Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Chebakia recepten (7) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Wordt vooral gemaakt rond de ramadan

INGREDIENTEN

1 kilo meel, 150 gram roomboter, 1/5 theeglas azijn, 1/5 theeglas olijfolie, 1/5 theeglas rozenwater (Almazha), 1 bakpoeder, 2 liter honing (voor indampen)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2002
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Wordt vooral gemaakt rond de ramadan

INGREDIENTEN

-1 kilo meel -150 gram roomboter -1/5 theeglas azijn -1/5 theeglas olijfolie -1/5 theeglas rozenwater (Almazha) -1 bakpoeder-2 liter honing (voor indampen)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2002
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Marokkaans honinggebak dat vooral tijdens de vastenmaand Ramadan wordt gegeten

INGREDIENTEN

* 1 kilogram meel, * 2 eieren, * 4 eetlepels azijn, * 1 theelepel kaneel, * 150 gram sesamzaad, * 1 eetlepel anijszaad, * beetje vanillesuiker en bakpoeder, * 2 zakjes gist, * 200 gram boter, * 15 cl (olijf)olie, * 1 snufje arabische gom, * 1 snufje saffraan, * 10 cl oranjebloesemwater, * 1 kilogram honing, * olie om te bakken,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-10-2004
  • Marokkaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

*2 kg bloem, *snufje zout, *1 theelepel kaneel, *1 pakje safraan,opgelost in water, *2 geklutste eiren, *30 gr verse gist,opgelost in lauw water, *2 glazen lauw water, *olie om te bakken, *1 kg honing, *2 eetlepels oranjebloesemwater, *300 gr sesamzaad

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Soort honingkoek die men elke dag eet tijdens de ramadan, als het donker wordt eet men een speciale soep "Harira" samen met Chebakia en dadels. Mijn collegatje Khadija heeft me dit recept gegeven. 't is in elk geval heel lekker !

INGREDIENTEN

1 kg.bloem, 1 klein theeglas sesamzaad, 2 eieren, 250 gr. boter, 2 eetlepels olie (maisolie), 1 glas oranjebloesem, honing

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2001
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke zoete honingkoekjes. lekker als tussendoortje of bij de koffie of thee

INGREDIENTEN

1 kilo bloem, , 240 gram margarine, , 1 snufje fijngestampte arabische gom, , 1 theeglas azijn, , 1 theeglas olie, , 1 theeglas mazhar(oranjebloesemwater), , 2 eieren, , 2 lepels gemalen sesamzaadjes, , 50 gram gist, , ½ theelepel kaneel, , ½ theelepel zafraan

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2012
  • Arabisch
  •  30-60 min.

Een klassieke Marokkaanse gebonden soep die vooral tijdens de vastenmaand Ramadan wordt gegeten door Marokkaanse gezinnen. De vasten wordt dan "verbroken" met deze soep met daarbij b.v. schaaltjes dadels, hardgekookte eieren en chebakia (Marokkaans traditioneel honinggebak).

INGREDIENTEN

200 gram lams- of rundvlees;, 100 gram kikkererwten (1 nacht laten weken in wat water);, 100 gram linzen;, 50 gram ronde rijst of vermicelli;, 500 gram tomaten;, 1 eetlepel tomatenpuree;, 1 bosje verse koriander;, 1 bosje platte peterselie;, 1/2 bosje selderij;, 1 ui;, 1 mespunt kaneelpoeder;, 1 koffielepel kurkuma;, 1/2 koffielepel gemberpoeder;, 1/2 koffielepel "smen" of gewone roomboter (zie voor het recept van "smen" de link onder dit recept);, 1 eetlepel zonnenbloemolie;, 75 gram bloem;, zout en peper naar smaak;, (of 3 rundvleesbouillonblokjes);, evt. 1 losgeklopt ei;, het sap van 1/2 citroen;, 2 liter water., ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-09-2009
  • Marokkaans
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top