Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Baklava recepten (142) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Een van origine Arabisch zoet bladerdeeg gerecht, dat door de eeuwen heen tot nationaal Grieks gerecht is uigegroeid. Er zijn vele variaties, de vulling kan zowel uit walnoot, amandel, gemengd beiden en/of pistachenoten bestaan, de buitenkant is echter altijd bladerdeeg.

INGREDIENTEN

1/2 Kilo papierdun bladerdeeg (Filo, verkrijgbaar in Turkse winkels), naar keuze: 2 koppen grof gehakte walnoten en 2 koppen grof gehakte amandelen of pistachnoten, 2 thl. kaneel, 1 thl. kruidnagelpoeder en 1 kop boter., Voor de syroop:, 3 koppen suiker, 2 koppen water, 1/2 kop honing, 2 el citroensap, vanille essence of poeder.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2001
  • Grieks
  •  30-60 min.

Als je dit als toetje wilt, zorg dan dat je een niet al te vullend hoofdgerecht hebt gegeten, want Baklava is erg lekker, maar ook erg vullend..

INGREDIENTEN

/2 pak fillobladerdeeg (diepvries à 225 g), , 200 g gepelde walnoten, , 1 theelepel kaneel, , 1/4 theelepel gemalen kruidnagel, , 60 g boter, , 75 g suiker, , 1 sinaasappel, , 4 eetlepels vloeibare honing,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2006
  • Grieks Nagerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk notengebak, niet alleen uit Turkije, maar ook uit de Arabische wereld

INGREDIENTEN

500 gram gehakte amandelen of walnoten, * 4 eelepels suiker, * 1 theelepel kaneel, * 2 eetlepels oranjebloesemwater, * 300 gram boter, * filodeeg, * water, , Siroop:, * 200 gram suiker, * 400 gram honing, * 1 eetlepel oranjebloesemwater,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-10-2004
  • Arabisch
  •  60-120 min.

Grieks nagerecht

INGREDIENTEN

Voor de siroop:, 300 gram suiker, 2 eetlepels citroensap, , Voor de Baklava:, 300 bladerdeeg, diepvries, vet voor de bakplaat, 100 gram gehakte walnoten, 5 eetlepels paneermeel, 2 eetlepels kaneel, Verder:, 150 gram boter of margarine,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-03-2001
  • Grieks Nagerecht
  •  60-120 min.

Grieks gebak, kan ook als dessert gegeven worden.

INGREDIENTEN

1 pak fillo bladerdeeg 1 ons walnoten 1 ons garneeramandelen 1/2 sinaasappel 1/2 citroen 8 eetlepels vloeibare honing 100 gram roomboter suiker,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-01-1999
  • Grieks
  •  60-120 min.

Baklava wordt veel gebruikt als nagrecht maar ook als het suikerfeest is. het is een erg zoet gebakje met erg veel suikerstroop erin.

INGREDIENTEN

250gr bloem, snufje zout, 190gr boter,2eieren,2eetlepels water,250 gr gehakte walnoten, 100 gr bruine suiker,100 suiker,125gr lichte vloeibare honing,4 eetlepels water,1eetlepel citroensap, bloem om op uit te rollen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-01-2003
  • Turks
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 gram walnoten, fijngehakt, 500 gram filo-deeg, 500 gram boter, 1 eetlepel kaneel, 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels suiker, 5 eetlepels vloeibare honing

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-08-2005
  • Grieks
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

6 plakje diepvries roomboterbladerdeeg, 200 g walnoten, 3 theelepels kaneel, 100 g gesmolten boter, 150 ml vloeibare honing, 1 1/2 dl (versgeperst) sinaasappelsap

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-07-2005
  • Grieks Nagerecht
  •  > 120 min.

Een heerlijke, Griekse lekkernij! Haal de zoete zomer in huis en geniet van deze baklava. Dit recept komt uit Smult 12. Wil je Smult ook thuis ontvangen? Hier vind je de meest recente aanbiedingen: http://www.smult.nl/#smult-aanvragen

INGREDIENTEN

50 g blanke amandelen, 100 g gepelde pistachenootjes, 2 tl kaneel, 125 g suiker, 75 g roomboter, gesmolten, ½ pak diepvries filodeeg (à 225 g), ontdooid, 2 el vloeibare honing, 2 el citroensap,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-06-2016
  • Grieks
  •  60-120 min.

