Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Bretonse soep recepten (19) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Een Blue Band recept uit 1950

INGREDIENTEN

1 liter boullion, 1 prei, 1 kleine ui, 1 kleine wortel, 1 aardappel, 1 steel bleekselderij, 1 bosje peterselie, 50 gr Blue Band, 1 kruidnagel, peper, zout, 1 eidooier en /of 1 of 2 lepels room

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-06-1999
  •  
  •  60-120 min.

Een heerlijk romige soep.recept is van joop braakhekke.

INGREDIENTEN

1 grote bloemkool.1 grote ui.1 grote aardappel.25 gram boter.vers gemalen peper,zout,nootmuskaat.2 eierdooiers.20 ml slagroom.bieslook.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-08-2005
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit is een heerlijk goed gevulde maaltijdsoep,en weer laat ik jullie zelf de keuze om het aan te passen,met een paar scherpe pepers bijvoorbeeld wordt de soep lekker pittig..

INGREDIENTEN

2 prei, 1rode paprika, 1 groene paprika, 2 grote uien, 1 spaanse peper (of lekker scherpe lombokjes), 2 a 3 potjes vleesbouillon, 1 verse worst, 1 rookworst, spekjes, 3 potten witte bonen in tomatensaus, schenkel

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-05-2009
  •  
  •  > 120 min.

Bretonse vissoepBron:www.Deen.nl

INGREDIENTEN

, Bretonse vissoep, , , , Bereidingstijd: 40 min., , , , Ingredienten:, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 2 vleestomaten, 1 citroen, 1 venkelknol, 300 g kabeljauwfilet, 300 g koolvisfilet, 3 eetl. olijfolie, 6 draadjes saffraan, 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries), 2 visbouillontabletten, Voor de rouille:, 1 rode peper, 3 teentjes knoflook, peper en zout, 5 eetl. mayonaise, stokbrood,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-05-2003
  • Frans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 uien -, 2 teentjes knoflook -, 2 vleestomaten -, 1 citroen -, 1 venkelknol -, 300 gram kabeljauwfilet -, 300 gram koolvisfilet -, 3 eetlepels olijfolie -, 6 draadjes saffraan -, 1 eetlepel gehakte tijm -, 2 visbouillontabletten -, Voor de rouille :, 1 rode peper -, 3 teentjes knoflook -, peper en zout -, 5 eetlepels mayonaise -, stokbrood, , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2002
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 dikke plak ham, 250 gr champignons, 2 uien, 1 winterwortel, 2 teentjes knoflook, 3 eetlepels zonnebloem olie, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 blik gepelde tomaten( 800 gram), 1 liter bouillon, 2 dl rode wijn, 200 gr kabeljauw ( mag ook koolvis zijn), 100 gr doperwten uit de diepvries

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-05-2009
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 uien, 2 teentjes knoflook, 2 vleestomaten, 1 citroen, 1 venkelknol, 300 g kabeljauwfilet, 300 g koolvisfilet, 3 eetl. olijfolie, 6 draadjes saffraan, 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries), 2 visbouillontabletten, Voor de rouille:, 1 rode peper, 3 teentjes knoflook, peper en zout, 5 eetl. mayonaise, stokbrood

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2004
  • Frans
  •  30-60 min.

Een heerlijkr soep gevuld met div. soorten vis,mosselen en garnalen.

INGREDIENTEN

350 gr.in stukken gesn. aardappelen/2 uien/, 2 preien/ 2 takjes tijm/ 2 blaadjes laurier/ 1 1/2 dl.visbouillon/ 1 kg. in stukken gesn.visfilets(kabeljauw,wijting,tong,schol o.d)en 20 verse mosselen/ 3-4 eetl. fijngesneden peterselie/ 100 gr. Hollandse garnalen.boter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-07-2005
  • Frans
  •  20-30 min.

