Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

15 caldeirada recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Gestoofde visschotel, lekker met brood en een glaasje wijn.

INGREDIENTEN

1 kg. verschillende vissoorten (eventueel kabeljauw)500 gr. aardappelen500 gr., tomaten500 gr. uien2 dl. olijfolie2 dl. witte wijn2 zeer fijngesneden, teentjes knoflook1 eetl. fijngesneden peterseliezoutpeper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2004
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Portugese visstoofpot

INGREDIENTEN

1 kg. kabeljauwfilet (of een mix van verschillende soorten verse vis), 1 kg tomaten, 1 kg. ui, 1 kg. aardappels, 2 bl. tomatenpuree, 6 laurierblaadjes, 6 st pepertjes (rood, gedroogd), 2 dl. wijn (rood, droog), 2 dl. olie (olijf, extra vierge), eventueel enkele knoflookpitten

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-07-1999
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Land: Portugal

INGREDIENTEN

- vis: congeraal, rode poon, zeeduivel, - intkvisringen, - diepzeegarnalen, - venusschelpen, - bloem, - olijfolie, - grof versneden uiringen, - aardappelschijven, - tomaat, - peper & zout, - teentje knoflook, - groen en rode pepers, - verse koreander

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-05-2004
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Stoofpot met witvis en kokkels

INGREDIENTEN

1 kg verschillende vissoorten (eventueel kabeljauw) - 500 g aardappelen - 500 g tomaten - 500 g uien - 2 dl olijfolie - 2 dl witte wijn - 1-2 zeer fijngesneden teentjes knoflook - 1 eetlepel fijngesneden peterselie - zout en peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-04-2005
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 el. olijfolie* 2 uien fijngesneden* 3 teentjes knoflook fijngehakt* 1 groene paprika in blokjes gesneden* 125 ml. witte wijn* 4 trostomaten in blokjes gesneden* 75 gr. tomatenpuree* 750 ml. visbouillon* 2-3 el piri piri-saus*, 400 gr witte visfilets zonder graten en in stukken gesneden* 200 gr inktvisringen*, 750 gr. venusschelpen* 15 gr vers gehakte koriander*zeezout* vers gemalen zwarte peper*,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-11-2010
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Lekker met Notenrijst

INGREDIENTEN

3 eetlepels olijfolie, 1 grote ui, gesnipperd, 2 tenen knoflook, gesnipperd, 1 groene paprika, in reepjes, 750 g tomaten, in stukjes, 1 eetlepel Provencaalse kruiden, 1/4 liter visbouillon of groentebouillon, 400 g kabeljauw- en/of tilapiafilet, in stukken, zout, versgemalen peper, 200 g gekookte garnalen,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Caldeirada is een bekende visstoofpot in Algarve, een soort bouillabaisse met vele soorten vis, schaal- en weekdieren. Recept gezien op tv en op de internetsite van dat programma stond het recept. Wat natuurlijk gaat verdwijnen ik wou het graag bewaren en delen met anderen. (6 tot 8 pers.) Maaltijdsoep

INGREDIENTEN

2 kg verse gemengde vis (rog, zeeduivel, sardientjes, garnalen, ), grof zeezout, 3 grote uien, 800 gr rijpe tomaten, 1 groene paprika, 5 teentjes knoflook, 750 gr aardappelen, 2 el peterselie, 1/4 l olijfolie, 1 of 2 piri-piri (hete pepertjes) of piri-piri olie, 2 dl droge witte wijn, koriander, nootmuskaat, peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-06-2006
  • Portugees
  •  30-60 min.

Deze stoofschotel is de zomer op je bord uit dat heerlijke vakantieland, Portugal.  De geuren, de smaak... Smullen!!  Je kunt natuurlijk naar hartelust varieren met de soort vis; als het maar stevige vis is, is deze hier altijd wel geschikt voor.

INGREDIENTEN

4 el olijfolie (liefst Portugese), 2 grote uien, in halve ringen, 6 tenen knoflook, fijngesneden, 1 rode paprika, in reepjes, 1 Spaans pepertje, fijngesneden, 800 gr stevige visfilet (bv kabeljauw, zwaardvis, zeeduivel of zeewolf), in hapklare stukken gesneden, 400 gr voorgekookte aardappelschijfjes, 400 gr tomaten op sap, grof gesneden, klein bosje peterselie, fijngesneden, klein bosje koriander, fijngesneden (dit is voor de liefhebbers, hou je er niet van, dan gewoon weglaten), 4 dl visbouillon van 1 blokje, 2,5 dl witte port (droog), flinke scheut olijfolie (liefst Portugese), , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-04-2015
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een soep die met stokbrood vaak als hoofdgerecht wordt gegeten. De port kan eventueel door visbouillon worden vervangen.

