Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Krieltjessalade met feta, gebakken spruiten en peer

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 g spruiten
175 g slamix
2 peren
600 g voorgekookte krielaardappelen (versmarkt)
2 rode uien
200 g feta
1 eetl. boter
3 eetl. amandelschilfers
6 eetl. olijfolie
6 eetl. balsamicoazijn
zwarte peper (molen)
zout



Een hartig en lekker vegetarisch hoofdgerecht 

Bereidingswijze

Voorbereiding:

- Snij het voetje van de spruiten, verwijder de buitenste blaadjes en snij in 2.
- Schil de peren, snij in de lengte in 8 fijne partjes.
- Snij de rode uien in fijne ringen.
- Maak de dressing: meng de olijfolie en de balsamicoazijn en kruid met zwarte peper en zout.
Bereiding:
1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
2 Doe de partjes peer, de uiringen en de spruiten in een kom en meng er de helft van de dressing onder.
3 Verdeel de spruitenmengeling over een bakplaat met bakpapier. Leg de spruiten met het snijvlak naar boven, zo kunnen ze beter garen. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven en voeg de laatste 3 min. de amandelschilfers toe. Controleer of de spruiten beetgaar zijn door er met een vork in te prikken.
4 Smelt ondertussen de boter in een pan en bak de krielaardappelen goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout.
5 Doe de gebakken krielaardappelen in een grote mengkom en meng er de slamix en de gebakken spruitenmengeling over. Verkruimel er de feta over en meng goed.
Afwerking:
Verdeel de salade over 4 borden en besprenkel met de rest van de dressing.

Tags

Bron

Colruyt



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top