Maaltijdsoep voor 4 personen, of (stevig) voorgerecht voor 6 personen

INGREDIENTEN

1 pakje Honig Roerbaksoep Rundvlees, 200 gram rundvlees in reepjes, 100 gram rookworst in halve plakjes, 3 kleine tomaten in blokjes, 100 gram witte bonen uit pot, 100 gram maiskorrels uit pot, 1/2 prei in halve ringen, 4-6 theelepels verse roomkaas,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-01-2000
  • Frans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 uien, 2 teentjes knoflook, 2 vleestomaten, 1 citroen, 1 venkelknol, 300 g kabeljauwfilet, 300 g koolvisfilet, 3 eetl. olijfolie, 6 draadjes saffraan, 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries), 2 visbouillontabletten, Voor de rouille:, 1 rode peper, 3 teentjes knoflook, peper en zout, 5 eetl. mayonaise, stokbrood,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2003
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 2 uien, * 2 tenen knoflook, * 2 vleestomaten, * 1 citroen, * 1 venkelknol (of bleekselderij), * 300 gram kabeljauwfilet, * 300 gram koolvisfilet, * 3 el. olijfolie, * 6 st. draadjes saffraan (of 1 el. kerriepoeder) * 1 el. gehakte tijm, * 2 visbouillon tabletten, * 1 rode peper voor de rouille, * 3 tenen knoflook voor de rouille, * 5 el. mayonaise voor de rouille, * 1 stokbrood voor de rouille, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2002
  • Frans
  •  30-60 min.

Deze uit Bretagne afkomstige vissoep is eenvoudig en lekker. Het beste is natuurlijk vis zo uit de zee te gebruiken. Zorg er in ieder geval voor dat de vis vers is en bent U daar niet zeker van, gebruik dan diepvriesfilets.

INGREDIENTEN

5 fijngesneden sjalotten- 4 takjes gesneden zuring of dille- 5 takjes peterselie- 4 blaadjes gesneden kruizemunt- 60 gr. boter- 2 eetlepels zout- peper- 1 kg. visfilets-, 1 1/2 l. water- 40 gr. gekookte mosselen- 100 gr. gepelde garnalen- 1 dl. koffieroom-, 1/2 eetlepel fijngesneden peterselie- 1/2 eetlepel fijngesneden bieslook.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-06-2004
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kop van een stokvis., 1 kleine wijting., 1 rode poon., 2 preiwitten., 2 kleine aardappels., 1 bosje peterselie., 20 gr.boter., 3 eetl.room., 1 eigeel., zout en peper.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2000
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 uien, -2 teentjes knoflook, -2 vleestomaten, -1 citroen, -1 venkelknol, -300 g kabeljauwfilet, -300 g koolvisfilet, -3 eetl. olijfolie, -6 draadjes saffraan, -1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries), -2 visbouillontabletten, Voor de rouille:, -1 rode peper, -3 teentjes knoflook, -peper en zout, -5 eetl. mayonaise, -stokbrood,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-2002
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 g kabeljauwfilet, 12 gewassen mosselen, 500 g vastkokende aardappelen, 500 ml slagroom, 500 ml melk, 250 ml visfond, 1 laurierblad, 30 g boter, 2 uien, zout, zwarte peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-1999
  • Frans
  •  20-30 min.

Een geflambeerde en gevulde toet, na een heerlijke feestmaal is deze toet erg op zijn plaats.

INGREDIENTEN

- 100 gr. bloem - zout - 1 ei - 3 dl. melk - olie., Vulling:- 1 pond geschilde en klokhuis verwijderde appels - 75 gr. bruine suiker - 1 el. water - 1 el citroensap - 2 tl. fijngeraspte citroenschil - 2 el. calvados(slijter) - slagroom stijfgeklopt.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-1999
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Met bv. mosterdbrood erbij een maaltijd.

INGREDIENTEN

200 gr. witte bonen, 1 liter runderbouillon (zelfgemaakt of van een blokje), 1 laurierblad, 1 stukje foelie, 1 flinke prei, 40 g. boter, 2 eetlepels tomatenpuree, 1/2 dl. room

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-11-2000
  • Frans
  •  60-120 min.

Maaltijdsoepje

INGREDIENTEN

500 g kabeljauwfilet ? 12 gewassen mosselen ? 500 g vastkokende aardappelen ? 500 ml slagroom ? 500 ml melk ? 250 ml visfond ? 1 laurierblad ? 30 g boter ? 2 uien ? zout ? zwarte peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2002
  • Frans
  •  20-30 min.

Superverse asperges zo lekker at je ze niet eerder!!!

INGREDIENTEN

1 kilo verse witte asperges AA * 500 gram nieuwe aardappelen * 2 (mais)eieren * 4 plakjes bretonse ham * klontje roomboter, * Maggi Aspergesaus (ja echt uit een pakje!!!) * water zoveel als het pakje aangeeft.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-05-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top