Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

124 boeuf stroganoff recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Het orginele recept van de kok van graaf Paul Stroganoff. Malse biefstukreepjes in cognac-roomsaus.

INGREDIENTEN

* 600 gram biefstuk van de haas, * 1 el bloem, * mespuntje cayennepeper en paprikapoeder, * 2,5 el zonnebloemolie, * 1 kleine ui, genipperd, * 2 teentjes knoflook, fijngesneden, * 250 gram (kastanje)champignons, in plakjes, * 2,5 el cognac, * 150 ml rundvleesbouillon, * 150 ml zure room, * 2 el gehakte verse peterselie, * zout en (versgemalen) zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2005
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Klassieker. Vanaf de 16e eeuw speelde het geslacht Stroganoff een belangrijke rol in het Rusland van de tsaren. De Stroganoffs bezaten landgoederen, steden en fabrieken. Ook op militair terrein spraken ze een woordje mee. Op hun advies werd Siberie aan de tsaar onderworpen. Een van de graven Stroganoff leerde op een inspectiereis naar deze provincie een heerlijk vleesgerecht kennen. Terug aan het hof zette hij het de tsaar voor: "Boeuf Stroganoff" was geboren. In de loop der jaren is Boeuf Stroganoff ook buiten Rusland een geliefd gerecht geworden. Tot op de dag van vandaag staat het overal ter wereld op de kaart in restaurants en veel chef-koks hebben er hun variatie op bedacht. Hier het originele recept.

INGREDIENTEN

1 ui, 1/2 bakje grotchampignons, 1/2 el citroensap, 3 takjes peterselie, 500 g ossehaas, 50 g boter, zout, peper, 1/2 tl paprikapoeder, 1 teentje knoflook, 1 el bloem, 1 el tomatenpuree, 1/2 vleesbouillontablet, 4 el creme fraiche, worcestershiresaus, 2 el wodka

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2000
  • Russisch
  •  20-30 min.

Dit recept komt ui Allerhande 12 - 2008. Mijn vader was heel erg enthousiast over de Stroganoff. Om hem niet meer te hoeven zoeken in al mijn kooktijdschriften plaats ik hem op mijn pagina, en dan kan ik hem afdrukken zodat ik de bewuste Allerhande niet volklieder tijdens het koken.

INGREDIENTEN

1200 g magere runderlappen 75 g roomboter 2 uien, gesnipperd 4 tenen knoflook, fijngesneden 2 rode paprika`s, in blokjes 500 g champignons, in partjes 2 eetlepels paprikapoeder mild 1 vleesbouillontablet 50 ml wodka (slijter) 200 ml crème fraîche 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-11-2008
  • Russisch
  •  > 120 min.

Lekkere variant van de Weight Watchers.

INGREDIENTEN

500 gram ossehaas (biefstuk is ook lekker)., VOOR DE SAUS:, 0,75 liter tomatensap, 2 grote gesnipperde uien, 1 rode paprika in reepjes, 1 groene paprika in reepjes, 200 gram champignons in plakjes, 4 theelepels dieetmargarine, 2 teentjes knoflook, 4 theelepels mayonaise, 1 theelepel dieetmargarine, citroensap, zoetstof naar smaak, zout en peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-05-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Makkelijk 2 persoonsgerecht.

INGREDIENTEN

* 250 gr. kastanjechampignons * 6 eetlepels (olijf)olie * 1 bakje provengaalse reepjes (ca. 250 gr. AH) * 3/4 zakje minikrieltjes (` 450 gr. CilaVita) * 1 zakje stroganoffsaus (225 gr. AH Huistraiteur) * zout * (versgemalen) zwarte peper * keukenpapier,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-09-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Klasiek hoofdgerecht

INGREDIENTEN

3 eetl. olijfolie, 600 gr runderfilet in reepjes gesneden, 3 fijngesnipperde sjalotjes, 30 gr boter, 1 eetl. paprikapoeder, 50 gr fijngesneden champignons, 25 ml wittewijn-azijn, 1 borrelglaasje wodka, 2,5 dl kippenbouillon, 1 dl zure room.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-03-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1200 g magere runderlappen;, 75 g roomboter;, 2 uien, gesnipperd;, 4 tenen knoflook, fijngesneden;, 2 rode paprikas, in blokjes;, 500 g champignons, in partjes;, 2 eetlepels paprikapoeder mild;, 1 vleesbouillontablet;, 50 ml wodka (slijter);, 200 ml crème fraîche;, 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-07-2010
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Eigen versie van de originele boeuf stroganov

