Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Biersoep recepten (55) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
INGREDIENTEN

1 l pils, 100 gr suiker, 4 eierdooiers, 1 bekertje zure room, 4 sneetjes geroosterd brood

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-10-2001
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 liter pils - 100 g suiker - 4 eidooiers - 1 dl zure room - mespuntje kaneel - zout, versgemalen zwarte peper,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-02-2000
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Net gluhwein maar dan op z'n russisch.

INGREDIENTEN

1 liter bier (pils); 100 gram suiker; 4 eierdooiers; 1 dl zure room; mespuntje kaneel; zout en peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-09-1999
  • Internationaal
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 grote of 2 kleine flesjes licht bier - 100 gr. zuring - 1 bouillontablet - 25 gr.boter - 1/2 geraspte ui - 20 gr. bloem - 1/8 l. zure room - 40 gr. parmezaanse kaas - 2 eetlepels gehakte peterselie - peper - zout - nootmuskaat

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2004
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Soep met bier

INGREDIENTEN

4 eetlepels meel, 1/2 liter bier, 1/2 liter bouillon, 3 eetlepels boter, 4 eetlepels geraspte kaas, 1 kop melk, 1/2 eetlepel kaneel, 1/2 eetlepel suiker, peper en zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-1998
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

50 gr boter, 1 grote gesnipperde ui, 1 eetl. fijngehakte peterselie, 1 eetl. fijngehakte basilicum, 60 gr bloem, 1,2 liter bier op kamertemperatuur, 2 eierdooiers, 1/8 liter slagroom, mespunt suiker, zout en peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-2002
  • Duits
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

50 gram boter, 50 gram meel, 1 1/2 liter blond bier, 1 afgestreken soeplepel poedersuiker, 2 cm kaneelstok,1 snuf nootmuskaat met gember, 2 dl room, 2 eierdooiers, zout, geroosterd brood.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Uit grootmoeders wilde jaren (iets wat je je niet kunt en wilt voorstellen.)

INGREDIENTEN

1,5 eetlepel bloem, 50 g boter, 1 liter Bier, 1 klein kaneelstokje, suiker naar smaak, 2 eierdooiers, 0,5 kopje melk, geroosterd brood

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-07-2001
  • Duits
  •  10-20 min.

Lekkere vastelaovends traktatie

INGREDIENTEN

500 gr runderpoulet - 4 flesjes donker bier - 2 ltr. runderbouillon - 2 eetlepels tomatenpuree - 100 gr roomboter - 1 theelepel tijm - 450 gr champignons - 3 eetlepels Limburgse mosterd - 200 gr fijngesneden prei - zout en peper

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-03-2003
  •  
  •  > 120 min.

Het lijkt vreemd, maar zoete soepen zijn wel degelijk als voorgerecht bedoeld.

INGREDIENTEN

4 dl. melk, 1 dl. slagroom, 1 pijpje kaneel, stukje citroen schil, 40 gr bloem, 0,75 liter bier, 25 gr. suiker, 1 eidooier, 2 sneetjes witbrood, 15 gr. margarine

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-1999
  •  
  •  20-30 min.

Hele zoete soep

INGREDIENTEN

50 cl amberkleurig bier (Palm), 50 cl goede kippenbouillon, 3 grote uien, 80 g gerookt spek, 1 kl griessuiker, een snuifje muskaatnoot, 5 cl room, een klontje Solo, 8 sneetjes getoast frans brood, 100 g gemalen emmenthalkaas, 1 el fijngehakte platte peterselie, peper, zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-2013
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Een heel apparte soep

INGREDIENTEN

50 gram boter, 400 gram aardappelen geschild en in stukken gesneden, 5 dl witbier, 1 stuks prei, 1 stuks uien, 1 stuks laurierblaadjes, 1 stuks takjes tijm

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-01-2006
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Gebonden soep

INGREDIENTEN

200 gram volkorenbrood * 200 gram roggebrood * 1 liter donker bier * halve citroenschil * 50 gram suiker * kaneel * zout * 1 dl room.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2005
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Koken met bier

INGREDIENTEN

2 eetl. boter, 2 eetl. bloem, eetl. suiker, 1 liter pils, citroenschilletje, sap van 1/2 citroen, 1/2 pijpje kaneel, 2 eieren.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-04-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

50 g boter, 400 geschilde en in stukken gesneden aardappelen, 500 ml witbier, 1 prei, 1 grote ui, 1 laurierblad, takje tijm, zout, versgemalen peper,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-01-2001
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Soep met rodenbachbier en tarwegriesmeel.

