Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kip Pilav recepten (71) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Een lekkere slanke maaltijd voor maar 28 points!!!!!(voor 4 personen dan=7 points per persoon met de rijst en salade inbegrepen)

INGREDIENTEN

4 kippefilets(of kalkoen),1 blik perzikken(in eigen nat), 1 blik gepelde tomaten,1 groot blik tomatenpuree,1 bouillontablet(eender welke),5 eetlepels ketjap, 3 tl sambal,2 tl worcestershiresaus,1 dikke ui,2 teentjes look,1 bakje champignons,4 tl olijfolie, /- 2 zakjes rijst(of gewoon gekookte), eventueel beetje maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-09-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gram kipfilet, 1 ui, 250 gram mini-champignons, 2 eetlepels zonnebloemolie, 4 eetlepels ketjap, 1 eetlepel sambal, 1 blikje tomatenpuree, 2 eetlepels gembersiroop, 8 halve perziken, wat zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-09-2001
  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Kipfilet, 1 rode paprika, 1 groene paprika, blik perzikken op siroop (425 gr), 1 ui, 1 groot blik tomatenpuree, ketjap (zoete)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-09-2003
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijk recept die ik van mijn moeder heb gekregen. Eerder maakte ze dit eens in de zoveel tijd voor ons toen we allemaal nog thuis woonden, maar nu ik ben uitgevlogen maak ik het zelf, en heb al meerdere mensen weten te verrassen met dit hoofdgerecht!

INGREDIENTEN

Kipfilet (kilootje) * 2 uien (hoeft niet perse) * paprikapoeder / zout / peper * 4 eetlepels ketjap * 2 blikjes tomatenpuree (middel) * 2 blikken perzikken (groot)* rijst (400 gram) * pot of blik doperwten

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2006
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 g vlees (kip) in blokjes, 2 ui gesnipperd, 1 teentje knoflook, zout, 2 theelepels sambal, olie, blik perziken (in blokjes), 250 g rijst, 1 blikje tomatenpuree, 2 bouillonblokjes + 3dl water

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2003
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pilav van kip met perzik en taughe

INGREDIENTEN

Rijst, kipfilet, uien, champignons, tomatenpuree, blik perziken, taughe, ketjap, peper, zout, paprikapoeder,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pittig en zoet rijstgerecht

INGREDIENTEN

1 pak rijst, zout, groot blik perzikken op lichte siroop, 3 eetlepels olie, 500 gram kip (of hamlappen), 5 uien, 1 groot blikje tomatenpuree, 6 eetlepels ketjap manis, 1-2 theelepels sambal

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-01-2002
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 Ui, - 1 teentje Knoflook, - Bertolli voor koken, bakken en braden, - 300 gram Witte rijst, - 2 theelepels Kurkuma, - 75 gram Rozijnen, - 8 dl Kippenbouillon, - 1 dl Droge witte wijn, - 1 flesje Bosje peterselie, - 50 gram Pijnboompitten, , , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2002
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aangepaste versie

INGREDIENTEN

450gr biefstukreepjes ( kan ook kip zijn ), 1 grote ui,1 teentje knoflook,200 gr gewelde abrikozen,40 gr boter, 350gr pandanrijst, 1 el rozijnen,mespunt gedroogde majoraan, 2 runderbouillontabletten,45 gr walnoten, 2el gepelde pistachnoten

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 pond kipfilet, 1 blik perziken, 1 blik tomatenpuree, 1 teentje knoflook, 3 uien, 2 eetl. ketjap manis, thl. sambal en 1 pak rijst

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-05-1999
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Kip met perzik

INGREDIENTEN

1 hele kipfilet, 1 a 2 uien, zwarte peper, Klein kopje ketjap, 1 hoog blikje tomaten puree, 1 blik perzik (het sap bewaren), sambal, 1 teen knoflook, (olijf)olie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pittig en zoet

INGREDIENTEN

250 gr. kipfilet, 250 gr. pilaurijst (van conimex), klein blikje tomatenpuree, 1 rode ui, teentje knoflook, 1/2 ltr.blikje perziken op lichte siroop, ketjap manis naar smaak, wat paprikapoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker, gezond en snel

INGREDIENTEN

*350 g kipfilet *1 ui *250 g mini champignons, *2 el zonnebloemolie *4 el ketjap manis * 1 el sambal *1 blikje tomatenpuree * 2 el gempersiroop *8 halve perziken *zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2001
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kip pilav zoals oma hem ook maakte!

INGREDIENTEN

- 3 kippendijen, - Knoflook, - 1 Ui, - Bakje champignons, - 2 Paprika's, - Blikje tomatensaus, - 1 el Ketjap, - 1 el Sambal, - 1 el Worcestersaus, - 1 Blik perziken

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-09-2017
  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker en snel.

