Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

43 chimichurri recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Deze originele Argentijnse kruidensaus smaakt super bij gegrild vlees.

INGREDIENTEN

-4 knoflooktenen (fijngehakt), -1 th lepel versgemalen zwarte peper, -1/2 th lepel chilivlokken, -1 th lepel paprikapoeder, -2 th lepels oreganoblaadjes (fijngehakt), -een handvol peterselieblaadjes en takjes (fijngehakt), -1 dl olijfolie, -5 el rodewijnazijn, -zout naar eigen smaak

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-10-2004
  • Argentijns
  •  0-10 min.

Heerlijke saus bij gegrilld vlees maar ook bij de borrel met taco chips

INGREDIENTEN

1 dl olie, 2 dl warm water, 2 dl azijn, 1 tl zout of minder, 2 teentjes knoflook, 2 el peterselie, 1 sjalotje of bosuitje, 1 kleine tomaat, 1 kleine rode paprika, 1 tl paprikapoeder, ? tl komijn, gemalen, ? tl chilipoeder, ? tl oregano, 2 laurierbladeren,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-04-2001
  • Braziliaans
  •  0-10 min.

Kruidensaus

INGREDIENTEN

3 dl olijfolie, 3/4 dl rode wijnazijn, 2 grote uien, 2 teentjes knoflook, 1 rode Spaanse peper, 1 bosje peterselie, 1 tl gedroogde oregano, 2 laurierbladeren, zout, versgemalen peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-05-1999
  • Argentijns
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

•1 eetlepel oregano, •1 kopje olijfolie, •een scheut azijn, •10 teentjes knoflook, •1 eetlepel basilicum, •4 laurier blaadjes, •1 eetlepel thijm, •1 eetlepel peterselie, •1 uitje, •1 eetlepel komijnzaad, •zout, •peper, •2 eetlepels paprika poeder, •rood pepertje als je het wat pittiger wilt maken

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-11-2009
  • Argentijns
  •  10-20 min.

BBQ of dipsaus voor bij brood

INGREDIENTEN

175 ml olijfolie, 75 ml wijnazijn, 1 gesnipperde ui, 1 fijngehakte teen knoflook, 1 gesnipperde paprika, tl gedroogde spaanse peper zonder pitjes, 50 gr wortel, 15 gr fijngehakte platte peterselie, enkele blaadjes selderij, 1 tl gedroogde oregano, 1/4 tl paprikapoeder, snufje zeezout en zwarte peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-06-2006
  • Argentijns
  •  10-20 min.

Babrequesaus

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, - 1 rode ui, - 1 groene peper, - 1 bosje peterselie, - 1 tomaat, - 2 dl olijfolie extra vergine, - 0,5 dl wijnazijn, - scheutje wijn, - snufje zout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-02-2004
  • Argentijns
  •  10-20 min.

Internet gevonden ,geprobeert was ondanks eenvoud lekker

INGREDIENTEN

1 a 2 tomaten, bos bladpeterselie, 1 rode ui, 4 tenen knoflook, rode peper of gedroogde chilivlokken, 1 theelepel gedroogde oregano, 1 theelepel komijnpoeder, 1/2 theelepel suiker, olijfolie, rode wijnazijn, peper & zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-04-2017
  • Argentijns
  •  10-20 min.

Heerlijke Chimichurri die erg rond is van smaak

INGREDIENTEN

, 2 teentjes knoflook, Handvol verse krulpeterselie, 1 kleine rode peper (zaadjes eventueel verwijderd), ¼ rode ui, ¼ theelepel gedroogde oregano, ½ theelepel komijnpoeder, 40 ml olijfolie, 35 ml sherryazijn, Zwarte peper, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-10-2014
  • Argentijns
  •  10-20 min.

Basisrecept:Serveer de Chimichurri bij gegrild vlees of gegrilde vis.

