Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kip pilav

  • Turks Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

- 3 kippendijen
- Knoflook
- 1 Ui
- Bakje champignons
- 2 Paprika's
- Blikje tomatensaus
- 1 el Ketjap
- 1 el Sambal
- 1 el Worcestersaus
- 1 Blik perziken



Kip pilav zoals oma hem ook maakte!

Bereidingswijze

- Snijd wat knoflook fijn en snipper een uitje. Snijd vervolgens de kip in blokken.
- Zet een grote pan water op om de rijst in te koken en kook dit volgens de verpakking.
- Zet een pan op met wat olie. Als de olie heet is, doe er de knoflook en het uitje bij.
- Als de ui glazig is, kan je de kip toevoegen.
- Maak de champignons schoon en snijd deze en de paprika klein.
- Voeg deze toe aan de kip samen met wat peper en zout.
- Voeg dan een blikje tomatensaus toe.
- Voeg ketjap, sambal, worcestersaus en wat sap van de perziken toe.
- Snijd de perziken in stukjes en voeg deze bij de saus.
- Laat de saus een minuutje of 10 sudderen tot het de juiste dikte heeft.

Tags, , , , , , ,



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_Smulweb_Loesje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top