Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Chileense recepten Meer Chileense recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Malse steak op Chileense wijze. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chileens

Tongstrelend visgerecht, door Pieter bedacht en samengesteld uit meerdere bobotierecepten. Wel bewerkelijk. Zeer geschikt voor kookliefhebbers die geen haast hebben en die een uitgebreide voorraad kruiden en specerijen in huis hebben en de nodige 'kooklef'. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

Schenkel is afkomstig van de bovenpoot, en is herkenbaar aan het typische bot in het midden. Meestal wordt runderschenkel in stoofschotels gebruikt zonder bot, terwijl de kalfsschenkel vaak in zijn geheel (bijvoorbeeld als Ossobuco) wordt geserveerd. Runderschenkel is een van de beste stukken vlees van het rund om bouillon van te trekken. Het merg in het bot van de schenkel geeft de bouillon extra kracht. En hoe langer u de schenkel laat trekken, hoe beter. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

1 ui 2 tn knoflook 1 rode peper 2 stengels bleekselderij 1 el olie 400 g gehakt 2 el tomatenpuree tomatenblokjes uit blik 2 tl koranderpoeder 2 tl komijnpoeder 3 el azijn 1 el heldere honing 3 el oregano …  Lees verder »

Elegante mexicaanse tortilla, met lichtroze gekleurde uien die door de voorbehandeling hun uienscherpte zijn kwijtgeraakt. Als je geen pasilla of chipotle pepers kunt krijgen, varieer dan gerust met andere smaakmakers. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

200 gr. winterwortel 400 gr. prei 250 gr. Sperzibonen 2 st. lenteuitjes 5 bolletjes gember 500 gr. kipfilet peper zout 1 tl. gemberpoeder 25 gr. boter of margarine 1 flesje witbier 150 ml. kippenbouillon van tablet 2 el. gembersiroop 1 el. aardappelmeel om te binden.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Wat voor Nederlanders erwtensoep is dat is voor de Chilenen deze maïspastei, die overigens tegenwoordig meer vleesvulling dan maïs bevat. De smaak is lekker pittig en tegelijk zoet. Ook al doet de naam misschien anders vermoeden, chocolade zit er niet in: Choclo is het Chileense woord voor maïs. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chileens

Tongstrelend visgerecht, door Pieter bedacht en samengesteld uit meerdere bobotierecepten. Wel bewerkelijk. Zeer geschikt voor kookliefhebbers die geen haast hebben en die een uitgebreide voorraad kruiden en specerijen in huis hebben en de nodige 'kooklef'. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

Het smaakt heerlijk en het ruikt ook nog heerlijk, en aangezien het zo lang op moet staan ruikt je keuken lekker lang lekker. …  Lees verder »

Recept van mijn (Chileense) schoonzus, de oorspronkelijke naam weet ik niet meer, maar het is zalig …  Lees verder »

750 GR.IN STUKJES GESNEDEN DOORREGEN RUNDVLEES. 2 EETL. BOTER OF MARGARINE, 2 GROTE FIJGESNEDEN UIEN, 1 TEENTJE GEPERSTE KNOFLOOK, 1MESPUNT MARJOLIJN, 1 MESPUNT ROZEMARIJN, 1 TAKJE TIJM, 2 LT. WATER, 500 GR.(Winter)WORTELEN, 2 MEIRAAPJES, 2 PREIEN. 2 KROPJES SLA 1 BOSJE SELDERIJ, PEPER EN ZOUT …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chileens

IK VOND EERST DE KOFFIESAUS IS WEL EEN BEETJE ENG MAAR HET IS ECHT HEEL LEKKER. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chileens

Een gerecht dat in Engeland aanvankelijk 'downstairs' werd gegeten en pas later, toen men ontdekte dat het heel smakelijk was, ook 'upstairs' werd opgediend. En toen werd de aanvankelijk gebruikte goedkope sour cream vervangen door altijd wat prijzige clotted cream. In het recept van vandaag komen beide roomsoorten niet voor. Er wordt creme fraiche gebruikt en dat is wel zo lekker! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Voor 5 a 6 jampotjes: 2 kg zure appels; 1 dl limoen- of citroensap; 3 rode en 1 groene paprika's ; 150 gram blauwe (Californische of Chileense) rozijnen; 600 gram bruine basterdsuiker; 6 dl (appel)azijn; 1 stukje verse gemberwortel (ca. 40 gram), fijn geraspt of gehakt.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Klassieke quiche met een verrassend en heerlijk licht slaatje! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal
Populaire Chileense kookboeken:
Top