INGREDIENTEN

2 rode uien, 4 teentjes knoflook, 2 tomaten, 2 groene Spaanse pepers, 1 bosje peterselie, 2? dl extra vergine olijfolie, 1? dl witte azijn, 2 theelepels zout, 1 theelepel grof gemalen peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-02-2002
  • Argentijns
  •  0-10 min.

Pittige chimichurri

INGREDIENTEN

2 rode uien, 4 teentjes knoflook, 2 tomaten, 2 groene Spaanse pepers, 1 bosje peterselie (voor ongeveer 5 eetlepels, fijngesneden peterselie), 2? dl extra vergine olijfolie, 1?dl witte azijn, 2 theelepels zout, 1 theelepel grof gemalen peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-01-2003
  • Argentijns
  •  0-10 min.

Uit eigen keuken

INGREDIENTEN

2 biefstukken, 1 tomaat, 1 bosje bladpeterselie, 1 rode ui, 3 tenen knoflook, 1 rode peper, 1 tl komijnpoeder, Zout en versgemalen peper, Scheut witte balsamicoazijn, Olijfolie, 1 Markant ciabatta

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2016
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Chimichurri is een kruidige Argentijnse saus/marinade, heerlijk bij deze reepjes tempeh! Dit is een variant op het recept dat ik op Post Punk Kitchen vond (wat overigens een geweldige vegan website is)

INGREDIENTEN

- 200 gram tempeh, - 1 kopje verse peterselie, - paar sprieten verse bieslook, - 1 eetlepel oregano, gedroogd, - 2 teentjes knoflook, - 2 el rode wijnazijn, - 2 el olijolie, - 1/2 theelepel zout, - 1/2 theelepel chilivlokken, - 50 tot 100 ml bouillon

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2013
  • Argentijns
  •  10-20 min.

*

INGREDIENTEN

2 biefstukken, 1 el milde olijfolie, stokbrood, 2 el mayonaise met citroen, 75 gram rucola slamelange, 2 tomaten, chimichurri ( 250 ml olijfolie extra vierge, 150 ml rode wijnazijn, 1 rode ui fijngesneden, 2 augurken fijngesneden, 2 teentje knoflook fijngesneden, 4 el fijngesneden platte peterselie, 2 el fijngesneden oregano, cayennepeper, zout en peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-08-2016
  • Internationaal
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

Wat heb je nodig voor 4 personen?, 4 Braadworsten, 4 Pistoletjes, Zuurkool, 30 gram Peterselie, 25 gram Bieslook, 1 el Gedroogde oregano, 1 Tomaat, 1/2 Rode ui, 1 Rode peper, 2 teentjes Knoflook, 1/2 Citroen, 4 el Balsamico azijn, 10 el Olijfolie, Peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2015
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Chimichirri is een lichtzure ietwat pittige saus en kruiderij (zelfs een marinade) die de Argentijnen zowat bij alles gebruiken. Het wordt meestal gebruikt bij gegrilde steak, maar ook in andere gerechten kan het een leuke twist geven.

INGREDIENTEN

4 tenen knoflook, 4 takjes verse oregano, ¼ rode peper, 1 tomaat, ¼ ui heel fijngesnipperd, 1 bosje peterselie, Enkele druppels citroen / limoen, 50 ml olijfolie, 50 ml rode wijnazijn, Peper en zout, Optioneel: 4 verse laurierbladeren, Optioneel: 4 takjes munt en / of koriander

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-02-2016
  • Argentijns
  •  0-10 min.

Een lekker pittige saus voor over een lekker gegrild stuk rundvlees

INGREDIENTEN

2 rode uien, 4 teentjes knoflook, 2 tomaten, 2 groene Spaanse pepers, 1 bosje peterselie (voor ongeveer 5 eetlepels, fijngesneden peterselie), 2? dl extra vergine olijfolie, 1?dl witte azijn, 2 theelepels zout, 1 theelepel grof gemalen peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-02-2005
  • Argentijns
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

, 2 rode uien, 4 teentjes knoflook, 2 tomaten, 2 groene Spaanse pepers, 1 bosje peterselie (voor ongeveer 5 eetlepels, fijngesneden peterselie), 2? dl extra vergine olijfolie, 1?dl witte azijn, 2 theelepels zout, 1 theelepel grof gemalen peper, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-02-2005
  • Argentijns
  •  10-20 min.

