Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

7 amuse vegetarisch recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Wentelteefjes met gorgonzola en rozemarijn

INGREDIENTEN

75 gr gorgonzola, 2 eetl. creme fraiche, 2 eetl. medium dry sherry, 2 takjes rozemarijn, versgemalen peper, 8 sneetjes wit toastbrood (casino)1 groot ei, zout,2-3 eetl. olijfolie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-03-2002
  • Italiaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Bakje kerstomaatje, groene pesto, fetakaas en prikkers

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2005
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Amuse in een glaasje van paprika, tomaat, feta, olie, balsamicoazijn en kruiden. Afhankelijk van de hoeveelheid tabasco pittig.

INGREDIENTEN

1 paprika, 3 tomaten, 1 sneetje witbrood, 2 eetl olijfolie, 1 eetl witte balsamico azijn, enkele druppels tabasco, 100 g feta in olijfolie, zout en peper, 1 theel Provencaalse kruiden,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2012
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Amuse soepje van cepes ( eekhoorntjesbrood)

INGREDIENTEN

10 gram gedroogde cepes (15 minuten weken in ruim water), 1 sjalot( gesnipperd), 1/2 porcini tablet (paddestoelen bouillon), 2 dl slagroom, 1a2 theelepels olijfolie, zout en peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2010
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit is een tussengerecht dat bij mijn 5 gangen vegetarisch kerstmenu hoort. Bijna elk ingrediënt komt in verschillende gangen terug en bij dit menu zult u het vlees niet missen. Menu: Amuse : Poffertjes met geitenkaas en honing Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel Tussengerecht: Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta Hoofdgerecht: Nutroast met cranberry`s Bijgerecht: Spinaziesalade met sinaasappel Nagerecht: Walnotenijs met karamel en poffertjes

INGREDIENTEN

- 250 gram bloem, - 1 groot of 2 kleine eieren, - 300 gram spinazie, - 150 gram ricotta, - 2 teentjes knoflook, - zout en peper, - 100 ml room, - Parmezaanse kaas, - Jonge hollandse kaas, - 2 eetlepels olijfolie, - evt. 3 blaadjes verse basilicum

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-10-2013
  • Italiaans Tussengerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1/2 dl. melk -, 15 gram boter -, 25 gram rijstebloem -, 1/2 dl. room -, 1 ei -, 300 gram quorn in stukjes -, 150 gram shii-take -, 100 gram boleet -, gemberpoeder -, gemalen korianderzaad -, gemalen kummel-, olie -, water -, zout en peper,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-10-2002
  • Vegetarisch
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1/2 dl. melk -, 15 gram boter -, 25 gram rijstebloem -, 1/2 dl. room -, 1 ei -, 300 gram quorn in stukjes -, 150 gram shii-take -, 100 gram boleet -, gemberpoeder -, gemalen korianderzaad -, gemalen kummel -, olie -, water -, zout,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-09-2002
  • Vegetarisch
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top