Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kerst Menu drie gangen.

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Kerstdiner a la Frantzen.
Voor 4 personen.
Hieronder volgt een driegangen kerstmenu van Marcel Frantzen de chef-kok van restaurant Vivaldi. U kunt dit gerecht een dag van te voren bereiden. Het menu is voor vier personen en heeft als voorgerecht Briesoep met gerookte tamme eendenborst. Het hoofdgerecht is jachtschotel van hazepeper geserveerd met stoofpeertjes en het dessert warme chocoladebrownie met vanille roomijs.

Briesoep met tamme gerookte eendenborst.
8 dl sterke kippenbouillon,
2,5 dl ongezoete slagroom,
200 gram brie,
50 gram roomboter,
200 gram gerookte tamme eendenborst,
kook de kippenbouillon in room en laat de brie hier zachtjes in oplossen. Zeef de soep en laat het opnieuw inkoken. Roer de boter erdoor. Serveer de soep en de plakjes eendenborst in een diep bord.



Bereidingswijze

Jachtschotel van hazepeper met stoofpeertjes.
600 gram hazepeper van de poelier,
800 gram aardappelpuree met boter en ongezoete slagroom of melk,
6 goudrenetten en 8 stoofpeertjes van de groentespecialist.
Neem een Ovenschaal en doe hier een laagje aardappelpuree in. Bedek dit met laagjes appel ( in plakjes ). Vervolgens een laag hazepeper en herhaal dit drie keer. Bestrooi de bovenste laag met paneermeel of beschuitkruimels. Leg hierop een aantal klontjes boter en zet de schaal 45 minuten in een voorverwarmde oven. Serveer het smakelijke geheel met stoofpeertjes.

Warme chocoladebrownie met vanille roomijs.
4 chocoladebrowniesvan ongeveer 80 gram,
4 bolletjes vanille roomijs,
takje mint,
half geslagen gezoete room met koffielikeur.
Room opkloppen met suiker en de koffielikeur. Warm de brownies ongeveer twee minuten op, in een voorverwarmde oven van 180 graden. Serveer dit op een dessertbord en een bolletje ijs op de brownie. Garneren met een blaadje mint.

Serveertips

Dit is gemakkelijk voor te bereiden.



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van happy2day
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top