Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Beef wellington recepten (45) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Een grote ossenhaas verpakt in bladerdeeg. Geschikt voor: *Noten-allergie *Nachtschade-allergie *kleurstoffen-allergie Niet geschikt voor: *Koemelk-allergie *gluten-allergie

INGREDIENTEN

600g Ossenhaas (1 stuk), 1el Franse Mosterd, 100g Parmaham, in dunne plakjes, 1 eierdooier (losgeklopt), 25g boter, 250g champignons, 4 plakjes bladerdeeg

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-12-2010
  • Engels Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Veel werk, maar erg lekker. Gemaakt met kerst 1997

INGREDIENTEN

1 ? kg malse rosbief een een stuk van gelijke dikte., 1 ? el cognac, zout, peper, 50 g boter of margarine, 2 uien zeer fijn gesneden, 350 g champignons zeer fijn gesneden, 1 pakje bladerdeeg (450 g), 175 g roompate (bijv. kip of eend), 2 eieren, losgeklopt, , voor de saus:, 1 kleine ui, fijngesneden, 50 g boter of margarine, 125 g champignons fijngesneden, 2 el bloem, 6 dl kalfsfond (pot ) of sterke vleesbouillon, 3 dl rode wijn,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-02-1999
  • Engels
  •  0-10 min.

Een echte klassieker !!

INGREDIENTEN

200 gram gemengde paddestoelen, grofgesneden, 1 ui, fijngesneden, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 70 gram boter, zout, peper, halve dl. cognac, 500 gram tournedos (biefstuk van de haas), 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid, 1 eidooier

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2002
  • Engels
  •  30-60 min.

De kastanjechampignons en de Ardennerham houden het vlees heerlijk sappig.

INGREDIENTEN

800 gram ossenhaas aan een stuk 250 gram kastanjechampignons 50 gram boter flink takje verse thijm 1 dl droge witte wijn 12 plakjes prosciutto (ik gebruikte Ardennerham) 1 pakje roomboter bladerdeeg 2 eierdooiers, geklopt met 1 tl water

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-04-2006
  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gehakt in bladerdeeg

INGREDIENTEN

4 ons gehakt runds, 1 ui, bosje lente ui, 1 pakje kruiden boter, 8 plakken bladerdeeg, knoflook 2teentjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2000
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spectaculair hoofdgerecht; als je een vleesthermometer gebruikt kun je hem precies laten garen tot wat je zelf lekker vind: rood (50-55 gr), rose of medium (55-60 gr) of doorbakken (65-70 gr).

INGREDIENTEN

11/2 kg rosbief aan een stuk van gelijke dikte, 2 el cognac, zout, peper, 50 g boter, 2 uien, gesnipperd, 350 g grotchampignons, gesnipperd, 1 pakje bladerdeeg ontdooid, 175 g eendepate, 2 eieren losgeklopt., voor de saus: 1 kleine ui fijngesneden, 50 g boter, 125 grotchampignons fijngesneden, 2 el bloem, 6 dl kalfsfond, 3 dl rode wijn

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-10-2000
  • Engels
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1.2 kg rosbief aan een stuk van gelijke dikte, zout, versgemalen peper, 50 g boter, 5 sjalotten of 2 kleine uien, 250 g oesterzwammen of champignons, 150 g roompate, 1 eetl. cognac, 1 pakje bladerdeeg (diepvries, 450 g), 1 ei, 1 eetl. bloem, 3 dl kalfsfond, 2 dl rode wijn

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-06-2005
  • Frans
  •  60-120 min.

Beef wellington is vernoemd naar Arthur Wellesley, de eerste Hertog van Wellington. Hij was een Britse premier van 1828 tot 1830 en was Britse bevelhebber bij de slag bij Waterloo. Arthur was naar verluid dol op rode wijn, rundvlees, champignons en truffels. Onderstaand recept gebruikt niet al deze heerlijkheden, maar is wel een aanrader!