Saus (of marinade) voor bij gegrild vlees (biefstuk)

INGREDIENTEN

1 dL olijfolie extra vierge, 2 el rode wijnazijn, verse oregano, verse peterselie, 3 tenen verse knoflook, 1 ui, 1 rode paparika, rode peper, zwarte peper uit een molen, chilivlokken uit een molen, paprikapoeder, zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-2013
  • Argentijns
  •  10-20 min.

Chimichurri-saus wordt in Argentinie bij alle soorten gegrild vlees gegeten, maar smaakt ook heerlijk bij gepofte aardappelen. van "moesje2"

INGREDIENTEN

4 entrecotes, peper en zout, voor de chimichurri:, 6 tenen knoflook, 3laurierblaadjes, 2 spaanse pepers zonder zaadjes, zout, 1/2 bosje peterselie, 1/2 bosje oregano, 1/2 deciliter witte azijn, 1 deciliter olijfolie, , , voor de zoete aardappelen, 4 zoete aardappelen, olie om te frituren, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2003
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Chimichurri:, 2 sjalotten of 1 kleine ui, 0.5 rode paprika, 0.5 groene paprika, 1 rode peper, 8 takjes peterselie, 0.5 dl witte wijnazijn, 1.5 dl olijfolie extra vergine, 0.5 eetlepel gedroogde oregano, 0.5 eetlepel bruine basterdsuiker, 2 tenen knoflook, zout, versgemalen peper, , 4 Argentijnse biefstukken, zout, peper, olijfolie extra vergine

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-12-2008
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 rode paprika==2 tomaten==1kleine ui==1 teen knoflook==1/2bosje peterselie==1tl.zwarte peper uit de molen==50ml witte wijnazijn==zeezout en peper uit de molen==2-3 tl. suiker==1tl.gedroogde oregano==75ml en nog 2el. olijfolie==2 rijpe avocado,s b.v hass.het sap van 1 limoen==500gr zalmfilet

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-2010
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Chimichurry is het lekkerst als het een uurtje van tevoren wordt klaar gemaakt. 1 Week houdbaar in de koelkast

INGREDIENTEN

2 Sjalotten of kleine Ui., 1/2 Rode Paprika, 1/2 Groene Paprika, 1 rode Peper, 8 takjes Peterselie, 1/2 dl Witte Wijn Azijn, 1 1/2 dl Olijfolie extra Vergine, 1/2 el Oregano, 1/2 el Bruine Basterdsuiker, 2 tenen Knoflook, Zout en Peper, 4 Argentijnse Biefstukken.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-09-2009
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Argentijnen marineren hun biefstuk graag in deze saus. Hier wordt ie nog malser en lekker pittig door, probeer het maar eens!

INGREDIENTEN

1 zakje (platte) peterselie (fijngesneden), 2 teentjes knoflook (geperst), 1/2 el oregano (gedroogd), 1 el chilimix (uit een maalmolentje van bv Verstegen), 2 el rode wijnazijn, 6 el olijfolie, 4 (Argentijnse) biefstukken,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-10-2012
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Chimichurri is de pittige saus die de Argentijnen steevast bij gegrild vlees serveren, elke kok heeft zijn eigen recept

INGREDIENTEN

* 2.5 dl olijfolie extra vierge, * 1.5 dl rode wijnazijn, * 1 (rode) ui fijngesneden, * 2 augurken fijngesneden, * 2 teentjes knoflook fijngesneden, * 1 eetl fijngesneden peterselie, * 2 eetl fijngesneden oregano, * 0.5 theel cayennepoeder, * grofgemalen zeezout, * grofgemalen zwarte peper, * 2 Biefstukken 150-200gr, * olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-10-2012
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Chimichurri met safraan

INGREDIENTEN

1 rode ui, 3 teentjes knoflook, 1 bosje peterselie, 1/2 tl saffraan, 2 el citroensap,1 el verse tijm, 2,5 dl olijfolie, 1,5 dl witte azijn, 2 tl zout, 1tl grofgemalen zw peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-11-2005
  • Argentijns
  •  0-10 min.

