Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

986 appeltaart recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Dit is een recept van Hilda Huiskamp uit Neede. Zij won in 2006 een reis naar america met dit recept voor een appeltaartwedstrijd, uitgeschreven door omroep gelderland. Ik heb hem gisteren gemaakt en ik kan je zeggen...ik heb nog nooit zo een lekkere eigengemaakte appeltaart geproefd. Al mijn andere appeltaartrecepten gaan de kliko in. Zalig gewoon, heel byzonder is de room en de puddinglaag. DIT RECEPT STAAT OOK NOG ONDER http://www.smulweb.nl/1381769/koken/recept/De-lekkerder-bestaat-niet-appeltaart KUN JE NOG MEER REACTIES LEZEN!

INGREDIENTEN

HET DEEG: 250 gram gezeefde bloem; 2 volle afgestreken theelepels bakpoeder; 1 ei; 125 gram suiker; 150 gram boter ( moet al paar uur op kamertemp.zijn) DE VULLING: 5 goudreinetten -neem hele grote appels, totaal gewicht van 1000-1025 gram; 125 gram suiker; 1 pakje vanille KOOKpudding; 1 zakje vanillesuiker; 750 ml. slagroom(= 7,5 dl.)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2007
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een fantastisch dessert waar je nooit genoeg van krijgt. De combinatie van toffee en appel is klassiek, maar je kunt het ook met peren, bananen of zelfs aardbeien proberen.

INGREDIENTEN

- 1 stokje vanille, - 120 gr boter, - 100 gr poedersuiker, - 1 snufje zout, - 250 gr bloem, - 1/2 stuk citroenrasp, - 2 stuks eierdooiers, - 2 el melk, - 2 blikken gecondenseerde melk, - 4 appels,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-07-2005
  • Engels Nagerecht
  •  > 120 min.

Mijn eigen gemaakte appeltaart is een variant op de traditionele Hollandse appeltaart. Deze variant is gemakkelijk te maken, kost weinig tijd en kan niet mislukken. En daarbij smaakt hij ook nog eens overheerlijk!!! Het was bij mij gisteren een echt succes.

INGREDIENTEN

* 5 plakjes diepvries bladerdeeg, * 4 goudreinetten, * 1 handvol rozijnen, * 2 dl slagroom (of een pakje houdbare slagroom), * 3 eieren even losgeklopt, * 3 eetlepels custardpoeder, * Kaneel naar smaak, * Basterdsuiker of gewone suiker naar smaak, * 2 zakjes vanillesuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Appeltaart a la Dudok die in Rotterdam wereldberoemd is.

INGREDIENTEN

I Bodem;, 300 gram bloem, 200 gr boter, 150 gram basterdsuiker, halve theelepel zout, II Vulling;, anderhalve kilo jonagold in dikke brokken/schijven, klein potje appelcompote, flinke eetlepel kaneel, twee kopjes rozijnen of boerenjongens. Eventueel een beetje suiker., III Kruimeldeeg;, 90 gr bloem, 40 gr bruine basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 40 gr boter.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-02-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.

De enige echte ouderwets lekkere appeltaart

INGREDIENTEN

300 gram zelfrijzend bakmeel, 150 gram witte bastersuiker, 1 mespunt zout, 200 (room)boter uit de koelkast, 1 eetlepel rasp van een citroenschil, 2 zakjes vanillesuiker, 1 losgeroerd ei, 1 kg appelen, liefst goudreinetten, 150 gram rozijnen, citroensap, suiker, 1 theelepel kaneel, paneermeel

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-07-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Appeltaart, deze Italiaanse versie is heel anders van structuur dan de Nederlandse appeltaart. De smaak is heerlijk en bovendien staat deze Italiaanse appeltaart snel op tafel.

INGREDIENTEN

• 150 gram boter, • 150 gram suiker, • 4 eieren, • 500 gram appels, • 150 gram zelfrijzend bakmeel, • de schil en sap van 1 citroen, • snufje zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-2008
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Mijn vader was een schat van een man en hij maakte de lekkerste taarten. Iedere week bakte hij een taart of gebakjes voor ons. Zijn harde mokka`s waren "wereldberoemd".Hier is zijn recept van een Franse appeltaart, en die is zoooo lekker!!! Ik heb hem (april 2011) weer eens gemaakt en nu eindelijk eens foto`s bijgeplaatst. Ik heb dit keer geen abrikozenjam over de bodem gesmeerd zoals pappa deed maar voor de verandering eens mijn eigen gemaakte (super gemakkelijk te maken) Lemoncurd. Dat was heerlijk. (link naar Lemoncurd onderaan dit recept). P.s. Ik heb een grotere vorm van 23 cm gebruikt, maar volgende keer bak ik hem in een vorm van ± 20 cm dan wordt hij net iets hoger.

