Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pittige kool met gehakt paprika tauge en pindakaas voor wok en oven

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

400 gram rundergehakt
2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
1 flinke ui, gepeld en gesnipperd
2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
1 rode peper of meer naar smaak, schoongemaakt pitjes en zaadlijsten verwijderd
300 gram gesneden wittekool of spitskool
2 rode {spits} paprika's, schoongemaakt in stukjes gesneden
plm. 75 gram taugé, schoongemaakt
1 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel ketoembar
1 theelepel djahé
zout, peper
3 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap)
2 eetlepels pindakaas
seroendeng

Eventueel met aardappelpuree
Plm. 800 gram kruimige aardappelen
2 dl melk of 1 dl melk en 1 dl slagroom (nog veel lekkerder !)
30 gram roomboter
zout
versgemalen peper
versgemalen nootmuskaat

plm. 50 gram geraspte belegen kaas


HULPMIDDELEN

Wok
ovenschaal als je die wilt maken
eventueel aardappelstamper of mixer (geen staafmixer)

Lekkere gewokte pittige wittekool

Maar ook verrukkelijk als ovenschotel


Lekkere Indisch gekruide kool met knapperige paprika en taugé. Door de kool wat lekkere kruiden, een lepeltje pindakaas en seroendeng. Smullen maar....
Dit gerecht is heerlijk als wokschotel met witte rijst maar ook heerlijk als ovenschotel met aardappelpuree.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de wok.
Bak hierin het gehakt rul en bruin.
Voeg de rode peper, ui- en knoflooksnippers hieraan toe en bak even mee.
Voeg het kerriepoeder, ketoembar en djahé toe en bak ook even mee.
Meng de kool door het gehakt en de kruiden. Meng alles goed door elkaar en bak een paar minuten mee plm. 5 minuten) tot de kool beetgaar is en naar jouw smaak.
Meng de paprika door de kool.
Voeg de ketjap en de pindakaas toe + een klein beetje water.
Roer alles goed door elkaar.
Voeg nu de knapperige taugé eraan toe en strooi de seroendeng erover.
Proefffff......!!

Nu kun je dit zo eten met de gekookte witte rijst, maar ook heel lekker als ovenschotel met aardappelpuree.

Aardappelpuree
Schil de aardappelen en snij ze in stukken.
Kook de aardappelen goed gaar in water met zout.
Laat de aardappelen goed droog stomen op een lage warmtebron.
Giet de melk en eventueel de room erbij. Verwarm dit samen met de aardappelen.
Voeg de boter toe.
Stamp de aardappelen met de aardappelstamper. Ik hou van een wat grove aardappelpuree. Wil je dat niet mix de puree dan met een gewone Mixer.
Maak de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Tags, , , , , , ,

Serveertips

Lekker met witte kool, maar ook met spitskool.



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top