Een heerlijk gebak.

INGREDIENTEN

1 pak fillodeeg, 1 ons walnoten, 1 ons garneeramandelen, 1/2 sinaasappel, 1/2 citroen, 8 eetlepels vloeibare honing, 100 gram roomboter, suiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-1999
  • Turks
  •  30-60 min.

Zoete delicatesse in fillodeeg

INGREDIENTEN

250 gr. walnoten, hazelnoten of pijnboompitten fijngehakt, 250 gr. amandelen fijngehakt, 50 gr. suiker, 12 vellen fillodeeg, ontdooid, 100 gr. gesmolten boter, 250 gr. honing.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-08-1999
  • Turks
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een tongstrelende zoetigheid,gemaakt van deeg,gevuld met pistache-of walnoten met honing. Oorspronkelijk komt dit gerecht uit het Ottomaanse rijk,waar het bij elke feestelijke gelegenheid op tafel kwam. Dus lekker van Kerst,oud en nieuw, maar ook met Pasen enz,..

INGREDIENTEN

250 g ongezouten, gepelde pistachenoten, 250 g boter, 30 vellen filodeeg, 500 g suiker, 2 ½ dl water,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-12-2008
  • Arabisch
  •  60-120 min.

Turks gebak in zes stappen

INGREDIENTEN

250 gr. filodeeg, 75 gr. amandelen, 75 gr. walnoten, 75 gr. pistachenoten, 3 theelepels gemalen kaneel, 100 gr. boter, 11/2 dl. honing, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels sinaasappelsap, 1/2 dl. water.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-04-2006
  • Turks
  •  10-20 min.

Een grieks nagerecht van bladerdeeg met noten.

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries roomboter bladerdeeg,200 gram walnoten, 3 theelepels kaneel, 100 gram gesmolten boter, 150ml vloeibare honing,1,5 dl sinaasappelsap.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2001
  • Grieks
  •  30-60 min.

Een nagerecht uit de Arabische wereld.

INGREDIENTEN

250 gr fillobladerdeeg, - 150 gr suiker, - 2 eetlepels sinaasappelsiroop, - 1 eetlepel citroensap, - 100 gr boter, - 200 gr walnoten, - 1 theelepel kaneelpoeder,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-12-1999
  • Arabisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Gebak of nagerecht?

INGREDIENTEN

1 pak fillodeeg, 200g gepelde walmoten, 100g hele amandelen, 200g suiker, 75g boter, 1 sinasappel, 1/2 kaneelstokjes

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-11-2001
  • Turks Nagerecht
  •  > 120 min.

Zeer zoetnageecht met honong en noten lekker met een bolletje ijs..!!

INGREDIENTEN

Voor de stroop, 220 gr suiker, 300 gr honing, 1 dl water, 2 kruidnagelen, 1 reep citroenschil, sap van een citroen, , voor de vulling, , 600 gr fijngehakte walnoten, 250 gr fijngehakte en geblancheerde amandelen, 60 gr suiker, 2 eetlepels kaneel, 1/4 gemalen kruidnagel, , restant, 500 gr filodeeg(heel dun deeg,lijkt op rijstpapier), 250 gr gesmolten ongezouten boter,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-2000
  • Turks
  •  20-30 min.

Noten-bladerdeeggebak Baklava is een nagerecht of hapje uit kroatia (Yoegoslavisch) of te wel een balkan gerecht

INGREDIENTEN

1 pak fillobladerdeeg (diepvries 225 g), 200 g gepelde walnoten, 2 zakjes garneeramandelen (a 45 g), 200 g suiker, 75 g boter, 1 sinaasappel, 1/2 kaneelstokje

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2004
  • Balkan
  •  30-60 min.