INGREDIENTEN

Nodig voor deeg:, 70 g witte basterdsuiker., 140 gr boter of margarine, (Ik gebruik roomboter)., 210 g Zeeuwse bloem ( dit is een wat vettige bloem, indien niet verkrijgbaar tarwebloem nemen geen patentbloem, ½ Tl zout., VOOR DE VULLING:, 700 gram goudrenetten, in halve maantjes gesneden. (Na het schillen hield ik ± 580 gr. over), I.p.v. Goudrenet zijn Jonagold, Cox, Elstar goede appeltaart appels., 125 g gewone suiker., 3 grote of eieren, (of 4 kleinere) – mijn 4 eieren wogen – met schil- bij elkaar 230 gram., 120 ml slagroom of koffiemelk, (ik heb slagroom gebruikt)., Geraspte schil plus het sap van 1 goed gewassen citroen., 1 tl. Kaneel., 3 flinke eetlepels bloem (gewone patentbloem), 1 flinke opgehoopte eetlepel custard poeder. ( in een kom even apart houden), VOOR DE BODEM;, Wat paneermeel, Lemoncurd (of abrikozenjam)., Voor bovenkant (als de taart gebakken en afgekoeld is) abrikozenjam omdat het een mooie glans geeft aan de taart.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-11-2004
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Met kaneelroom en een knapperig amandellaagje! eigen foto`s

INGREDIENTEN

BODEM: 1 eidooier, 120 g bloem, 75 g boter, 60 g suiker, snufje zout, wat losgeklopt eiwit., KANEELROOM: 2 eidooiers, 25 g maïzena, 1 maattheelepel kaneel, 50 ml melk, 50 ml slagroom, 80 g suiker, 2 GROTE APPELS (geen goudrenetten, geen granny smith), AMANDELLAAGJE: 50 g amandelschaafsel, 15 g boter, 2 maateetlepels suiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-04-2009
  • Frans
  •  30-60 min.

De appeltaart is rond de achtiende eeuw een bekende taart geworden. Het is nu zelfs de bekenste maar ook de makkelijkste taart om zelf of met kinderen te maken. In deze appeltaart zit sterke drank deze kun je de uit laten door de rozijnen in gewoon leiding water te laten weken

INGREDIENTEN

300 gr. bloem, 150 gr basterdsuiker, 200 gr boter, zout, 1 ei, citroenraspt, , 1 kg appels, 300 gr rozijn, sterke drank naar smaak, kaneel, suiker

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-09-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 ei40 g kristalsuiker100 g bloem1/2 glas magere melk = 100 ml1 tl gist in poedervorm30 g rozijnen2 kleine goudrenetten (250-300g in de schil)1 tl kaneelsap van een 1/2 citroengeraspte citroenschil,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2004
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

Tips om je zelfgemaakte appeltaart nog lekkerder te maken.

INGREDIENTEN

Bereid een appeltaart zoals je zelf gewend bent maar........... maak deze extra lekker met de volgende tips.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-12-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Wilde snel iets lekker bij de koffie hebben. Ik had nog kwetsen (kleine stevige blauwe pruimen ) liggen. Op internet gezocht en dit heerlijke recept gevonden. Smaakte voortreffelijk. Wij hebben de taart lauw gegeten, maar volgens de maker is de taart ook na een paar dagen nog lekker. De taart is ook heel lekker met appelschijfjes.

INGREDIENTEN

Deeg:, 125 g boter + wat boter voor de vorm -, 150 g suiker -, 1 zakje vanillesuiker -, 3 eieren -, 1 theelepeltje gemalen kaneel -, 200 g bloem + wat voor de vorm -, 50 g maïzena -, 2 tl bakpoeder ( je kunt ook zelfrijzend bakmeel gebruiken dan geen bakpoeder)-, 150 gram kwark -, mespunt zout -, , 500 g pruimen of 4 - 5 appels

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-09-2010
  • Duits
  •  30-60 min.

