Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kip met pesto en zongedroogde tomaat in bladerdeeg

  • Europees Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

- 3 kipfilets = ongeveer 6 bladerdeegpakketjes
- Bladerdeeg
- Pesto
- Zongedroogde tomaat
- Parmezaanse kaas
- Olie



Probeers eens wat anders met je kipfilets en wikkel ze in bladerdeeg!

Bereidingswijze

- Verwarm de oven op 180 graden voor
- Snijd de kipfilet door de helft. Snijd in de halve kipfilet een gleuf aan de zijkant maar laat de 2 helften nog wel aan elkaar zitten
- Je kan de kipfilet nu openklappen (Beetje zoals een broodje).
- Snijd de zongedroogde tomaat in stukjes
- Smeer pesto op de het opengeklapte stukje kipfilet en leg er de stukjes zongedroogde tomaat en geraspte parmezaanse kaas op.
- Vouw de kipfilet weer dicht en rol deze op.
- Leg de opgerolde kipfilet op een stukje bladerdeeg en strooi er wat Parmezaanse kaas over.
- Vouw het bladerdeeg dicht door twee punten naar het midden te brengen.
- Leg de bladerdeeghapjes in een ingevette Ovenschaal en bak het in 20/25 minuten gaar.

Tags, , , ,

Serveertips

Serveer dit gerecht met een salade of gegrilde groenten



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_Smulweb_Loesje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top