Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
De lekkerste Australische recepten

Australië kende lang geen echte eigen keuken. De naoorlogse immigranten hadden wel grote culinaire invloeden. Australië heeft de beste elementen van allerlei eetculturen over genomen. Hierdoor is de huidige Australische keuken een spannende mix van smaak en invloeden vanuit de hele wereld. Hier vind je alle Australische recepten zoals struisvogel, kangaroe, chicken and leek pie en pavlova.

Australische recepten Meer Australische recepten recepten »
Vis
Meer Vis recepten »
Meer Soepen recepten »
Meer Vlees en gevogelte recepten »
Meer Desserts recepten »
Suggesties kookboeken

Een door een consument ingezonden recept wat uitblinkt door eenvoud en een geweldige combinatie van smaken.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een door een consument ingezonden recept wat uitblinkt door eenvoud en een geweldige combinatie van smaken.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Lunchgerecht voor 4 personen. Het weerspiegelt goed hoe de australische man graag eet. Ongecompliceerd, stevig en veel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Australisch

Een stevig vullende hamburger voor de grote trek …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Australisch

G'day mates! Mijn geliefde is Australier en woont in Melbourne. We hebben elkaar nooit in Australie of Nederland ontmoet, maar elders. Dit najaar (voorjaar daar) ga ik voor het eerst naar Aussieland om daar 3 maanden te blijven en de feestdagen door te brengen. Kun je je voorstellen, oud en nieuw op het strand bij 40 C? Ter voorbereiding dacht ik maar eens Australisch te leren koken. Dat kan dus niet echt in Nederland, tenzij je een gespecialiseerd restaurant bent dat zijn ingredienten overzees groot inkoopt. De meeste kruiden, specerijen, vruchten en groenten bestaan helemaal niet hier, vlees en vis zijn hier nauwelijks verkrijgbaar of staan zelfs op de lijst van beschermde diersoorten. Alleen de kangoeroe is hier vrijgegeven en vind je soms bij de poelier of supermarkt. Maar met wat gemodder kwam ik er toch uit. De speciale Australische smaak komt van een Aboriginal kruidenmix, de Bush Tucker mix, en ook de Tasmaanse bergpeper (een soort besjes die zoet beginnen en pittig eindigen) is hier verkrijgbaar. Online heb je het binnen een dag in huis via www.pit-pit.com  De Australiers hadden oorspronkelijk geen echte cuisine, de keuken was vanwege de Britse overheersing vrij pragmatisch Engels, flauw en vet. Later kwamen daar de invloeden van de Aboriginals bij, die gezorgd hebben voor het begrip 'barbie', de barbecue, omdat ze op open vuur roosteren. Dat is de Bush Tucker Outback keuken. Inmiddels zijn de omringende gebieden, zoals Azie en Polynesie, ook doorgedrongen en is Australisch eten multicultureel, exotisch en spannend. Maar ik wilde simpel beginnen met een beetje van alles wat. Engelse mash, Bush Tucker vlees, Aziatische groenten. Als je zelf de ketchup maakt, mag je ruim 2 uur aan de kooktijd toevoegen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Australisch

Australische meat pie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Australisch

1 (voorgebakken) focaccia 1 rode ui, in partjes 1 rode paprika, in brede repen 1 courgette, in plakjes 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel limoensap 1 theelepel sambal badjak 1 eetlepel Japanse sojasaus 1 eetlepel sesamolie 1 eetlepel (knoflook)bieslook, in stukjes van 1 cm 30 g rucola of veldsla …  Lees verder »

Vandaag gaan we een beproefde combinatie maken: aardbeien met peper. Om de hitte te bestrijden, gaat er prosecco bij. Champagne, cava of Duitse sekt mag ook. Schenk je bubbels liever in een apart glas? Serveer de aardbeien dan met een dot slagroom. Je hebt zat mogelijkheden om je tafelgenoten op tilt te laten slaan. Wat dacht je van een rode cremant de Loire, die kom je niet vaak tegen. Aan zulke buitenissigheden deden de traditioneel ingestelde Franse wijnboeren vroeger niet. Maar een zoon die de wijngaarden van zijn vader overnam, keek goed om zich heen en zag dat Australische wijnboeren met succes rode mousserende wijnen maakten. Ik denk dat zijn Franse evenknie er niet voor onderdoet. De bij velen waarschijnlijk onbekende Noord-Italiaanse braccheto doet het ook goed bij aardbeien, want die smaakt naar de zomerkoninkjes. Deze wijn met een laag alcoholpercentage is het broertje van de bekendere witte moscato d€Asti, dus heeft ook dat lichtvoetige zoetje en fijne bubbeltje. Je kunt €m kopen als een licht mousserende frizzante en normaal bubbelende spumante. De frizzante moet je snel opdrinken, hij slaat snel dood. Salute!  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Ik ben erg tevreden over deze smeuige, verslavende Australische cheesecake met een friszure topping. Moet wel lang in de oven en is het allerlekkerst na 2 dagen! …  Lees verder »

Een door een consument ingezonden recept wat uitblinkt door eenvoud en een geweldige combinatie van smaken.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een door een consument ingezonden recept wat uitblinkt door eenvoud en een geweldige combinatie van smaken.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Populaire Australische kookboeken:
Top