Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Chinese recepten Meer Chinese recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Deze komkommeralade smaakte heerlijk bij mijn Ajam ketjap die ik vorige week maakte. Maak de salade een paar uur tevoren zodat de smaken goed zijn doorgetrokken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Ik ben gek op Chinese tomatensoep maar ik vind het niet lekker als hij TE zoet is. Dit is mijn recept geworden.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

Superlekkere pittige maaltijdsoep die perfect is voor een stormachtige herfstavond! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indisch

Pittige balletjes die super lekker smaken met de groentenwok en de salade  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Eet ze als hapje of bijgerecht! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Dit recept komt uit het verre Mauritius …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Bij de verskrat van de week zat deze week Chinese kool. Het recept op de site van People's farm heb ik aangepast naar onze smaak en inzichten. Geen geraffineerde suiker en wat minder spek.  Het resultaat was heerlijk! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een lekkere en makkelijke Japanese soep , die je mits toevoeging van 250 g eiermie , kan omtoveren tot een volwaardige maaltijdsoep . …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Wanneer je veel kookt houd je altijd ingrediënten over, die te ruim zijn ingekocht of die je gewoonweg niet nodig bleek te hebben. Bij mij  belanden die dan vaak achter in de koel- of voorraadkast, waar hen vaak een eenzame verottingsdood te wachten staat. Zonde! Met de restjes groente en vlees kun je makkelijk nog een nieuwe maaltijd in elkaar toveren. Zo ook deze bami. De ingrediënten in dit recept zijn dan ook eerder een indicatie. Wees dus creatief!    …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Een heerlijke soep die de chinese tomatensoep van de chinees evenaart. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Kruidige mihoen boordevol groente, kip en garnalen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Iedereen die dit gerecht heeft gegegeten is er enthousiast over en wil meteen het recept hebben. Het is makkelijk en snel te maken en het eet lekker licht weg. Het kan natuurlijk ook met b.v. Chinese kool. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Deze bereidingswijze van nasi benaderen de smaak van echte chinese nasi goed. Zien ook mijn recept: Variatie op bami van de chinees …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Pittig-zoete tomatensoep. Ik heb al veel recepten geprobeerd, maar deze is net zo als bij de Chinees! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Deze komt eigenlijk uit een kookboek van een Chinese chefkok, maar heb vlees vervangen door rundvlees. Lekker pittig en zoet van smaak. Eenvoudig te maken en als hij op staat dan komen er herfstige geuren vrij die je onmiddellijk doen denken aan stoofpeertjes. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees
Populaire Chinese kookboeken:
Top