Een heerlijke, eigengebakken appelpunt voor bij de koffie of feestelijke gelegenheid.

INGREDIENTEN

1 pak Koopmans Mix voor Appeltaart; 250 gr. roomboter of margarine; 1 losgeklopt ei; 1 kg zachtzure appels (ca. 6 stuks, bijv. Goudreinet of Elstar); 50 gr. suiker; 75 gr. rozijnen; 2 à 3 eetlepels kaneel.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-12-2007
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

-1 pak koopmansmix voor appeltaart, -150 gram boter, -1 losgeklopt ei, -1 kg. zacht-zure appels(goudreinetten), -75 gram rozijnen, -kaneel, -50 gram suiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-05-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Simpele appeltaart die iedereen lekker vindt!

INGREDIENTEN

DEEG: 300 gr. bloem, 200 gr. boter, 175 gr. suiker, 1 ei, (geraspte schil van 1 citroen),VULLING: 1 kg. zure appels, citroensap, 50 gr. rozijnen, 50 gr. suiker, 3/4 theelepel gemalen kaneel, 2 eieren, 3 el. melk, 1 el. suiker, 1 el. custardpoeder.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-03-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Een home-made appeltaart, maak ik al veertig jaar. Kinderen en kleinkinderen zijn er dol op.

INGREDIENTEN

3 pond jonagold * 5-6 bolletjes gember in siroop * 150 gram amandelspijs * 100 gram rozijnen * 300 gram bloem * 150 gram basterdsuiker * 4 eieren * 2 ons roomboter.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-04-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Betreft bereid product: 265 Kcal Eiwit 3,1 gr Koolhydraten 40 gr Vet 10 gr

INGREDIENTEN

*1 pak Koopmans mix voor appeltaart *6 gala appels *1 losgeklopt ei *50 gr suiker *100 gr rozijnen *1 eetlepel citroensap *150 gr boter *3 theelepels kaneel *1 bus slagroom *Vanilleijs

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-06-2006
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Ouderwets recept met 'cakedeeg' waarvoor je geen deegroller nodig hebt.

INGREDIENTEN

250 gr. zelfrijzend bakmeel, 250 gr. suiker, 250 gr. margarine, 3 a 4 eieren, 1 zakje vanillesuiker, rozijnen en kaneel naar smaak, 1 kg appels (Goudreinetten zijn het beste; Vraag het anders de groentenman)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-12-1998
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Diverse noten en rozijnen en kaneel maken deze appeltaart iets specialer., , 60 g suiker, water, citroenschil, 1 kg zure appels, 60 krenten, melk, suiker, 150 g bloem, 110 g boter, 75 g basterdsuiker, 0,25 ei, 2 g zout, 1 losgeklopte eierdooier

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Mijn favoriete recept voor appeltaart

INGREDIENTEN

DEEG:300 gram bloem,100 gram witte,zout,basterdsuiker,200 gram boter,1 ei losgeklopt., INHOUD:1 kilo zure appelen,50 gram amandelen,75 gram suiker,kaneel,1 zakje vanille suiker,paneermeel

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Zoete variatie zonder suiker op de bekende taart.

INGREDIENTEN

- 150 g speltmeel, - volle eetlepel honing, - 120 g zachte margarine, - 1/2 tl vanille poeder, - 1 tl speculaaskruiden, - 3 appels, - beetje kaneel

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-01-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Voor de deeg:, 200 gr boter, 200 gr suiker, 1 ei, 400 gr bloem, 1 el citroenrasp vers, klein mespunt vers vanillemerg, klein mespunt vers gemalen nootmuskaat, , Voor de appel vulling;, 4 grote jonagold appels, 100 gr suiker, 3 el boter, 1 el kaneel, 1/4 stengel vanille, 1 tl citroensap, 1/2 bak amandel en fruit. ( amandels, Gedroogde kersen en druiven)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-05-2010
  • Antiliaans
  •  20-30 min.

Volgens E.G.A. Een lekkere appeltaart waar je niet dik van wordt.

