Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Braziliaanse visstoof

  • Braziliaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Klontje boter + scheutje olijfolie
2 rode uien, in halve ringen
2 teentjes knoflook, in schijfjes
1 groene paprika, in reepjes
1 gele paprika, in reepjes
250 gr middelgrote champignons, in schijfjes
1 el garam masala
2 el tomatenpuree
3 dl droge witte wijn
1/2 visbouillonblokje, verkruimeld
1 bekertje crème fraiche
600 gr kabeljauwfilet (niet te dun) in hapklaar formaat blokjes gesneden
Fijngesneden peterselie en/of koriander


HULPMIDDELEN

Snijplank
Scherp mes
Diepe Koekenpan met deksel


Superstoofschotel van alleen maar lekkere ingrediënten, dan kan het bijna niet fout he.
Wij hebben er kabeljauwfilet voor gebruikt, maar je kunt hiervoor elke stevige witvisfilet gebruiken.

Bereidingswijze

Smelt de boter en voeg de olie toe.
Bak uien en knoflook aan, gevolgd door de paprikareepjes.
Als deze zachter zijn de champignons erbij en even met de rest meebakken.
De garam masala en tomatenpuree toevoegen en deze ook even meebakken.
Blus af met de wijn en verkruimel het bouillonblokje erboven, roer alles goed door.
Breng evt op smaak met p&z en leg de stukken kabeljauw in de saus.
Laat deze in 15-20 minuten gaar stoven, roer af en toe voorzichtig om.
Roer er de creme fraiche door en de de fijngesneden peterselie/koriander.
Warm het goed door en dan Smullen maar, eet smakelijk!

Tags

Serveertips

Lekker met gebakken aardappeltjes, friet of rijst en een frisse salade.

Bron

Ooit gegeten bij Braziliaans eetcafe Carioca in Eindhoven en het recept teruggevonden



Leuk recept? Deel het
Reacties (14)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top