INGREDIENTEN

600 gram kogelbiefstuk aan 1 stuk van gelijke dikte, 1 el olie, 25 g roomboter, 100 g sjalotten (fijngesneden), 250 g champignons (fijngesneden), 200 g portobello (fijngesneden), 2 cm gember (fijngeraspt), 1 tl tijmblaadjes, 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid), 100 g rauwe ham (in dunne plakken), 1 eierdooier (losgeklopt)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2011
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De Duke of Wellington zou bij zijn favoriete gerecht een Medoc hebben geschonken. De cepagewijn Cabernet Sauvignon is een aardig alternatief.

INGREDIENTEN

1.2 kg rosbief aan een stuk van gelijke dikte, zout en versgemalen peper, 50 g boter, 5 sjalotten of 2 kleine uien, 250 g oesterzwammen of champignons, 150 g roompate, 1 eetl. cognac, 1 pakje bladerdeeg (diepvries, 450 g), 1 ei, 1 eetl. bloem, 3 dl kalfsfond, 2 dl rode wijn, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een heerlijk vleespakketje uit de oven.

INGREDIENTEN

4 stukjes ossehaas of varkenshaas, 1 ui, 1 bakje champignons, 150 g roonmpate, 1 plakjes bladerdeeg, 1 ei en een scheutje cognac., saus:, bloem, rode wijn, vleesboillon

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Named after Arthur Wellesley, 1st Duke of Wellington, some people suggest this was created to satisfy his love of beef, truffles, mushrooms, Madeira wine, and pâté, cooked in pastry. Whatever the reason for the creation of this impeccable dish, it makes a very impressive main course for a special occasion dinner party. Although this beef Wellington recipe is fairly time consuming to prepare, almost all of the preparation can be done well in advance, with only the final baking left to the last moment. Gourmet food........the EASY way!

INGREDIENTEN

1 x 3lb (1.35kg) fillet of beef (tenderloin), 2 tablespoons olive oil, 1oz (30g) unsalted butter, salt and freshly milled black pepper, 6oz (175g) pâté de foie gras, 4 ready prepared pancakes, 1 small egg, beaten, 1lb (450g) puff pastry, , MUSHROOM STUFFING (DUXELLE), 2oz (55g) unsalted butter, 1 small onion, finely chopped, 8oz (220g) flat black mushrooms, finely chopped, 3 tablespoons heavy (double) cream, 1 tablespoon chopped fresh parsley, salt and freshly milled black pepper, , MADEIRA & TRUFFLE JUS, ¾ cup (6 fl.oz) Madeira wine, ¾ cup (6 fl.oz) beef broth (stock), 2 tablespoons finely chopped black truffles, knob of unsalted butter, , TO SERVE, bunch watercress, washed

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-01-2010
  • Engels
  •  > 120 min.

INGREDIENTEN

? 200 gr gemengde paddestoelen,grofgesneden, ? 1 ui, fijngesneden, ? 1 teentje knoflook, fijngesneden, ? 70 gr boter of margarine, ? zout, peper, ? ? dl cognac, ? 500 gr tournedos (biefstuk van de haas), ? 6 plakjes bladerdeeg, ? 1 eidooier, ? bakplaat, bekleed met bakpapier,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 g gemengde paddestoelen, grofgesneden, 1 ui, fijngesneden, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 70 g boter, zout, peper, 1/2 dl cognac, 500 g tournedos (biefstuk van de haas)e, 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid, 1 eidooier

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2002
  • Engels
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1.2 kg rosbief aan een stuk van gelijke dikte, zout en versgemalen peper, 50 g boter, 5 sjalotten of 2 kleine uien, 250 g oesterzwammen of champignons, 150 g roompate, 1 eetl. cognac, 1 pakje bladerdeeg (diepvries, 450 g), 1 ei, 1 eetl. bloem, 3 dl kalfsfond, 2 dl rode wijn, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

600 gram ossenhaas (stuk van gelijke dikte), 25 gram boter of vloeibaar bakproduct, 1 eetlepel arachide- of zonnebloemolie, 4 sjalotjes, gesnipperd, 250 gram champignons, schoongeveegd en fijngehakt, 250 gram gemengde paddenstoelen, schoongeveegd en fijngehakt, 2 theelepel verse tijm of 1 theel. gedroogd, 100 gram rauwe ham, in plakjes, 1 pak diepvriesbladerdeeg, ontdooid, 1 ei, gesplitst in eidooier en eiwit, 1 eetlepel melk (Melkan),

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-12-2012
  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1.2 kg rosbief aan een stuk van gelijke dikte, zout en versgemalen peper, 50 g boter, 5 sjalotten of 2 kleine uien, 250 g oesterzwammen of champignons, 150 g roompate, 1 eetl. cognac, 1 pakje bladerdeeg (diepvries, 450 g), 1 ei, 1 eetl. bloem, 3 dl kalfsfond, 2 dl rode wijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-02-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

De ultieme verwennerij en altijd lekker. Dit is echt altijd lekker!