INGREDIENTEN

2 zakjes mager melkpoeder 120gr, 8 lepels bloem, 1 zakje back-in, 4 goudreinetten, kaneel, zout, 1 theelepel vanille-essence, zoetstof

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2001
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

Zoete zelfgemaakte appeltaart met rozijnen

INGREDIENTEN

400 gram bloem, zout, 2 theelepels bakpoeder, 200 gram bastaardsuiker, 1 ei, 250 gram boter, schil 1 citroen, 500-750 gram appels, suiker-kaneel-rozijnen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-09-1998
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Appeltaart met kwark, anders maar heel lekker

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 300 g bloem, 200 g koude boter in stukken, mesp. zout, 100 gr. kristalsuiker, 1 ei, , Voor de vulling:, ca. 500 g kwark, 3 eieren gesplitst, 200 g suiker, 1/4 citroenschil geraspt, 1 dl melk, 25 g bloem, 4,5,6 of 7 appels (elsta, cox, goudrenet of gemixt), Eetlepel custardpoeder of maizena, Kaneel,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-11-1998
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit is mijn favoriete meest authentieke appeltaart recept die ik met regelmaat maak. Altijd een groot succes op verjaardagen.

INGREDIENTEN

300 gram bloem, 100 gram witte basterdsuiker, mespuntje zout, 200 gram koude boter, 1 ei, ruim 1 kilo stevige appels, 100 gram rozijnen, naar smaak kaneel ( ik ben er dol op dus schud er lekker op los:)), 1 1/2 el custardpoeder, 3 el abrikozenjam ( rozenbotteljam is ook erg lekker)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-09-2011
  •  
  •  60-120 min.

Simpele, maar heerlijke appeltaart uit grootmoeders tijd

INGREDIENTEN

DEEG:, 250 gram zelfrijzend bakmeel, 125 gram blanke basterdsuiker, 125 gram boter, zout, 1 ei (een beetje apart houden om op het deeg te smeren), , Vulling:, 1 tot 1.g kg goudreinetten, Suiker, Kaneel, , Krenten (afspoelen voor gebruik), , Paneermeel, , Bloem

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-01-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Appeltaartmix (koopmans), 150g roomboter, 1 losgeklopt ei, 1kg goudreinetten, 50g suiker, 75g rozijnen, 2a3 theelepels kaneel, 300g amandelspijs, 1 cake,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-11-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Appeltaart met bitterkoekjes

INGREDIENTEN

300 gr. bloem,1/2 pakje bakpoeder,125 gr. boter, 2 eidooiers, 3 eetl. slagroom,125 gr. witte basterdsuiker, snufje zout., vulling;ca. 850 gr. in blokjes gesneden jonagold,80 gr. geschaafde en geroosterde amandelen,8 in Amaretto gedrenkte bitterkoekjes, 2 eetl. suiker, 2 eetl. Amaretto,1 eidooiermet beetje melk om de reepjes te bestrijken,de rest van 1/8 ltr. slagroom om rozetten op de taart te spuiten!

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-11-1998
  •  
  •  60-120 min.

Heerlijke taart, we bakken hem samen maar Gijs eet hem het liefst helemaal alleen op!

INGREDIENTEN

4 eieren, 200gr suiker, 200gr cakemeel,150gr boter, 2 goudreinetten, 50gr rozijnen, 50gr suiker gemengd met kaneel (naar smaak)., Evt.50gr gemengde noten toevoegen, maar voor de kinderen laat ik dit achterwege.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2000
  •  
  •  20-30 min.

Appelaart is de Nederlandse trots. Er is al een recept uit 1514 en deze verschilt nauwelijks van hoe wij het kennen. De lekkerste appeltaart wordt gemaakt van Rode Boskoop appels. Maar waar die te koop zijn?

INGREDIENTEN

, 300 gr grote gele rozijnen, 500 gr zelfrijzend bakmeel, 2 eieren, 300 gr koude roomboter, 175 gr basterdsuiker, 1/2 theelepel zout, schil van 1/2 citroen, 1,5 kg Rode Boskoop appels, sap van 1/2 citroen, 75 gr basterdsuiker, 6 theelepels kaneel

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-05-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 pak voorgerolde bladerdeeg, 5 grote zure appels, 1 klein doosje room van 20 cl, 3 eieren, 250 gr suiker, 50 gr bloem, 1 pakje vanillesuiker,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-07-2005
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Heel erg lekker voor een feest.