INGREDIENTEN

Kogelbiefstuk 500 g;, Croma ca. 50 g;, Knoflook 2 teentjes;, Champignons 1 bakje;, Paprika 1 gele;, Ui 1 grote;, Tomatenpuree klein blikje;, Bloem 1 eetlepel;, Water ca. 250 ml;, Vleesbouillon 1/2 tablet;, Creme fraiche 1/8;, Worchestersauce;, Peper en zout;, Wodka;,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2000
  • Internationaal
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 x 300 g rib-runderlappen, in kleine stukjes, 50 g boter, 4 lekker tomaten gesneden, 1 ui, gesnipperd, 2 tenen knoflook, fijngesneden, 1 bakje champignons (250 g), in vieren, 1 prei, in ringen, 2 rode paprika`s, in blokjes, 2 el paprikapoeder, 1/2 vleesbouillontablet, rode wijn, 1 bekertje crème fraîche (125 ml), 2 el platte peterselie, fijngesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-08-2012
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

3 dl.runderbouillon, 1 stuk ossehaas van 1 kg.,75 gr. boter,zout,peper,paprikapoeder,1 ui (klein gehakt),1 teen knoflook, 250 gr. champignons, 2 afgestreken eetl.bloem,1 eetlepel tomatenpuree,halve theel. zout,een achtste theel. peper,worcestershire saus,halve dl.witte wijn,een kwart theelepel gedroogde dille,1 potje zure room, peterselie en wodka!

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 haasbiefstukjes van circa 150 g, 1 grote ui, 5 eetl. boter, 2 eetl. bloem afgestreken, 3.50 dl runderfond, 2 eetl. tomatenpuree, 1.5 eetl. grove mosterd, 3 eetl. crème fraîche of zure room, 1.5 eetl. citroensap, zout en versgemalen peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-06-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Het beroemde rundvleesgerecht.

INGREDIENTEN

4 haasbiefstukjes van ca. 150 gr per stuk, 1 grote ui, 5 eetlepels boter, 2 afgestreken eetlepels bloem, 3,5 dl runderfond, 2 eetlepels tomatenpuree, 1,5 eetlepel grove mosterd, 3 eetlepels creme fraiche, 1,5 eetlepel citroensap, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2000
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Wereldberoemd rundvleesgerecht uit Rusland. Iedereen geeft er zijn eigen draai aan, maar zo maak ik het regelmatig.

INGREDIENTEN

600 gram rosbief/ossehaas, 1 rode paprika, 150 gram champignons, 4 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 1.5 eetlepel paprikapoeder, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel bloem, 1.5 dl. runderbouillon, 2 dl. creme fraiche, 0.75 dl. wodka, peper, zout, worcestershiresaus, boter, peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2002
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Slank, bevat ca. 290 kcal p.p.

INGREDIENTEN

1 1/2 ui * 1 rode paprika * 1 klein teentje knoflook * 2 el boter of margarine * 200 g champignons * 1 el tomatenpuree * 1/2 el paprikapoeder * zout, peper * 1 1/2 dl volle yoghurt * 400 g biefstuk * 1 borrelglaasje wodka

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2003
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gr mals rundvlees,1 rode paprika,1 grote wortel,1 grote ajuin,250 gr champions,2 eetlepels tomatensap,1 eetlepel bloem,250 ml bouillon van 1/2 tabelet,6 eetlepels halfvetroom,4 eetlepels boter,peper en zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-04-2002
  • Slanke keuken
  •  60-120 min.

Een klassieker met hoofdletters. Een aangepaste eigen versie uit de Tip Culinair.

INGREDIENTEN

1 ui. 1/2 bakje champignons. 1/2 citroensap. 3 takjes peterselie. 500 gram ossehaas. 50 gram boter. Zout en peper. 1/2 tl. paprika. 1 teentje knoflook. 1 a 2 el lepels bloem. 1 el tomatenpuree. 1/2 vleesbouillontablet. 2 el creme fraiche. worcestershiresaus. Scheut rode wijn en 2 el melk.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 gr. kastanjechampignons * 6 eetlepels (olijf)olie * 1 bakje provencaalse, reepjes (ca. 250 gr. AH) * 3/4 zakje minikrieltjes (a 450 gr. CelaVita) * 1 zakje, stroganoffsaus (225 gr. AH Huistraiteur) * zout * (versgemalen) zwarte peper *, keukenpapier

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-01-2000
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Boeuf Stroganoff TOP CLASS RECEPT

INGREDIENTEN

BENODIGDHEDEN, , 200 gram ossenhaas, 1 scheutje druivenpitolie, 75 gram champignons, 1 klontje boter, 65 gram ui, 150 ml kalfsjus, 120 ml zure room, 15 ml tomatenpuree, 10 ml Dijon mustard, 8 ml citroensap, 1 snuf zout en peper, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-2012
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tikkeltje anders, om je vingers bij af te likken!

