Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Klassiekers met een twist

  • Europees Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 pak mosselen
1 zakje mosselgroente
Witte wijn
1 zalmfilet
10 diepvriesgamba's
20 gram boter
20 gram bloem
100 ml kookroom
Kerriepoeder
Bieslook


HULPMIDDELEN

Grote pan waar een pak mosselen inpast
Zeef


Een nieuwe draai aan een klassiek mosselrecept!

Bereidingswijze

1. Zet een grote pan op het vuur en doe hier wat witte wijn in.
2. Als de wijn warm is geworden, voeg je er de mosselgroenten aan toe en laat je deze warm worden.
3. Kijk na een paar minuten of er nog genoeg vocht bij zit, zo niet, voeg dan nog wat witte wijn toe.
4. Doe de gewassen mosselen erbij en doe de deksel erop. Laat dit zo staan tot het warm is.
5. Snijd ondertussen de zalmfilet in stukken en pel de gamba's.
6. Als alle mosselen op zijn, kun je deze afgieten in een andere pan of schaal.
7. Zet een zeef op een schaal en giet het vocht uit de pan met mosselen door de zeef.
8. Zet een andere pan op het vuur en smelt hier de boter in.
9. Voeg kerriepoeder en bloem toe aan de gesmolten boter.
10. Doe hier het kookvocht van de mosselen bij en wacht tot het wat dikker wordt.
11. Voeg dan de kookroom toe en roer het door elkaar.
12. Voeg hier de zalm en garnalen aan toe en laat deze meegaren.
13 Hak ondertussen de bieslook in kleine stukken
14. Verdeel de soep over de kommen en voeg hier de mosselen aan toe. Tot slot strooi je hier wat bieslook overheen.

Tags, , ,



Leuk recept? Deel het
Reacties (6)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_Smulweb_Loesje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top