Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Knoflookvlees

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen


1 kg varkenssnitzel
1 dl gembersaus
8 teentjes knoflook
peper en zout
1 tl tomatenpuree
evt. wat suiker
sambal oelek (naar smaak)
bosje lenteuitjes
1 el ketjap manis.
olie


HULPMIDDELEN

Een wok


Een lekkere variant op shoarma of giros. De tijd dat je ermee bezig bent is niet groot, maar voor het lekkere moet het wel een uurtje marineren.

Voorbereiding

Snijd het vlees in reepjes. Maak een marinade van de gembersaus, de uitgeperste knoflook, de tomatenpuree. Voeg suiker, sambal, peper en/of zout naar smaak toe. Meng het vlees met de marinade en laat minstens 1 uur staan.

Bereidingswijze

Verwarm wat olie in de wok en voeg het vlees in kleine hoeveelheden toe wanneer de olie goed heet is. Onder voortdurend omscheppen het vlees goudbruin en gaar bakken. Voeg nu de in ringen gesneden lenteuitjes toe samen met de ketjap. Nog even goed laten doorbakken.

Serveertips

Lekker met bijvoorbeeld nasi, of op een broodje met wat komkommer en tomaat.



Leuk recept? Deel het
Reacties (7)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van peetje_op_kooksafari
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top