INGREDIENTEN

1kg kastanjechampignons, 1 grote sjalot, 1 teentje knoflook, 4 el paneermeel, , Vlees, , 1 kg stevige ossenhaas (gevliesd middenstuk), zeezout, peper, zonnebloemolie, , Voor het bladerdeeg, , 250 g koude boter, 250 g bloem, 125 ml ijskoud water, 4 g zout, , 300 g serranoham (iets dikker gesneden dan broodbeleg), 1 ei

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-02-2016
  • Europees
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

* 1.2 kg rosbief aan een stuk van gelijke dikte, * naar smaak zout en versgemalen peper, * 50 gr boter, * 5 sjalotten of 2 kleine uien, * 250 gr oesterzwammen of champignons, * 150 gr roompate, * 1 eetl cognac, * 1 pakje bladerdeeg 450 gr, * 1 ei, * 1 eetl bloem, * 3 dl kalfsfond, * 2 dl rode wijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-11-2010
  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

8 plakjes diepvries bladerdeeg, 4 biefstukken van de haas (ca. a 130g), 50g boter, 200g kastanjechampignons, 3 sjalotjes, 3 takjes peterselie, 1/2 bosje kervel, 1 eetlepel Worcestershiresaus, 1 eetlepel cognac, zout, versgemalen peper, bloem voor bestuiven,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-06-2005
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

? 500 gr half om half gehakt, 1 kuipje kruidenboter, 4 plakjes bladerdeeg (pakje van 10 uit het vriesvak), gehaktkruiden

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2003
  • Engels Bijgerecht
  •  20-30 min.

Feestelijk gerecht

INGREDIENTEN

1 kg ossehaas, 1 eidooier, 1 pakje diepvries bladerdeeg, 1 klein teentje knoflook, 2 jeneverbessen, peterselie, kervel, marjolein, rozemarijn, peper uit de molen, zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2002
  • Engels
  •  30-60 min.

Tradioneel recept

INGREDIENTEN

- 4 kogelbiefstukken, - 100 gram gemengde paddestoelen, - bakboter, - 75 gram pate, - 4 plakjes bladerdeeg, - 1 ei, - zout, peper, - keukenpapier, keukenmachine of staafmixer, deegroller, bakpapier, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2004
  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg ossenhaas, 100 g ganzenlever, 1 soeplepel olie, 500 g bladerdeeg, 1 losgeklopt ei, , Champignonsaus :, 250 g paddestoelen (shii-takes, oesterzwammen), 2,5 dl room, zout, peper, nootmuskaat, 100 g boter, , Garnituur :, seizoengroenten

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een overheerlijke manier om je rosbeef eens anders te eten. Dit is iedere keer weer een feest om op tafel te zetten.

INGREDIENTEN

600 gram rosbeef, 250 gram kastanjechampignons, 1,5 el paneermeel, 50 gram boter, thijm en oregano, 1 dl droge witte wijn, 12 plakjes Seranoham, 1 pakjes roomboter bladerdeeg, 2 eierdooiers, geklopt met 1 tl water,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-11-2012
  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

750 g rosbief peper, zout 25 g boter of margarine 1 eetl. olie 100 g champignons 1 eetl. fijngehakte peterselie 9 plakjes bladerdeeg 1 st. geklopt ei

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-01-2011
  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

800 gram ossenhaas aan een stuk, 250 gram kastanjechampignons, 50 gram boter, flink takje verse thijm, 1 dl droge witte wijn, 12 plakjes prosciutto (ik gebruikte Ardennerham), 1 pakje roomboter bladerdeeg, 2 eierdooiers, geklopt met 1 tl water

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-12-2009
  • Engels Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 Hollandse biefstukken van 100 g per stuk *, 6 el boters *, Peper uit de molen *, 8 velletjes fillodeeg (ca 15 bij 15 cm) *, 80 g roomkaas met mierikswortel *, 4 takjes tijm voor de garnering

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-02-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Lekker met snijboontjes en gebakken krieltjes.