Zo ontzettend lekker ! Men kan dit warm of koud eten. Allebei heel erg lekker. Serveer er lekker knapperig brood bij dat men doopt in de heerlijke saus.

INGREDIENTEN

150 gram gedroogde zwarte ogen bonen, 1-2 chorizo, dik gesneden, , Chimichurri:, 4 grote blikken piquillo pepers, fijngehakt, fijngesneden peterselie, 80mls extra vierge olijfolie, 50 ml sherry azijn, 2 theelepels zoete gerookte paprikapoeder, 1 teentje knoflook, gepeld,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-2009
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Chimmichurri ? De marinade in dit recept komt uit de Argentijnse keuken en wordt daar ''chimmichurri '' genoemd, een ver- bastering van de naam Jimmy McCurry. Deze Ierse onaf- hankelijkheidsstrijder bereidde de saus in de 19e eeuw voor het eerst.Basisingrediente zijn, olie,azijn,rode peper en peterselie, vaak aangevuld met bv  oregano, knoflook en tijm. Maal alle ingredienten bij voorkeur met een vijzel, zo krijg je een mooie consistentie. Lekker als marinade en saus bij gegrild vlees. Voeg eventueel extra rode peper toe voor een pittige chimichurri.

INGREDIENTEN

=1 bosje [platte]peterselie,alleen de blaadjes., =1 rode peper,zonder zaadjes in stukjes., =3 teentjes knoflook,gepeld., =2 eetl. [rode] wijnazijn., =1 tl.paprikapoeder. = 1 eetl.oreganoblaadjes of, 1tl, gedroogd. = 150 ml olijfolie. = tabasco., =4 entrecotes of ribeyes [ ca. 159 gr. per stuk ]

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-07-2015
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

SafraanChimichurri;

INGREDIENTEN

1 rode ui, 3 teentjes knoflook, 1 bosje peterselie (voor ongeveer 5 eetlepels fijngesneden peterselie), ? theelepel saffraan, 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel verse tijm, 2? dl extra vergine olijfolie, 1? dl witte azijn, 2 theelepels zout, 1 theelepel grofgemalen peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2003
  • Argentijns
  •  10-20 min.

Lekker recept uit het boek van Annabel Langbein vol met zomerse recepten.

INGREDIENTEN

4 teentjes knoflook, grof gehakt, 1 lente-ui, grof gehakt, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels wijnazijn, 2 theelepels gerookte paprikapoeder, 2 theelepels gemalen komijn, 2 theelepels zwarte peper, 1 theelepel gedroogde oregano, 1 theelepel lichtbruine suiker, 8 eetlepels peterselieblaadjes, 8 eetlepels korianderblaadjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-04-2016
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Chimichurri is de pittige saus die Argetijnen bij gegrild vlees serveren.

INGREDIENTEN

*2,5 dl olijfolie extra vierge *1,5 dl rode wijnazijn *1 rode ui, fijngesneden *2 augurken, fijngesneden *2 teentjes knoflook, fijngesneden *4 el fijngesneden peterselie *2 el fijngesneden oregano *1/2 tl cayennepeper *zeezout grofgemalen *zwarte peper *2 hollandse biefstukken *olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-05-2006
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

2 maïskolven of 1 blikje maïskorrels (300 g), uitgelekt, 500 g zoete aardappels, in blokjes, 3 rode pepers, fijngesneden, 2 zakjes verse peterselie (a 30 g), zeer fijngesneden, 2 theelepels oregano, 2 eetlepels rode-wijnazijn, 10 eetlepels olie, 50 ml melk, 10 g boter, 6 ribeyesteaks

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2007
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gegrilde rib-eye of een biefstukje. ik ben er dol op. Probeer het vlees een keer te grillen en eet het met chimichurri en een taco. Heerlijk Mexicaans streetfood! Chimichurri komt uit argentinie en is een salsa van verse kruiden en tomaat. 