INGREDIENTEN

1kg biefstuk in dunne reepjes(hamlapjes of kleine gahaktballetjes kan ook), blik tomatencremesoep, 2 uien, 1 klein blikje champignons, 2 eetl. bruine suiker, 1 eetl. mosterd, 1 kop zure room, 1 kop cashewnoten, 1 kop pitloze rozijnen, 100gr. boter, worcestersauce, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk ouderwets

INGREDIENTEN

2 uien, bakje champignons, 500 gram rosbief/biefstuk, 50 gram boter, zout, peper, 1 tl. paprikapoeder, 1 el. bloem, 1 el. tomatenpuree, ? dl. wodka, 2 dl. witte wijn, bekertje slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-06-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1200 gr. magere runderlappen in blokjes, 75 gr. boter, 2 uien, gesnipperd, 4 tenen knoflook, fijngesneden, 2 rode paprika`s in blokjes, 500 gr. champignons, in partjes, 2 el. milde paprikapoeder, 1 vleesbouillontablet, 50 ml wodka, 200 ml creme fraiche, 2 el verse peterselie, fijngesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-11-2008
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een wereldberoemd gerecht, ontdekt door de Russische graaf Stroganoff in de 19de eeuw. Serveer het met geroosterd brood en een frisse salade.

INGREDIENTEN

- 500 gr. runderhaas, - 100 gr. roomboter, - 2 middelgrote fijngesnipperde uien, - 1 in reepjes gesneden gele of rode paprika, - 200 gr. zure room, - 1 eetlepel maizena, - 1-2 eetlepels goudgele mosterd, - peper uit de molen, - zout, - 3 eetlepels wodka, - 2 eetlepels tomatenketchup, - worcestersaus, - 2 eetlepels gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-04-2000
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De enige goede manier

INGREDIENTEN

600 gram ossehaas, een doosje bruine champignons, 4 sjalotten, 2 lepels mosterd, 1 lepel ketchup, een flinke scheut wodka, boter, peper en zout, een handje thijm en 4 dl room.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-06-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Feestelijk en lekker

INGREDIENTEN

500 gram rosbeef-2 groene paprika's-2 uien -, 2 eetlepels bloem - 1/8 l zure room - blikje tomatenpuree - paprikapoeder - blikje fijne doperwten - aardappelpuree - champignons - scheutje olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-2002
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Feestelijke biefstuk

INGREDIENTEN

500 gr. malse biefstuk, liefst van de haas of kogel, 1 grote ui, 75 gr. boter of margarine, 100 gr. champignons, 1 lepel tomatenpuree (uit blikje), 1 dl. zure room, zout, peper, paprikapoeder, worcestershire sauce, een snufje suiker en een scheut vodka.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2000
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een klassieker uit Rusland

INGREDIENTEN

600 gram biefstuk, in 1 cm. dikke reepjes, zout, peper. 1 el. zoete paprikapoeder, 1-2 tl. scherpe paprikapoeder, 80 gram boter of margarine, 200 gram kleine champignons, gehalveerd, 2 el. olijfolie, 8 sjalotjes, in parten, 1,5 dl. droge witte wijn, 2 dl. vleesfond, 2 dl. zure room, 1 tl. fijne mosterd, halve el. maizena, 3 el. fijngesneden peterselie, 1 juslepel cognac

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2002
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1200 g magere runderlappen, 75 g roomboter, 2 uien, gesnipperd, 4 tenen knoflook, fijngesneden, 2 rode paprika`s, in blokjes, 500 g champignons, in partjes, 2 eetlepels paprikapoeder mild, 1 vleesbouillontablet, 50 ml wodka (slijter), 200 ml crème fraîche, 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-12-2008
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1200 gram runderlappen, in blokjes, 75 gram roomboter, 2 uien, gesnipperd, 4 tenen knoflook, fijngesneden, 2 rode paprika`s, in blokjes, 500 gram champignons, in partjes, 2 eetlepels milde paprikapoeder, 1 vleesbouillontablet, 50 ml wodka, 200 ml crème fraîche, 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-11-2008
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Op de goedkope manier