Dit zoete met noten gevulde gebak kom je zowel in Turkije als in Griekenland tegen

INGREDIENTEN

, 1 pakje diepvries filodeeg (225 gr) 75 gr. amandelen, grofgehakt, 75 walnoten grofgehakt, 75 gr. gepelde ongezouten pistachenoten grofgehakt, 3 theel. kaneelpoeder, 100 gr. gesmolten boter, 150 ml. vloeibare honing, sap van 1 citroen, sap van 1 sinasappe

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-07-2001
  • Grieks Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

400 gr. Vellen filodeeg of bladerdeeg plakken (uit de vriezer), 400 gr. Roomboter gesmolten, 400 gr. Geplette amandelen, 400 gr. Geplette walnoten, 4 Theelepels kaneel, 1 Volle theelepel kruidnagelpoeder, 400 gr. Rietsuiker, 400 gr Honing, 4 Eetlepels water, 1 Eetlepel water

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2009
  • Turks Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Baklava, nagerecht, 8 personen, ? 1/2 pak fillobladerdeeg (diepvries a 225 g), ? 200 g gepelde walnoten, ? 1 theelepel kaneel, ? 1/4 theelepel gemalen kruidnagel, ? 60 g boter, ? 75 g suiker, ? 1 sinaasappel, ? 4 eetlepels vloeibare honing, , ,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-11-2003
  • Grieks Nagerecht
  •  60-120 min.

Het Griekse dessert

INGREDIENTEN

Stroop : 340 gram suiker, 6 el. vloeibare honing, 3,4 dl. water, 1 el. citroensap, 1 el. oranjebloesemwater, deeg : 450 gram fillodeeg, 120 gram ongezouten boter, gesmolten, 120 gram fijngehakte walnoten, amandelen of pistachenoten, halve tl. gemalen kaneel, 1,5 el. suiker

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-01-2003
  • Grieks Nagerecht
  •  60-120 min.

Dit is wel het meest bekende gebak van Griekenland. Erg zoet maar ook erg lekker ! Baklava is erg machtig, dit recept is voor 8 kleine, vierkante stukjes.

INGREDIENTEN

? pak filodeeg (a 225 gr.), 200 gr. walnoten., 1 theel. kaneel., ? theel. gemalen kruidnagel., 60 gr. boter., 75 gr. suiker., 1 sinaasappel., 4 eetl. vloeibare honing.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-01-2003
  • Grieks
  •  30-60 min.

Grieks banket.

INGREDIENTEN

VOOR DE SIROOP: sap van 1/2 citroen, 250 g suiker, 1 kaneelstokje, 3 eetlepels honing, EN VERDER: 1 pakje fillobladerdeeg uit de diepvries, 350 g gepelde walnoten, 50 g suiker, 1 theelepel kaneelpoeder, mespunt kruidnagelpoeder, 75-100 g boter of margarine

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-07-2003
  • Grieks
  •  30-60 min.

Turkse zoete delicatesse in fillodeeg

INGREDIENTEN

250 g walnoten, hazelnoten of pijnboompitten, fijn gehakt, 250 g amandelen, fijn gehakt, 50 g suiker, 12 vellen fillodeeg, ontdooid, 100 g boter, gesmolten, 250 g honing, vierkante bakvorm of braadslee van, ? 20 x 30 cm, , ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-03-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Zoet grieks gebak aangepast.

INGREDIENTEN

Voor de vulling:, 250 gr boter (ongezout), 250 gr suiker, 2,5 dl water, 200 gr amandelsnippers, snufje kaneel, 500 gr filodeeg, voor de stroop:, 250 gr suiker, 250 gr honing, sap van 1 citroen

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-04-1999
  • Grieks Nagerecht
  •  30-60 min.

Pas op...te lekker

INGREDIENTEN

250 gr ongezouten boter, 250 gr suiker, 2.5 dl water, 250 gr fijngehakte walnoten, snufje kaneel, 500 gr filodeeg, 250 gr suiker, 250 gr honing, 2.5 dl water, sap van 1 citroen,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2001
  • Grieks Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke zoete hapjes, dit is genoeg voor zo`n 25 `koekjes`. Een lekker kopje koffie smaakt er uitstekend bij. Wees niet bang en probeer het eens.

INGREDIENTEN

250g ongezouten magere Boter of 250ml Notenolie, 200g Amandelen, fijngehakt, 55g Suiker, 4 el Kaneel, 1/4 el Kruidnagel, 3 el Rozenwater, 250g Bladerdeeg, dunne vellen, ter grootte bvban de oppervlakte van de schaal., , Voor de siroop;, 350g Suiker, 225ml Water, 1 el Citroensap, 3 el Rozenwater

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-08-2008
  • Grieks
  •  60-120 min.

15 stuks

INGREDIENTEN

10 plakjes filobladerdeeg*3 zakjes, garneeramandelen a 45 g*3x 45 g noten*100g roomboter*2 el, suiker*halve citroen*halve sinaasappel*8 el honing*,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-11-2000
  • Arabisch
  •  > 120 min.