INGREDIENTEN

4 biefstukken (a 100 g), 6 eetlepels boter, snufje peper (uit de molen), 8 velletjes fillodeeg (ca.15x15 cm), 80 g roomkaas (met mierikswortel), , Garnering: 4 takjes tijm,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-06-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kerstmis 2014

INGREDIENTEN

600 g ossenhaas (op kamertemperatuur), 30 g boter, 250 g kastanjechampginons, 13 g bieslook (bakje à 25 g), 10 g platte peterselie (bakje à 20 g), 160 g parmaham, 270 g bladerdeeg (koelvers), 1 ei

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-12-2014
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Filet de boeuf en croute oftewel runderhaas in bladerdeeg

INGREDIENTEN

Voor het vlees: 1 ossenhaas van 1200 gr. of hertenfilet van 1200 gr.- bakboter, Voor de vulling: 150 gr. kastanjechampignons - 75 gr. rode paprika - 75 gr. gele paprika - 150 gr. courgette - 8 sjalotjes - 75 gr. doorregen rookspekreepjes - zout - peper - nootmuskaat - peterselie., Voor de flensjes: 1 zakje pannenkoekmix - Provencaalse kruidenmix (vers of diepvries) - (droge witte wijn) - bakboter., Voor het bladerdeeg: 700 gr. (roomboter)bladerdeeg - 1 ei

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lekker vleesgerecht.

INGREDIENTEN

4 Hollandse biefstukken a 100 g, 6 el boter, peper uit de molen, 8 velletjes filodeeg (ca. 15 x 15 cm), 80 g roomkaas met mierikswortel, 4 takjes tijm voor de garnering,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Dit is bij ons een van de favoriete kerstrecepten

INGREDIENTEN

1 kg Ossehaas bij voorkeur het middenstuk, 10 plakken prosciutto, 500 gram kastanje champignons, 2 sjalotjes gesnipperd, 1 takje verse tijm, 1 dl droge witte wijn1 plak bladerdeeg van 30 bij 25 cm, 3 eetl. olijfolie, 50 gram boter, 2 eidooiers losgeklopt met wat water, peper zout,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-12-2011
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 kg malse rosbief, aan een stuk van gelijke dikte, 1 1/2 eetlepel cognac, zout, peper, 50 gr boter, 2 uien, zeer fijngesneden, 350 gr champignons, zeer fijngesneden, 1 pakje bladerdeeg (450 gr), ontdooid, 175 gr roompate (bijv. van kip of eend), 2 eieren, losgeklopt, voor de saus:, 1 kleine ui, fijngesneden, 50 gr boter, 125 gr champignons, fijngesneden, 2 eetlepels bloem, 6 dl kalfsfond (pot), of sterke vleesbouillon, 3 dl rode wijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-1998
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

750 g rosbief, peper, zout, 25 g boter of margarine, 1 eetlepel olie, 100 g champignons, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 9 plakjes bladerdeeg, 1 geklopt ei

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-01-2000
  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een klassieker, helemaal gemaakt zoals hij volgens Robin van Smulweb hoort te zijn!

INGREDIENTEN

3 takjes peterselie, 1 el boter, 75g boter voor de ossenhaas, 375g dungesneden vetspek, 1 ei, 1 gesplitst ei, 350g kalfsbovenbil, 375g kastanjechampignons brunoise, 150g kippenlever, 1 kilo ossenhaas, 50g paneermeel, 250g pasham, 100 ml room, 100g ui, fijngesnipperd

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-12-2016
  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Feestelijke rosbief in bladerdeeg

INGREDIENTEN

, 750 g rosbief, peper, zout, 25 g boter of margarine, 1 eetlepel olie, 100 g champignons, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 9 plakjes bladerdeeg, 1 losgeklopt ei,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-11-1999
  • Engels
  •  60-120 min.

