Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

5 adana kebab recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

300 a 400 gr lamsgehakt, 1 geraspte ui, 1 tl paprikapoeder, 1 tl komijn, 2 tomaten, 1 tl chilipoeder, 2 kleine Turkse broden, 1 el peterselie, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-06-2001
  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een lekker vleesgerecht uit de Turkse keuken, aanrader voor de culinaire padvinder.

INGREDIENTEN

Ingrediƫnten, Voor de kebab:, -600 gram lamsgehakt, -1 kleine fijngesneden ui, zo klein mogelijk., -1 rode paprika, heel fijn, gesneden., -1 eetlepel boter, kleine blokjes., -1/2 eetlepel koriander., -1/2 eetlepel komijn., -2 teelepels cayennepeper of pul biber., -Zout en Peper, , Voor het bijgerecht:, -4 Turkse pitabroden., -2 eetlepels gesmolten boter., -3 grote rode uien, flinterdun gesneden., -1,5 tomaat, in hele kleine blokjes gesneden., -1/2e bosje fijngehakte peterselie., -2 eetlepels citroensap., -2 eetlepels olijfolie., -zout en peper.,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-11-2010
  • Turks Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Een lekker turks gehaktspiesje voor op de grill of BBQ.

INGREDIENTEN

500 gr.rundergehakt., 1 ui., zout., peper., paprikapoeder., tabasco.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2002
  • Turks
  •  30-60 min.

In sommige landen van Euraziƫ wordt het ook wel ljoelja kebab genoemd: Gehakt op een spies. Niet zo eenvoudig te maken als het lijkt, maar heerlijk, en dus de moeite waard! Adana kebab past goed bij een andere lekkernij uit de keuken van die hoek van de wereld: Turkse rode koolsalade. U krijgt van ons ook daarvan het recept.

INGREDIENTEN

Voor de kebab:, 1 kg lamsgehakt of lamsschoudervlees dat u zelf maalt , 200 g lamsvet , 750 g ui , 30 g verse koriander (blad) , snufje paprika , snufje zwarte peper , snufje gekneusd korianderzaad , olijfolie , 450 g bulgur , boter , zout , , Voor de kirmizi lahana salatasi:, 1 kleine rode kool , 75 ml rode wijnazijn , 750 ml kokend water , Voor de garnituur: , 100 g feta , , . , Voor de dressing:, 100 ml olijfolie, 2 el rode wijnazijn, 1 tn knoflook uit de pers, 2 el citroensap, suiker, zout, witte peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2012
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Adana Kebap wordt vaak gegeten met gegrilde tomaten en peperoni`s tussen een stuk Turks brood. Ook wordt bij adana kebab ook een portie bulgur of rijst geserveerd.

INGREDIENTEN

1 kg rundergehakt, 100 g lamsgehakt, 4 m. grote uien, versnipperd, 2 teentjes fijngehakte knoflook, 1tl zout, 1tl zwarte peper, 1tl paprikapoeder, 1tl chilipoeder, 1el paprikapuree, Olie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2013
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top