INGREDIENTEN

* 1 liter bier(rodenbach) *250 tarwegriesmeel,*4a5 st (witte deel v/d) prei, * 3a4 uien, *2a3 stronk bleekselderie, *1 kalfsschenkel,* 2,5 a 3,5 dl bouillon, *150gr boter, *1 eetl bloem, *3 dl room,* 2 eiwitten, *2a3 laurierblaadtjes.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-04-2000
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 oudbakken sneetjes boerenbruin of volkorenbrood, 4 eetlepels ma?solie of boter, 40 g boter, flinke mespunt geraspte citroen- of sinaasappelschil, 1/2 theelepel kaneelpoeder, 30 g bloem, 1/2 liter bier, 1/2 liter melk, 1-2 eidooiers, aroma, peper en zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2000
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 1/2 dl water - 50 gram suiker 50 gram rijst - 1l donker bier - kaneel.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-04-2000
  • Belgisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2,5 liter water, 100 gram bruine suiker, 50 rijst, 1 liter donker bier, kaneel.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2000
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Carnaval-biersoep

INGREDIENTEN

*500gr runderpoulet*2 uien gesneden*4 flesjes donkerbier*2 liter runderbouillon*2 eetl.tomaten puree*100 gr roomboter*1 tl tijm*450 gr champignons*3 eetl Limburgse mosterd*200 gr fijn gesneden prei*peper en zout*

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-02-2002
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 kilogram mosselen, 2 middelgrote uien, 1 stengel bleekselderij, 100 gr boter, ? liter blond bier, 50 gram kervel, 1 eetlepel bloem, peper, zout, eventueel 2 eidooiers en 100 gram slagroom.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 1/4 l bier, 2 el suiker, 4 eierdooiers, 2 dl room, sap van 1 citroen, 1/2 dessertl. kaneel, zout, peperkorrels

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-09-2011
  • Duits
  •  0-10 min.

Makkelijk en bijzonder van smaak

INGREDIENTEN

-3/4 liter bier, -1 stokje kaneel, -2 el bloem, -4 el koud water, -3 eierdooiers, -3 el suiker, -1/4 l kokende melk

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2005
  • Scandinavisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 eetlepels olijfolie, 1 ui gesnipperd, 4 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes, 1 eetlepel verse provencaalse kruiden, fijngehakt, 2 dl trappistenbier, ? liter vleesbouillon, zout, versgemalen peper, 50 gram zachte geitenkaas verkruimeld, 2 eetlepels peterselie fijngehakt.,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 kilogram mosselen - 2 middelgrote uien - 1 stengel bleekselderij - 100 gram boter - 3/4 liter blond bier - 50 gram kervel - 1 eetlepel bloem - peper - zout - eventueel 2 eidooiers - 100 gram slagroom.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2004
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 kilogram mosselen, 2 middelgrote uien, 1 stengel bleekselderij, 100 gram boter, ? liter blond bier, 50 gram kervel, 1 eetlepel bloem, peper, zout eventueel 2 eidooiers, en 100 gram slagroom.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-08-2006
  • Belgisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

5 dl Guinness, 5 dl harp lager, 2.5 dl water, 50 gram bruine suiker, 50 gram rijst, mes puntje kaneel, 5 sneetjes brood,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-07-2001
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Erg makkelijk en lekker

INGREDIENTEN

-75 cl pils, -100 g suiker, -4 eierdooiers, -100 g zure room, -zout, witte peper uit de molen, -snufje gemalen kaneel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2003
  • Russisch
  •  20-30 min.

Weer eens een ander soepje en.... verrassend lekker!

INGREDIENTEN

3 eetl olie; 1 gesnipperde ui; 4 middelgrote aardappels geschild en in blokjes; 1 eetl verse Provencaalse kruiden, fijngehakt., 2 dl Trappistenbier (Westmalle Tripel); 3/4 liter vleesbouillon of kruidenbouillon; zout en peper; 50 gram zachte geitenkaas, verkruimeld; 2 eetl peterselie, fijngehakt

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-10-2003
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