70 min, voorbereiden 30 min, wachten 50 min Makkelijk kerstrecept of gewoon als je visite hebt. Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) Energie:395 kcal Eiwit:42 g Vet:19 g Koolhydraten:14 g

INGREDIENTEN

1 bakje kastanjechampignons (250 g), 75 g boter, 1 pakje Prosciutto di Parma (vleeswaren 75 g), 1 (runder)rollade* (1 kg), 2 el mosterd fijn, 1 pakje bladerdeeg vers (275 g), 1 ei gesplitst

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Krokant van buiten, mals van binnen. Hoofd gerecht voor circa 12 personen

INGREDIENTEN

* 11/2 kg rosbief, aan één stuk, van gelijke dikte, * zout&peper, * 50 g boter, * 2 uien, zeer fijn gesneden, * 300 g champignons, zeer fijn gesneden, * 10 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid, * 150 g roompaté, * 2 eieren, losgeklopt

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-03-2012
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Werkelijk een klassieker deze boeuf en croute, die wel wat werk vereist maar dat is het echt dubbel en dwars waard. Pinky promise! Ik zou zeker niet een makkelijker recept pakken, al heb ik hem wat versimpeld op een aantal punten, ik vind dat voor zo'n mooi stuk vlees en het gerecht zelf het gewoon niet waard. Het inpakken van het vlees maakt dat het vlees in zijn eigen vocht boterzacht en gaar gestoomd word. Dit resulteerd in werkelijk een schandalig mals stuk vlees die je zonder moeite nog met je lepel aan kan snijden. Probeer het maar eens. Echt niet te geloven, zo gek gaar en mals is het wel. Het recept voor de boeuf is van Constant Fonk, maar ik heb de ganzenlever vervangen door kippenlevers en een roompate van varkenslever. Gebruik hiervoor minstens vrije uitloop, en besteed een euro meer voor een hele goede pate. Geschikt als feestmaal voor meerdere personen, Kerst, verjaardag, etc.

INGREDIENTEN

Vlees: Ossenhaas van 700 a 800 gram (let op de draadrichting), ongezouten boter, zwarte peper en zout. Duxelles: 700 gr paddenstoelen (champignons of aangevuld met een mix van paddenstoelen), 200 gr. sjalotten, olijfolie, zout en zwarte peper. Farce fine: 100 gr. kippenvlees, 100 gr. kippenlever, 4 a 5 el varkenslever pate, 75 cl room, zout en zwarte peper. Kruidenflens: 200 gr bloem, 75 gr gesmolten boter, ei, 20 gr zout, melk, kervel, dragon, bladpeterselie. Pasteideeg: 300 gr bloem, zout, 100 gr gesmolten boter, lauw water. Bladerdeeg uit het vriesvak. Rode wijnsaus: 4 sjalotten, takje tijm, 1 blaadje laurier, 75dl rode wijn, flinke scheut balsamico, 10 gekneusde peperkorrels of een flinke hoeveelheid uit de molen, 2 dc rundvleesfond, kookvocht van het aanbraden van de haas, olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-12-2016
  • Engels Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

De klassieker Beef Wellington kun je ook maken met een grote varkenshaas

INGREDIENTEN

1 varkenshaas XL, circa 600 gram, 1 heel ei, 1 appel gesnden in ringen, 150 gram prosuitto, 1 theelepel tym, 3 vellen bladerdeeg,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-12-2012
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
Beef Wellington

Beef Wellington

Heb je wel eens Beef Wellington gegeten? Dit Engelse gerecht met runderbiefstuk is een traktatie voor iedere vleesliefhebber! Het is eigenlijk een gerecht met biefstuk in bladerdeeg. Dit zorgt ervoor dat de vocht in de wellington blijft en dat je vlees zo meer smaak krijgt. Voor het gerecht maakt men daarnaast gebruik van een ganzenleverpastei en een duxelle. De combinatie van het bladerdeeg en de runderbiefstuk maken deze maaltijd tot een ontzettende lekkernij. Maar je kunt zelf natuurlijk ook gewoon een Beef Wellington maken. Laat je inspireren door de vele recepten die je hieronder kunt lezen.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top