INGREDIENTEN

1 pak quinoa (graanproduct, 275 g), 2 el pijnboompitten (bakje 80 g), 4 el olijfolie, 1 rode ui, gesnipperd +, 250 g winterpeen, in plakjes, 300 g kipfilet, in reepjes, 3 el krenten, 1 zak spinazie (300 g)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-05-2012
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kip Pilav recept

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet, 200 gram champignons, 200 gram uien, 2 teentjes knoflook, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 blikje perziken, Ketjap, sambal, zout, paprikapoeder, Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2010
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Rijst voor 4 personen, 400 gram kip, groene en rode paprika,1 grote ui,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2003
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 groene paprika, 1 ui, 2 eetl. olie, 350 gr. droogkokende rijst, 3 eetl. rozijnen, 600 gr. kip, 50 gr. ongezouten cashewnoten, 6 dl. kippenbouillon, mespunt saffraan, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-01-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker recept voor 4 personen

INGREDIENTEN

Voor 4 personen heb je nodig:, - 300 gram rijst, of meer natuurlijk, - olijfolie, - 500 gram kipfilet, in stukjes, - 2 kleine uien, - 1 paprika, - 1 blikje tomatenpuree (zo'n kleintje van €0,10), - 50 ml ketjap (dit is naar smaak, kan meer of minder zijn), - 1 à 2 lepeltjes sambal voor de pittigheid (ook naar smaak), - 1 (groot) blik perziken inclusief sap, in stukjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 kippefilets(of kalkoen),1 klein blik perzikken(in eigen nat), 1 blik gepelde tomaten,1 groot blik tomatenpuree, 1 klein blikje mais, 1 kippenbouillontablet, scheut ketjap, klein bakje tauge, dikke ui,2 teentjes look,1 bakje champignons,4 tl olijfolie, rijst.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2010
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gram kipfilet, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 1 theelepel sambal, 3 eetlepels ketjap manis, 1 blikje perzikken op sap

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-09-2009
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Rijst met kip Balkan, Grieks, Turks

INGREDIENTEN

200-300 gr rijst, 400 gr kipfilets, 1 middelgrote ui, 4 stengels bleekselderij, 1 kleine groene Turkse paprika, 2-3 eetlepels boter of olijfolie, 5 dl water en 1 kippenbouillonblokje, 1 eetlepel verse fijngehakte peterselie, 1 theelepel paprikapoeder., ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2001
  • Turks
  •  30-60 min.

Lekker recept gekregen van de buurvrouw

INGREDIENTEN

7,5 ons kipfilet,- 3 uien,- 3 paprika's,- bakje champignons of 1 blik,- 1 groot blik perziken,- 1 groot blikje tomatenpuree,- 1bouillonblokje,- 1 eetl. kerrypoeder,- sambal en zoete ketjap.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-12-2001
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-12-2007
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Bulgur met telsehriye en gevulde kip

INGREDIENTEN

Voor de gevulde kip:, 1 grote kip, 1 dl boter, 50 gr rijst, 50 gr nasivlees, zout, mespunt zwarte peper, mespunt piment, 5 cocktailprikkers, 100 ml kokend water, , Voor de bulgur pilav:, 200 gr fijne pilav bulgur, 50gr vermicelli, 1/2 el boter, 500ml kippenbouillon, zout, mespuntje zwarte peper, mespuntje piment, mespuntje chilivlokken

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2013
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De combinatie van zoet en pittigmaakt dit recept zo bijzonder

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet, 400 gram (zilvervies)rijst, 1 klein blik perzikken op sap, 1 blije tomatenpuree, 2 uien, een of twee teelepels sambal, peper en zout, ketjap manis, een kippebuillon tablet, boter of olie om te bakken.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-12-1999
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

275 g quinoa;, 2 el pijnboompitten;, 4 el olijfolie;, 1 rode ui, gesnipperd;, 250 g winterpeen, in plakjes;, 300 g kipfilet, in reepjes;, 3 el krenten;, 1 zak spinazie (300 g).

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2012
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Http://www.xead.nl/pittige-pilav-homemade heerlijk pittige kip pilav

INGREDIENTEN

, Ingrediënten, *350 gram kipfilet in stukjes gesneden, *4 uien, gesnipperd, *1 blik perziken op siroop, *4 eetlepels Ketjap Manis, *1 theelepel sambal oelek, *1 blikje tomatenpuree, , *1 pak snelkookrijst, , *gemengde salade ( ook kant en klaar te koop in het koelvak van uw winkel),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2012
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Recept van een collega..is de moeite waard

INGREDIENTEN

1 grote ui, 3 eetlepels olijfolie, 1 theelepel ketoembar, ? theelepel kaneelpoeder, ? theelepel kruidnagelpoeder, 300 gram rijst, 1 kippenbouillonblokje, 125 gram krenten, 50 gram gepelde pistachenoten ( als je een zakje koopt van jack klijne dan is die hoeveelheid gelijk aan 50 gram gepelde), zout en peper, 2 eetlepels dille, 1 dubbele kipfilets,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2003
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rijstgerecht met kip en pruimen