INGREDIENTEN

500 gram runderlappen, 150 gram ontbijtspek in dobbelsteentjes, boter, 1 lepel bloem, 3 uien, doosje champignons, (evt.) teentje knoflook, klein blikje tomatenpuree, flink glas wijn (wit of rood), scheut cognac, laurierblaadje, peper, (evt.) zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-04-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een heerlijk gerecht

INGREDIENTEN

400 g kogelbiefstuk, peper, 250 g champignons, 1 teentje knoflook, 1 grote ui, 6 el vloeibare boter, 2 el tomatenpuree, 3 el bloem, 2.5 dl vleesbouillon (van een halve tablet), 1 borrelglaasje whisky, 100 g zure room,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-10-2005
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 haasbiefstukjes van circa 150 gram, 1 grote ui, 5 el boter, 2 el bloem (afgestreken) 3 1/2 dl runderfond, 2 el tomatenpurree, 1 1/2 el grove mosterd, 3 el crema fraiche of zure room, 1 1/2 el citroensap, zout, versgemalen zwarte peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Magnetronrecept

INGREDIENTEN

1 kleine ui; 250 gr champignons; 15 gr boter; 2 biefstukjes van elk ca. 100 gr; zout en peper; 1 eetlepel tomatenketchup; mespuntje suiker; 1/8 liter creme fraiche

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-04-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 haasbiefstukjes van circa 150 g, 1 grote ui, 5 eetl. boter, 2 eetl. bloem afgestreken, 3.50 dl runderfond, 2 eetl. tomatenpuree, 1.5 eetl. grove mosterd, 3 eetl. creme fraiche of zure room, 1.5 eetl. citroensap, zout, versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-08-2005
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De andere methode

INGREDIENTEN

1 kg bieflap (in reepjes), 1 ui (in halve schijfjes), 200 gram champignons (in vieren), 50 gram boter, zout en verse peper, 4 el. licht verwarmde cognac, 150 ml zure room.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-04-1999
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

(wachttijd 3 uur)

INGREDIENTEN

600 rib/runderlappen, in kleine stukjes, 50 g boter, 1 ui, gesnipperd, 2 tenen knoflook, fijngesneden, 1 bakje champignons (250 g), in vieren, 1 prei, in ringen, 2 rode paprika`s, in blokjes, 2 el paprikapoeder, 1/2 vleesbouillontablet, 3 el wodka, 1 bekertje crème fraîche (125ml), 2 el platte peterselie, fijngesneden,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2011
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Russisch vleesgerecht

INGREDIENTEN

2 uien in ringen, 250 gram champignons, 500 gram runderfilets, zout en peper, 1 eetlepel bloem, 1 theelepel franse mosterd, 1 klein blikje tomatenpuree, een paar druppels tabasco, 2 kleine bakjes zure room, peterselie of dille, een scheut wodka,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een snelle en gemakkelijke variant van dit overbekende gerecht.

INGREDIENTEN

300 ` 350 gram biefstuk in stukjes, (bak)boter of margarine, 1 flinke ui, peper en zout, bruine basterdsuiker, een eetlepel tomatenketchup, een eetlepel mosterd, 1 blikje champignons (gesneden), 1 blik geconcentreerde tomatencremesoep, 1 potje creme fraiche, 1 kopje rozijnen, 1 kopje ongezouten cashewnoten, (zilvervlies)rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-07-1999
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Een feestelijk vleesgerecht

INGREDIENTEN

*1 ui*1/2 bakje champignons*1/2 el citroensap*3 takjes peterselie*500gr ossehaas*50gr boter*zout*peper*1/2 tl paprikapoeder*1 teentje knoflook*1 el bloem*1 el tomatenpuree*1/2 vleesbouillontablet*4 el creme fraiche*worchestershiresaus*2 el wodka*

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke maaltijd

INGREDIENTEN

- gemengde paddenstoelen, - 4 eetl. Yoghurt en wat melk (ipv Zure room), - 1 grote mok Witte Basami rijst, - 200 gr. Spinazie, - 4 dikke Augurken, - 2 rode uien, - 1 bos peterselie, - 4 teentjes knoflook, - 2 runder lendestukken van ieder 200 gram, - zout en peper, - een volle theelepel mild paprikapoeder.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-09-2013
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Biefstuk

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-04-2005
  • Frans
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top