INGREDIENTEN

350 gram rib-eye of andere steak, 4 cordita's (kleine tortilla's, zijn te vinden in de supermarkt), , Voor de chimichurri:, 2 knoflooktenen, 2 tomaten, 1 rode peper (optioneel), 1 ui, fijngesnipperd, flinke scheut olijfolie, scheut azijn, handje peterselie, handje koriander, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-11-2016
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Met zelfgemaakte chimichurri van knoflook, peterselie en balsamicoazijn.

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 4 personen:,  800 g aardappelen, 1 citroen, 1 rode peper, 12 takjes bladpeterselie, 4 knoflooktenen, 500 g rode bieten, 125 g mesclun, 30 g zonnebloempitten, 500 g kogelbiefstuk, 5 el olijfolie, 5 el zwarte balsamicoazijn, 2 el roomboter, Peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-07-2014
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een Argentijn zou hoofdschuddend weglopen bij het lezen van dit recept. Onze eerste versie begon al fout, en ging steeds verder van het oorspronkelijke recept, maar het is harstikke lekker, door de bulk paprika en peterselie super gezond en ook de kinderen zijn blij als ze het zien maken. In Argentinie is chimichurri een sausje bij steak, maar wij eten het vegetarisch als zodanig met rijst: een flinke saladelepel chimi op een bord rijst. Er zit een zoetje in, maar de azijn moet licht overheersen. Gebruik ook de steeltjes van de peterselie, dat geeft wat beet. Als er jonge kinderen bij zijn stel je je eigen bord bij met wat hot sauce (kataia fire vind ik de meest frisse smaak toevoegen) maar je kunt ook een lombok meeblitzen in de keukenmachine.

INGREDIENTEN

3 groene paprika`s -, 2 rode paprika`s -, 2 medium uien -, 1 teentje knoflook -, 1 flinke bos platte peterselie -, 1 handvol verse, of 3 el gedroogde oregano -, 1-2 el rietsuiker -, 3-6 el azijn (knoflook / rode wijnazijn) -, 50 ml maisolie -, zout, peper -, hot sauce (kataia fire, of tabasco) -, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-09-2008
  • Argentijns
  •  10-20 min.

Heerlijk gerecht met frisse smaak!

INGREDIENTEN

800 g Nicola aardappelen, 1 citroen, 1 rode peper, 10 takjes bladpeterselie, 4 tenen knoflook, 400 g kogelbiefstuk, 100 g gemengde sla, 4 rode bieten, 30 g zonnebloempitten, 5 el olijfolie, 4 el zwarte balsamicoazijn, Klontje roomboter, Peper en zout naar smaak toevoegen.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-03-2014
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een luxe BBQ gerecht  met een heerlijke saus en salade 

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 4 personen:, , 2 stuks côte à l'os van elk 700 g, 50 g rode quinoa, 50 g witte quinoa, 50 g linzen, 1 bakje rode kerstomaten, 1 bakje gele kerstomaten, 1 rode ui, 8 groene asperges, parmezaanplakjes, ruccola, basilicum, 1 teentje look, sushi-azijn, olijfolie, peper en zout, , Ingrediënten voor de chimichurri:, 1 bos platte peterselie, 1/2 bos koriander, 10 takjes oregano, 2 groene chilipepers, 3 teentjes look, 2 sjalotten, 1 limoen, 2 el sushi-azijn, 1 el xeresazijn, 2 dl olijfolie, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