INGREDIENTEN

1 halve liter visbouillon, 1 halve liter port, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels tomatenpuree, 1 gesnipperde ui, 1 gesnipperd teentje knoflook, peper en zout, 1 kg. verschillende soorten vis: b.v. Kabeljauw, poon, aal, wijting, gekookte garnalen, en/of wat vers gekookte mosselen.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2003
  • Portugees Voorgerecht
  •  20-30 min.

Dikke vissoep

INGREDIENTEN

1 kg. Vis, 3 uien, 3 teentjes knoflook, 2 eetl. olijfolie, 1 citroen, 1 laurierblad, 2 dl. Droge witte wijn, 5 aardappelen, 5 tomaten, 2 eetl.bloem, 1 theel. baslilicum, 1 eetl.gehakte peterselie, zout en peper.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-04-2000
  • Portugees
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

3 el olijfolie, 1 gr ui, gesnipperd, 2 tenen knflook, gesnipperd, 1 groene paprika, in reepjes, 750 gr tomaten, in stukjes, 1 el Provencaalse kruiden, 1/4 l visbouillon of groentebouillon, 400 gr kabeljauw- en/of tilapiafilet, in stukken, zout, versgemalen peper, 200 gr gekookte garnalen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2012
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lekkere vissoep, die vooral met koud weer de warmt in je lichaam terug brengt. Niet alleen door de smaak, maar ook door de gedachten aan Portugal.

INGREDIENTEN

4 el olijfolie, 2 uien, in halve ringen, 1 groene paprika, in stukken, 1 gele paprika, in stukken, 2 teentjes knoflook, gehakt, 3 aardappelen, in blokjes, 1 blikje tomatenpuree, 1 blik tomatenblokjes, 200 ml witte wijn, 100 ml rode port, 1 l visbouillon (pot of blokje), 2 laurierblaadjes, 400 g kabeljauw (vers of diepvries), 250 g garnalen, gepeld en gekookt, bosje koriander, gehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-2012
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Caldeirada, DE nationale visschotel van Portugal. Maar dan zoals ik het altijd maak.

INGREDIENTEN

2 uien, 3 teentjes knoflook, 1 rode paprika, 500 gram aardappels, 2 eetlepels olijfolie, 1 pond verse tomaten en een klein, pakje/blikje tomatenpuree, 1visbouillonblokje, peterselie (ik gebruik ook koriander), witte wijn, peper en zout naar smaak, Verse vis naar keus, oregano

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2014
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

"Caldeirada a Algarvia". Caldeiradas is een verzamelnaam voor visstoofpotten. Ze kunnen gemaakt zijn van een soort vis, maar bevatten meestal meer soorten en worden beschouwd als een hoofgerecht.

INGREDIENTEN

2 kg verse gemengde vis (zeeduivel, rog, haai, zeewolf) - grof zeezout - 750 gr venusschelpen - 3 grote uien - 800 gr rijpe tomaten - 1 groene paprika - 5 teentjes knoflook - 750 gr aardappelen - 2 el peterselie - 1/4 l olijfolie - 1 of 2 piri-piri (hete pepertjes) - snuifje nootmuskaat - witte peper - 2 dl droge witte wijn - 2 laurierblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-09-2000
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

* Caldeirada a pescador *Eenpansmaaltijd voor 6-8 personen. De pot wordt gevuld met 3 kg vis van verschillende soorten (bijvoorbeeld roodbaars, zeepaling, schelvis) en aardappelen en groenten.

INGREDIENTEN

3 kg schoongemaakte vis (neem verschillende soorten, bijvoorbeeld roodbaars, zeepaling, schelvis), 3 grote uien, 750 g tomaten, 4 teentjes knoflook, 3 laurierblaadjes, 1 bosje peterselie, olijfolie, 600 g aardappelen (geschild), 6-8 sneden brood, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-04-2000
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top