Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Bulgaarse recepten Meer Bulgaarse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Ik dacht naar aanleiding van dit , die vulling kan je perfect gebruiken voor die dunne grilburgertjes , ben geen fan van dikke burgers. boel beetje aangepast , wat saus combinaties verzonnen , et voila . varieer met de soorten bollen, en gehakt, up to you . …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Met mijn zus praat ik ook regelmatig over eten (hoe kan het ook anders) Zij heeft een Bulgaarse schoondochter en dus een beetje bekend met de Bulgaarse keuken. Zodoende kwam deze Shopska salade een keer ter sprake. Tijd om ook eens een keertje zelf te proberen. Dat de Bulgaarse keuken nauw verwant is aan de Griekse keuken kun je duidelijk terugvinden in de ingrediënten. Ik heb daarom ook gewoon feta kaas gebruikt in plaats van de originele Bulgaarse sirene kaas. Voor de juiste ingrediënten en verhoudingen heb ik even op Internet gekeken en daar kwam ik dit recept tegen. Ik heb de hoeveelheden zelf een klein beetje aangepast. TIP: Als variatie kun je ook geroosterde paprika gebruiken. Neem dan een rode of een gele.   …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Bulgaars

Het is leuk om te zien dat mensen vaak een beetje chauvinistisch worden als het over eten uit hun geboorteland gaat.  Mensen gaan dan vaak enthousiast vertellen over allerlei heerlijke authentieke gerechten. Zo ben ik ook aan dit recept gekomen. Mariyana vertelde mij over dit eenvoudige maar o zo lekkere gerecht. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en toen ik op internet ging zoeken kwam ik dit recept tegen. Toen het bij ons op tafel kwam was iedereen het ermee eens dat dit zeker nog wel voor herhaling vatbaar was. Van origine wordt het gegeten als voorgerecht of als lunchgerecht met wat brood en/of een salade erbij. Ik had het als bijgerecht en het voordeel is dat je het al heel goed kunt voorbereiden, dan hoeft het op het laatst alleen nog maar 20 minuten in de oven. TIP: Ook lekker voor op de bbq. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Bulgaars

Dit gehaktbrood vond ik in het Jamie Magazine en wilde het wel 'ns maken. Vandaag heb ik het gemaakt en het was echt heerlijk, zal zeker nog wel 'ns vaker op het menu staan. Met hier en daar 'n paar kleine aanpassinkjes heb ik niet veel veranderd. Want zoals bekend gebruikt Jamie ook meestal royaal de kruiden net wat wij wel lekkeer vinden. De eerste foto's zijn van mij en de laatste is van het recept zelf. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Maak dit recept vaak maar dan met varkensvlees of kip lekker met een stokbroodje en vrienden …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Bulgaars

Dit is een tintelend fris nagerecht van citrusfruit, gekruid met tijm en munt. De siroop is gemaakt van een aftreksel tijm. Door er  minder suiker en meer water aan toe te voegen maakt u er een drank van die gekoeld verrukkelijk smaakt op een warme zomerdag. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Dit "Indiase" recept is makkelijk te maken en snel klaar. Het recept komt uit een Nederlands boekje en is dan ook wat vernederlandst, maar desalnietemin nog steeds smullen.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

Gezonde ontbijtsmoothie! …  Lees verder »

Snelle en superlekkere variant op Sis kofte. Gezond junkfood bestaat!  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Turks

This recipe is really worth it if u love greeck food, but allso a great Challenge Cuz it take 3 hours to make this lovely dish. But i bet u love it! 8 personen Inhoud Recept * griekse salade * Gepofte aardappel met kaassaus * Tzazikki saus * Rode rijst * Suzuki (griekse hamburger) * Souflaki spiezen * Gyros …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Deze bekende salade werd gecreeerd door de chef van het Waldorf-Astoria hotel in New York. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Allemaal lekker bij de visgourmet, maar ook over gestoofde, gegrilde en gebakken vis. Heerlijk bij kibbeling of een lekkerbekje of bij de gebakken mosselen. Het zijn stuk voor stuk goede smaakmakers. Sommige kun je ook krijgen in flessen of potjes, maar eigengemaakt is nog veel smakelijker. Houdbaarheid in de koelkast is slechts enkele dagen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vis

