Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Spruiten met quornballetjes

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

200 g fijngehakte quorn (diepvries)
400 g spruiten
2 stengels groene selder
1 preiwit
20 sprietjes bieslook (vers)
1 eiwit
1 L groentebouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
2 eetl. olijfolie
1 eetl. paneermeel
peper en zout



Heerlijke vegetarische soep 

Bereidingswijze

Voorbereiding
- Snij de spruiten in 4 en bewaar er 3 voor het garnituur.
- Maak de blaadjes van de 3 spruiten los en kook ze 2 min. gaar in lichtgezouten water. Spoel af onder
koud water.
- Snij de selder en de prei in grove stukken.
- Snipper het bieslook fijn.
Bereiding :
1. Doe de stukken spruiten, selder en prei in een grote kookpot en overgiet met de groentebouillon. Laat
20 min. koken en mix alles tot een gladde soep. Kruid met peper en zout.
2. Meng ondertussen de quorn met het eiwit, het paneermeel en het fijngesnipperde bieslook. Breng
op smaak met peper en zout. Rol er kleine balletjes van.
3. Verhit de olijfolie in een Braadpan en bak de balletjes goudbruin.
Afwerking:
Verdeel de soep over de borden en garneer met de spruitenblaadjes en de quornballetjes.

Tags

Bron

Colruyt



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top