3 Verschillende recepten.De Argentijn is een echte vleeseter.Gemiddeld eet een inwoner van Argentinie zo'n 120 kilo vlees per jaar.Dat vlees hoog op het verlanglijstje van de Argentijn staat, is niet helemaal onlogisch. De pampa's worden tenslotte door zo'n zestig miljoen stuks rundvee bevolkt en daarnaast zijn er ook nog enorme kuddes schapen. Lees verder bij het recept

INGREDIENTEN

Vervolg:, Vlees, wordt in Argentinie erg puur gegeten., Negentig procent van het vlees, dat wordt genuttigd komt van de barbecue of de grill., Het vlees wordt, gezouten en soms ook nog een beetje gekruid, maar daar blijft het bij., Bij het gegrillde vlees wordt altijd sla (met tomaten, ui, radijs en, plakjes gekookt ei) geserveerd., Een gezonde combinatie!, Natuurlijk, ontbreekt de chimichurri niet., Dat is een typisch Argentijnse, saus van pittige kruiden, die altijd bij het vlees wordt geserveerd., Er zijn tal van manieren op deze chimichurri klaar te maken., Ieder, huishouden, iedere kok en ieder restaurant heeft z'n eigen wijze van, bereiding.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-07-2002
  • Argentijns
  •  > 120 min.

Bbq mix

INGREDIENTEN

3 teentjes knoflook, 1 takje peterselie, ? kg mollejas (kalfszwezerik), 2 ri?ones (lamsniertjes), 1? dl azijn of rodewijnazijn, zout /zeezout, 1 corazon (runderhart), 1 kg asado de tira (spareribs), adobo de salmuera (vlees marinade), 4 chorizos (Argentijnse worstjes), 8 chuletas de cordero (lamskoteletjes), 4 bief de lomo (filetsteak), chimichurri (Kijk evt. bij sauzen), versgemalen zwarte peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Argentijns
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 pak meergranenrijst à 250 g (Lassie), zout, 2 handsinaasappels, 1 schaaltje verse koriander (C1000), 2 el Mediterrane roerbakolie (C1000), 1 zakje uien gesnipperd à 125 g (C1000), 1 groene paprika, in stukjes, 2 blikken kidneybonen in chilisaus à 400 g (Royal Mail), peper, 2 gegrilde kippen hot (chimichurri),

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-11-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Argentijnse Barbeque

INGREDIENTEN

3 teentjes knoflook, 1 takje peterselie, ? kg mollejas (kalfszwezerik), 2 ri?ones (lamsniertjes), 1? dl azijn of rodewijnazijn, zout /zeezout, 1 corazon (runderhart), 1 kg asado de tira (spareribs), adobo de salmuera (vlees marinade Ingredienten:, ? liter warm water, 2 tl. zeezout, ? tl. gemalen zwarte peper, 1 el. limoensap of azijn of rode of witte wijn., Meng alle ingredienten door elkaar.), 4 chorizos (Argentijnse worstjes), 8 chuletas de cordero (lamskoteletjes), 4 bief de lomo (filetsteak), chimichurri (Ingredienten:, 2 rode uien, 4 teentjes knoflook, 2 tomaten, 2 groene Spaanse pepers, 1 bosje peterselie (voor ongeveer 5 eetlepels, fijngesneden peterselie), 2? dl extra vergine olijfolie, 1?dl witte azijn, 2 theelepels zout, 1 theelepel grof gemalen peper, Bereiding:, Pel de uien en de knoflook en snijd ze ragfijn., Was de tomaten, verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de Spaanse pepers en snijd tomaten en pepers fijn., Was de peterselie, snijd de stengels af en snijd het blad fijn., Meng alle ingredienten door elkaar en doe het mengsel in een aardewerken, porseleinen of glazen pot die afgesloten kan worden. laat de pot met inhoud ongeveer 24 uur op kamertemperatuur staan.), versgemalen zwarte peper, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-06-2001
  • Argentijns
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top