INGREDIENTEN

1 dunne prei, ? rode paprika, 200g kipfilet, 1 eetl. kruidenmix voor kip (mexico zakje a 30g, Silvo), 30g boter, 150g wilde & witte rijst, 1 eetl. tomatenpuree, ? kipbouillontablet, 50g gewelde pruimen zonder pit, 1 takje koriander, 40g gerookte amandelen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 50 g krenten, 200 g kipfilet, zout, peper, 2 eetlepels boter of olie, 1 zakje pijnboompitten, 1 1/2 kippenbouillontablet, 250 g langkorrelrijst (of basmati rijst), 1 zakje saffraan, 1/2 theelepel piment, ,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-02-2010
  • Turks Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 gr in stukjes gesneden kip, 1/2 l blik perziken op sap, helft klein blikje tomatenpuree, peper, zout, klein beetje kerrie, knoflook naar smaak, 2 eetlepels olijfolie, 150 gr rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-08-2012
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Traditioneel streekgerecht, algemeen wordt de Satureja veel gebruikt in de Bulgaarse keuken.

INGREDIENTEN

Kip (dijvlees) Ui, Wortel, Rijst,чубрица(=Satureja), Dus GEEN ketjap/perzik e.d, zoals gezegd traditioneel

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-06-2012
  • Bulgaars
  •  60-120 min.

Turkse pilaf van "vifke"

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 1 ui, 2 rode paprika's, 4 lepels olijfolie, 250 gram rijst, 100 gram rozijen, 5 dl kippebouillon, 0,2 gram saffraan, gemberpoeder, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2002
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Turkse pilav

INGREDIENTEN

4 kipfilets. 3 uien. 2 rode paprika's. 4 lepels olijfolie. 250 gram rijst. 100 gram rozijnen. 5 dl kippeboullion. gemberpoeder. peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2002
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een verrassend hoofdgerecht met yoghurt.

INGREDIENTEN

- 350 gr rijst - 2 uien - 2 knoflookteentjes - 50 gr. gedroogde abrikozen - 500gr kipfilets - 75 gr boter - 100 gr blanke amandelen - 1 tl kaneel - 2 tl shoarmakruiden - 1/4 l kippebouillon (van 1 tablet) - zout en vers gemalen peper - 1/4 l yoghurt - 1/2 el gesnipperde munt - 2 el gesnipperde bladselderij.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-02-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mijn versie van het lekkere gerecht uit de Balkan, zoet en iets pittig.

INGREDIENTEN

4 kipfilets (schoongemaakt en gehalveerd), peper-zout-paprikapoeder, 2 uien (grof gesnipperd), 2 teentjes knoflook (in plakjes), 1/2 Spaans pepertje (in ringetjes), 1 el paprikapoeder pikant, 250 gr champignons (in plakjes), 1 rode paprika (in blokjes), 1 gele paprika (in blokjes), 1 blikje tomatenpuree, 3 dl kippenbouillon, 2 el ketjap manis, 2 el tomatenketchup, 1 blik perzikken op sap, 1 el peterselie (fijngesneden), 1 el dille (fijngesneden), 50 gr boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-2012
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Uit het boek 'Istanbul' van Rebecca Seal

INGREDIENTEN

150 g rijst, 40 g boter, 2 EL geroosterde pijnboompitten, 1 gesnipperde ui, zout naar smaak, 1 teen knoflook, fijngehakt, 1/4 tl zwarte peper, 1/4 tl piment, 2 EL krenten, 3 dl warme kippenbouillon (of zoveel dat de rijst 1 cm onderstaat), 400 g GARE kip in stukjes, Citroensap, Volle Griekse of Turkse yoghurt voor erbij

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-09-2016
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gemakkelijk en lekker, dus wat wil je nog meer?

INGREDIENTEN

350 g. kipfilet; 1 ui; 250 g. mini-champignons; 2 el. zonnebloemolie; 4 el. ketjap manis; 1 el. sambal; 1 blikje tomatenpuree; 2 el. gembersiroop; 8 halve perziken; zout; peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2002
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk zoetig hoofdgerecht

INGREDIENTEN

2 el olie, 1 gesnipperde ui, 2 tl djahe, 350 gr. kipfilet in blokjes, 2 tl djintan, 1/2 tl kurkuma, 1 kaneelstokje (gebroken), 300 gr. basmati rijst, 3/4 liter kippenbouillon, 100 gr. ready to eat gedroogde abrikozen (grof gehakt), 50 gr. rozijnen, 100 gr. diepvries erwtjes, peper, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-06-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top