Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

3 ayrshire shortbread recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Scotland

INGREDIENTEN

1 3/4 cups unsifted all-purpose flour*, 1/2 cup butter, softened, 1 cup confectioners' sugar, 1 large egg yolk, 2 tablespoons cream, , * If you can find rice flour, add 1 tablespoon for a crisper shortbread., ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-09-2004
  • Schots
  •  10-20 min.

Schots gebak met een mysterieuze smaak die door een theelepeltje whisky wordt veroorzaakt. Na een afternoon-tea is juist die Schotse shortbread voor veel Schotten het 'overstapje' naar een glas echte whisky. Hoewel het shortbread tot in alle uithoeken van het Verenigd Koninkrijk wordt gebakken en gegeten beschouwt men het Schotse shortbread als het meest smakelijke. De Schotten snoepen er op elk moment van de dag van. Het geheim van het shortbread uit Ayr is dat kleine lepeltje whisky dat aan het gebak een mysterieuze smaak verleent. Bij een afternoon-tea op z'n Schots mag het Schotse shortbread niet ontbreken. Door veel Schotten wordt het shortbread beschouwd als een 'opstapje' naar een glas egravechte Schotse whisky. Daarmee besluiten de Schotten namelijk heel graag hun afternoon-tea.

INGREDIENTEN

, , , , 150 gram boter, , 75 gram witte basterdsuiker, , 1 theel. whisky, , 150 gram bloem, , 75 gram rijstebloem, , , , , , ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-11-2003
  • Schots
  •  60-120 min.

Een typisch Schots gebak met een smaak die door een theelepeltje Ayr whisky wordt veroorzaakt. Na de afternoon tea is juist dit gebak voor veel Schotten de overstap naar de whisky.

INGREDIENTEN

150 gram boter, 150 gram bloem, 75 gram witte basterdsuiker, 75 gram rijstebloem, 1 theelepel (Ayr) whisky, Boter voor invetten bakplaat

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-04-2008
  • Schots
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top