- 100 g boter - 200 g gerookt spek -, 20 kleine uitjes - 250 g verse kampernoelies - 2 preien - 2 selders - 2 wortels - 2 aardappelen - 2 flesjes Rodenbach - 1 liter vleesbouillon - peper - zout, , kruidentuiltje:, laurierblad, twijgje tijm, peterseliewortel en alles samengebonden -, fijngesneden peterselie en bieslook.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-03-2005
  • Belgisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 5 worteltjes, 1 runderschenkel (? 500 g), 500 g kippenvleugeltjes, 6 takjes peterselie, 3 takjes selderij, 2 stukjes foelie, 2 theelepels tijm, 15 peperkorrels, 2 laurierblaadjes, 4 theelepels zout, 1 zakje geschaafde amandelen (? 45 g), 40 g boter, 50 g bloem, 1 flesje Trappistenbier (0,3 l), peper

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-09-2002
  • Belgisch
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 5 worteltjes, 1 runderschenkel (? 500 g), 500 g kippenvleugeltjes, 6 takjes peterselie, 3 takjes selderij, 2 stukjes foelie, 2 theelepels tijm, 15 peperkorrels, 2 laurierblaadjes, 4 theelepels zout, 1 zakje geschaafde amandelen (? 45 g), 40 g boter, 50 g bloem, 1 flesje Trappistenbier (0,3 l), peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2000
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 kilogram mosselen, 2 middelgrote uien, 1 stengel bleekselderij, 100 gram boter, ? liter blond bier, 50 gram kervel, 1 eetlepel bloem, peper, zout eventueel 2 eidooiers, en 100 gram slagroom.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Echt een soepje voor in het hartje van de winter

INGREDIENTEN

-8 sneden bruin brood, -0,5 dl gevogeltebouillon, -1 l donkere Leffe, -100 g geblancheerde, gerookte spekblokjes, -100 g broodcroutons, -peper en zout, -snuifje muskaatnoot, -2 eetlepels suiker, -2 dl room, -sap 1 citroen, -1 kaneelpijpje, -2 glaasjes jenever

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-09-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Een wandeling op de hei. Steenkoud en guur. Dan naar huis voor deze hartverwarmer!!!

INGREDIENTEN

*een halve liters pilsener bier.*een half kaneelstokje.*gerapte schil van 1 citroen..*1/4 liter melk.*3 eetlepels suiker.*3 eidooiers.*1 eetlepel bloem.*2 sneetjes casinobrood(wit)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2000
  • Internationaal
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

100 gr boter, 200 gr gerookt spek, 20 kleine uitjes, 250 gr verse kampernoelies, 2 preien, 2 selders, 2 wortels, 2 aardappelen, 2 flesjes Rodenbach, 1 liter vleesbouillon, peper, zout, fijngesneden peterselie en bieslook, kruidentuiltje: laurierblad, twijgje tijm, peterseliewortel en alles, samengebonden,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-2001
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 5 worteltjes, 1 runderschenkel (? 500 g), 500 g kippenvleugeltjes, 6 takjes peterselie, 3 takjes selderij, 2 stukjes foelie, 2 theelepels tijm, 15 peperkorrels, 2 laurierblaadjes, 4 theelepels zout, 1 zakje geschaafde amandelen (? 45 g), 40 g boter, 50 g bloem, 1 flesje Trappistenbier (0,3 l), peper,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-02-2000
  • Belgisch
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

2 grote uien, ? 25 g boter, ? 2 eetlepels bruine basterdsuiker, ? 1 theelepel tijm, ? 1 pot vleesfond (380 ml), ? 2 flesjes Premium Pilsener (a 33 ml), ? zout en versgemalen zwarte peper, ? 1 meergranen petit pain, ? 100 g geraspte Gruyere (kaas)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-02-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 grote uien, ? 25 g boter, ? 2 eetlepels bruine basterdsuiker, ? 1 theelepel tijm, ? 1 pot vleesfond (380 ml), ? 2 flesjes Premium Pilsener (a 33 ml), ? zout en versgemalen zwarte peper, ? 1 meergranen petit pain, ? 100 g geraspte Gruyere (kaas),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2003
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Dit recept komt uit het boek van een Belgische Oma. "Het Oma`s receptenboek".

INGREDIENTEN

100 gram boter *, 200 gram buikspek *, 20 kleine uitjes *, 250 gram champignons *, 2 preien *, 2 selderijstengels *, 2 wortels *, 2 aardappelen *, 1 liter vleesbouillon *, 2 flesjes pils *, 1 Kruidenbuiltje *, peper *, zout *, peterselie *, bieslook., ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2009
  • Belgisch
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top