Heerlijke zoete griekse noten-honing taart, smullen maar!!

INGREDIENTEN

500 gram walnoten, fijngehakt, 500 gram fylo-deeg, 500 gram boter, 1 eetlepel kaneel, 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels suiker, 5 eetlepels vloeibare honing

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-04-2006
  • Grieks
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 gram fillo-bladerdeeg, 150 gram suiker, 2 eetlepels sinaasappelsiroop, 1 eetlepel citroensap, 100 gram boter, 200 gram walnoten of 100 gram pecannoten en 100 gram ongezouten pistachenoten, 1 theelepel kaneel.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

350 gram gesmolten boter200 gram gehakte amandelen200 gram gehakte walnoten2 theelepels kaneel1/2 theelepel kruidnagelpoeder300 gram bladerdeeg350 gram suiker350 gram honing4 eetlepels water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-2005
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

60 gr. Poedersuiker, 150 gr. gepelde en gehakte Amandelen, 100 gr. fijngehakte Walnoten, 1 1/2 theel. gemalen Kaneel, 1/2 theel. gemengde specerijen, zie hulpmiddelen, 500 gr. filodeeg, 200 gr. ongezouten boter, gesmolten, 200 gr. suiker, 4 Kaneelpijpjes, 6 Kruidnagels, reepjes citroenschil, 2 eetl. heldere Honing

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-06-1999
  • Grieks
  •  60-120 min.

Orgineel grieks recept

INGREDIENTEN

400 gr. filodeeg*1 pak beschuit*250 gr.walnoten* 2 theelepels kaneel*2 soeplepels suiker*200 gram roomboter., voor siroop: 4 kopkes suiker 5 kopjes water

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2001
  • Grieks Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*1/2 kilo flinterdun bladerdeeg, *2 kopjes fijngesneden amandelen of walnoten of pistachenoten, *Boter, *Suiker, *Kaneel, *Honing

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2004
  • Grieks
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 pak fillo bladerdeeg 1 ons walnoten 1 ons garneeramandelen 1/2 sinaasappel 1/2 citroen 8 eetlepels vloeibare honing 100 gram roomboter suiker,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-06-1999
  • Grieks
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Ca 250 gr fillobladerdeeg, 150 gr suiker, 2 el sinaasappelsiroop, 1 el citroensap, 100 gr boter of margarine, 200 gr walnoten, 1 tl kaneelpoeder.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-05-2000
  •  
  •  60-120 min.

Leuk om te maken

INGREDIENTEN

Ca. 250 gr. fillobladerdeeg, 150 gr. suiker, 2 eetlepels sinassappelsiroop, 1 eetlepel citroenrasp, 100 gr, boter of margarine, 200 gr. walnoten, 1 theelepel kaneelpoeder, vierkante bakvorm ca. 30x30 cm.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-12-1999
  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

100 g gehakte walnoten, 8 el broodkruim, 8 el suiker, 2 tl kaneelpoeder, 500 g boter, 600 g fillodeeg, , Voor de siroop:, 500 g suiker, 400 g honing, 4 kruidnagels, 2 stokje kaneel, sap van twee citroen

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-01-2012
  • Grieks Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1/2 kilo flinterdun bladerdeeg, 2 kopjes fijngesneden amandelen of walnoten of pistachenoten, boter, suiker, kaneel, honing,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-05-2001
  • Grieks
  •  30-60 min.
Baklava

Baklava

Baklava is van oorsprong een Turks dessert, maar wordt ook in de Griekse keuken vaak gegeten. Het gerecht bestaat uit laagjes filodeeg. Hiertussen zit een mengsel van gemalen stukjes pistachenoot of walnoot, soms ook amandel. Daarnaast worden kruiden toegevoegd als kaneel en kruidnagel. Voor de frisheid vaak ook nog citroenrasp, sinaasappelrasp of vanillesuiker. Na het bakken wordt het geheel nog overgoten met een siroop van suiker en honing. Het dessert is erg machtig en ontzettend zoet. Benieuwd hoe je dit zelf maakt? Kijk bij de recepten hieronder. Op het traditionele recept zijn tal van variaties mogelijk, ook deze staan hieronder uitgebreid beschreven. Serveer voor de frisheid en om het geheel wat minder zoet te maken een bolletje ijs naast de baklava.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top