INGREDIENTEN

175 g glutenvrije bakmix, 125 g boter (koud), 85 g witte suiker, zout, 1 ei, 3 appels, 1/2 zake zanillesuiker, evt. rozijnen

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-09-1999
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Super snel gemaakt

INGREDIENTEN

4 appels, 1,5 whisky glas suiker, 4 eieren (niet te groot, anders is drie voldoende), 1 whisky glas zelfrijzend bakmeel, 200 gr margarine, hanjevol rozijnen, eventueel handje vol stukjes walnoot of gesnipperde amandel, kaneel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-05-2000
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.

Lekkere appeltaart met pudding, amandelen en veel appels.

INGREDIENTEN

Voor het deeg, 300g bloem, 100g witte basterdsuiker, mespunt zout, 200g harde koude boter, 1 ei, Voor de pudding:, 2 eetlepels custard poeder, 2 zakjes vanille suiker, 200ml melk, voor de topping:, 100g geschaafde amandelen, 75 g suiker, 75 g boter, 2 eetlepels melk, 1 theelepel citroenrasp,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-04-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Dit kreeg ik door de gastvrouw van "Le Gourmet" beschreven bij een bezoek aan het restaurant met die naam in Hattem, ze serveren het daar ook als onderdeel van het verrassingstoetje.

INGREDIENTEN

Appels, abrikozenconfiture (of een andere soort), gelantineblaadjes (of poeder), (tarwe)bisquitjes.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-09-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Dit recept maak ik al sinds mijn allereerste oven in 1988.  het recept stond in het ATAG oven kookboek

INGREDIENTEN

Voor het deeg;, 250 gram bloem, 175 gram boter, 125 gram witte of lichte basterdsuiker zonder klontjes, een halve theelepel zout, 1 zakje vanille suiker of theelepel geraspte citroenschil, 1 ei, losgeklopt, , Voor de vulling:, 1 kilo harde zure appels (Elstar), Geraspte citroenschil of zakje vanillesuiker, 1 eetlepel citroensap, 40 gram suiker, 50 gram custardpoeder of maïzena, 50 gram blanke rozijnen, 50 gram donkere rozijnen, een halve eetlepel kaneel, 3 eetlepels paneermeel of verkruimelde beschuit,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-10-2015
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Een Twentse variatie op appeltaart(met alcohol)

INGREDIENTEN

500gr zelfrijzend bakmeel , 400 gr donkerbruine basterdsuiker, 250 gr havermout, 400 gr becel dieet, 7 a 8 appels, kaneel, suiker, rozijnen geweld, garnering:, 2 appels, boer`n jong`s, taartgelei poeder

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-10-2002
  • Regionaal
  •  60-120 min.

Ala montignac, waar ik hem vandaan heb weet ik niet meer

INGREDIENTEN

150 gram volkoren meel, 50 gram boekwijtmeel, 1 eetlepel bakpoeder, 1 eetlepel koekkruiden, 1/2 eetlepel kaneel, 1 dl appeldiksap, 1 scheut koolzuurhoudend mineraalwater, 75 gram ongezwavelde rozijnen, 3 appels.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2001
  • Montignac
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Traditionele appeltaart

INGREDIENTEN

300 gr bloem, 200 gr boter, 150 gr suiker, 1 ei, 1 pakje vanillesuiker, snufje zout, Vulsel:, ongeveer 1 kg goudreinetten, 100 gr suiker, 2 tl kaneel, 50 gr rozijnen, Om af te strijken:, 1 ei, suiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-07-2009
  • Nederlands
  •  60-120 min.
Appeltaart

Appeltaart

Appeltaarten zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt voor een echte ouderwetse appeltaart gaan met zo`n mooi patroontje op de bovenkant. Serveer deze met een toef slagroom en je zult niemand horen klagen. Maar in plaats van voor grootmoeders ouderwetse appeltaart te gaan kun je het ook eens anders aanpakken en kiezen voor een modernere variant. Kies bijvoorbeeld voor de appelkruimeltaart, een erg lekkere variant of voeg bosbessen of cranberry`s aan je appeltaart toe. Kijk hieronder voor allemaal leuke ideeën en doe inspiratie op. Geef iedereen een heerlijk stuk taart en laat je bakkunsten zo aan iedereen proeven.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top