijnen en leg de reepjes Arina geitenkaas in het midden.
8.Maak het af met wat verse tijm en olijfolie en serveer met de gegrilde ciabatta.

Tags, , , , , ,

Serveertips

Dit recept is perfect te combineren met droge witte wijn.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top