Yoghurt-komkommer saus …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Vinaigrettes en dressings Appelvinaigrette: Voor: 1/2 kopje fijngehakte bladpeterselie 1 / 4 kop ciderazijn 1 / 4 kopje extra vergine olijfolie 1 / 4 kop appelsap 3 hele verse basilicum blaadjes theelepel honing 3 / 4 theelepel zout 1 / 4 theelepel mosterd 1 / 8 theelepel gemalen zwarte peper Meng peterselie, azijn, olijfolie, appelsap, basilicum, honing, zout, droge mosterd en peper in een blender of keukenmachine. Process Proces tot glad. 1/2 kopje fijngehakte bladpeterselie 1/4 cup cider vinegar 1 / 4 kop ciderazijn 1/4 cup extra virgin olive oil 1 / 4 kopje extra vergine olijfolie 1/4 cup apple juice 1 / 4 kop appelsap 3 whole fresh basil leaves 3 hele verse basilicum blaadjes 1 teaspoon honey 1 theelepel honing 3/4 teaspoon salt 3 / 4 theelepel zout 1/4 teaspoon dry mustard 1 / 4 theelepel droge mosterd 1/8 teaspoon ground black pepper 1 / 8 theelepel gemalen zwarte peper Combine parsley, vinegar, olive oil, apple juice, basil, honey, salt, dry mustard and pepper in a blender or food processor. Meng peterselie, azijn, olijfolie, appelsap, basilicum, honing, zout, droge mosterd en peper in een blender of keukenmachine. Process until smooth. Proces tot glad. Basilicumdressing Voor: Waterkers, veldsla, witlof in de blender: 15 gr basilicumblaadjes 1 geperst teentje knoflook 2 el geraspte parmezaan 40 ml olijfolie 80 ml water 40 ml witte wijnazijn 1 el citroensap peper en zout. Dressing Chinese stijl: Lekker bij: Paksoy, Chinese kool, taugé 40 ml slaolie 40 ml azijn 40 ml sojasaus 10 ml sesamolie 1 eetl fijne suiker peper en zout. Dragondressing Voor: Wortelsalade 5 el olie 2 el dragonazijn 1 el verse dragon, fijngehakt 1 el platte peterselie, fijngehakt - 1 el munt, fijngehakt Franse Dressing Voor: 2,5 dl. Olijfolie 0,6 dl. azijn 0,6 dl. citroensap 1 tl. zout 1/2 tl. mosterdpoeder 1/2 tl. paprikapoeder Meng alle ingredienten goed, daarna koelen. Schudden voor het serveren. Honing- mosterd dressing Voor: Wortel, witlof 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing 2 eetlepels wijnazijn 4 eetlepels olie . wat bieslook, geknipt zout, peper Meng alle ingrediëten op de bieslook en de honing na dooreen. Voeg dan de honing toe en op het laatst de bieslook. Italiaanse Dressing voor: 2,5 dl olijfolie 0,6 dl azijn 2 el. fijngesneden ui 1 tl. zout 1 tl. suiker 1 tl. mosterpoeder 1 tl. gedroogde basilicum 1/2 tl. gedroogde oregano 1/4 tl. peper 2 teentjes knoflook, gepers Meng alle ingredienten, makkelijk met bijvoorbeeld een keukenmachine. Koel tenminste 2 uur in de koelkast. Schudden voor het serveren. Romige Italiaanse Dressing Meng 2 gelijke delen van de Italiaanse dressing en mayonaise met elkaar. 1000 Island dressing. Voor 5eetlepels mayonaise 1eetlepel tomatenketchup. 1 eetlepel bieslook, 1 fijngehakt augurkje 1 een fijngehakt hardgekookt ei . Breng op smaak met zout en cayennepeper. Voor een magere versie van deze dressing kan de mayonaise vervangen worden door (Bulgaarse) yoghurt. Eenvoudige vinaigrette Voor: Lekker bij gewone sla ijsberg, krulandyvie radijsjes salade. 2 tl mosterd 3 tl gehakte sjalot 1 tl peterselie 2 teentjes knoflook, geperst 2 tl fijne suiker peper en zout 80 ml water 40 ml witte wijnazijn 40 ml maïskiemolie. Yoghurtdressing : Lekker bij: gewone sla, ijsberg, bonen rechicco, tomatensla 2 tl mosterd 2 tl suiker peper en zout 120 ml yoghurt 40 ml witte wijnazijn 40 ml maïskiemolie. Tuinkruidendressing Lekker bij: tomaten, gewone sla, romeinse, rodesla, tuinbonen, ijsberg 1 el fijngesnipperde tuinkruiden 2 tl suiker peper en zout 125 ml yoghurt 20 ml azijn 20 ml maïskiemolie. Italiaanse dressing Voor: lollo rossa, lollo bionda, eikenblad sla in de blender: 40 gr gorgonzola, in hele kleine blokjes 30 ml maïskiemolie 50 ml room 20 ml witte wijnazijn 1 tl suiker peper en zout. Mosterddressing Voor: eikenblad spinazie sla, veldsla, venkel 50 ml slaolie 20 ml witte wijnazijn 2 el graanmosterd 2 el fijngehakte sjalotjes. Franse dressing Voor: Krulandyvie, rode kropsla, snijsla 80 ml slaolie 40 ml azijn 2 el citroensap peper en zout Mieriksworteldressing Voor: Wittekool, Chinese kool 4 el mierikswortel 4 el olie 1 el witte wijnazijn 2 tl karwijzaad Korianderdressing Voor: Wortelsalade, tauge 5 el olie 1 el limoensap 3 el verse koriander, fijngehakt ½ tl suiker Truffeloliedressing Voor: 5 el olijfolie 2 el truffelolie enkele druppels Banyulsazijn 2 tl zaadjesmosterd …  Lees verder »

750 g asperges, schoongemaakt; zout; 4 eieren, hardgekookt, grofgehakt; 200 g Leerdammerkaas; in smalle reepjes; 3 eetl. mayonaise; 2 eetl. (Bulgaarse) yoghurt; versgemalen witte peper; 2 eetl. fijngehakte peterselie; 200 g gemengde sla; 2 eetl, fijngesneden bieslook; evt. 2-3 Hollandse pruimtomaten, ontveld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Populaire Bulgaarse kookboeken:
Top