Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

13 chorba recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Stevig gevulde Marokkaanse soep met lamsvlees en groenten

INGREDIENTEN

* 150 gram gekookt lamsvlees, * 2 fijngehakte uien, * 150 gram wortels, * 200 gram aardappels, * 150 gram courgettes, * 80 gram boter, * 1 eetlepel tomatenpuree, * 1 eetlepel gehakte verse koriander, * snufje piment, * 1 bouillonblokje, * 80 gram vermicelli, * zout en peper., ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2004
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

De groene maïs, in Algerije "frik" genoemd, kan men vervangen door rijst of fijne vermicelli (engelenhaar). In plaats van kip kan men 500 gram lamsvlees nemen. Buiten het jaargetijde worden de verse tomaten vervangen door 1 eetlepel tomatenpuree (geconcentreerd).

INGREDIENTEN

80 g spliterwten, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 kip van 1 kg in 2 stukken gesneden, 2 el verse fijngeknipte koreander, cayennepeper, zout, zwarte peper, 2 mesp. kaneel, 50 g boter 2 rijpe tomaten, 125 g groene maïs

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-09-2011
  • Arabisch
  •  60-120 min.

Tunesische soep met griesmeel

INGREDIENTEN

Benodigdheden: 200 gram kip of kipfilet, 5 teentjes knoflook, 1 tot 2 theelepels koriander, 1/2 tot 1 ui, 2 blikjes geconcentreerde tomatenpuree (140 gr.), olijfolie en 5 eetlepels chorba (soort griesmeel), zwarte peper en zout.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-2003
  • Arabisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

 1 zak zeevruchten diepvries,  1 zak pangafilet diepvries,  2 uien,  Bosje peterselie,  Bosje koriander,  Blik tomaten ontveld,  2 visbouillonblokjes,  Handje vermicelli,  Beetje komijn,  Beetje gember,  Beetje zwarte peper,  Beetje Paprikapoeder,  Saffraan,  Olijfolie,  Bloem (om te binden),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2011
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Soep; dit recept is een aanpassing van Onno. Reken er Tunesiers niet op af.

INGREDIENTEN

1 grote ui, fijngehakt, 2 stengels bleekselderij, fijngehakt, olijfolie, 2 theelepels komijnpoeder, 2 theelepels korianderpoeder, 4 tenen knoflook, geplet en fijngehakt, 1 literblik gepelde tomaten, 1 theelepel harissa, 1 l lamsbouillon (of iets van een blokje), 1 eetlepel suiker, 50 g voorgekookte couscous (?couscous rapide?), zout (facultatief), bladpeterselie of vers korianderblad, gehakt, 1 citroen,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2003
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik ben deze week in de stemming om steeds weer een andere soep te maken. Misschien komt het door het koude weer maar zo`n lekkere kom dikke maaltijdsoep gaat er dan best in. Hier heb ik weer zo`n lekker recept. Het is een "Chorba", d.w.z. een ongebonden soep. Maar doordat er couscous in gaat krijg je toch een lekkere dikke structuur.

INGREDIENTEN

750 gram kippenbouten;, 1 blik (400 gram) tomatenblokjes of een blik gepelde tomaten fijnmalen in de keukenmachine;, 1 grote ui, grof gehakt;, 2 tenen knoflook, gehakt;, 1/2 bosje platte peterselie, fijngehakt;, 1/2 bosje verse koriander, fijngehakt;, 150 gram couscous (middelgrof);, 1/2 theelepel paprikapoeder;, 1/2 theelepel gemalen komijn;, 1/2 theelepel kurkuma;, 1/2 theelepel chilipeper (meer of minder naar smaak);, 1 kaneelstokje;, het sap van 1/2 citroen;, 2-3 kippenbouillonblokjes;, 2 liter water.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2008
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Een heerlijke en geurige Algerijnse goedgevulde soep....

INGREDIENTEN

Dit heb je nodig:, , 250 gram rundergehakt;, 1 kippenbout;, 1 grote ui;, 2 tenen knoflook;, een paar takjes platte peterselie;, 1 bosje verse koriander;, 1 stengel bleekselderij;, 100 gram tomatenpuree;, 1 koffielepel korianderpoeder;, 1 koffielepel paprikapoeder;, 1/2 koffielepel zwarte peper;, 1 koffielepel harissa;, 2-3 kippenbouillonblokje;, 1 wortel;, 1 kleine courgette;, 1 eigeel;, 250 gram pasta (vogeltongetjes, zie foto 2)., (kan je die niet vinden, gebruik dan een andere, kleine pastasoort).

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-11-2012
  • Arabisch
  •  60-120 min.

Aardappelsoep uit de balkan

INGREDIENTEN

2kg aardappelen, 500 gr rundvlees,250gr rookvlees,3 wortel,3 uien,2 paprika,4 tomaten vegeta of aromat,paprikapoeder,bloem olie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-10-2006
  • Joegoslavisch
  •  60-120 min.

In Noord-Afrikaanse landen wordt vaak soep gemaakt met couscous als vulling. Zo'n soep, meestal met lamsvlees bereid, wordt Chorba genoemd. Je kunt couscous prima gebruiken en laten wellen in de soep. Hij krijgt dan de smaak van de bouillon.

INGREDIENTEN

2 el olie, 1 grote ui (gehakt), 1 tl gemalen komijn, 250 gr kipfilet(in reepjes), 2 kippenbouillontabletten, 1 blikje tomatenpuree, 1 teen knoflook, 200 gr gehakte diepvries spinazie(ontdooid), 1 potje tuinbonen, 100 gr couscous, cayennepeper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2004
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ja hoor....ook in Noord-Afrika is vermicellisoep met gehaktballetjes populair. Probeer dit Algerijnse recept maar eens uit......

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-12-2008
  • Arabisch
  •  30-60 min.

Een heerlijke oosterse soep

INGREDIENTEN

2 eetl olie, 1 grote ui, 1 thl komijn, 250gr kipfilet, 2 kippeboulliontabl, 1 blikje tomatenpuree, 1 of 2 teentjes knoflook, 200gr diepvries spinazie, 1 potje tuinbonen, 100gr couscous, cayennepeper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2004
  • Arabisch
  •  20-30 min.

Een recept van Fatima Marzouki van het arabische restaurant "El Warda" in Antwerpen.

INGREDIENTEN

1,5 liter water - 1 Spaanse ui - 4 kardemonzaden - komijnpoeder - peper en zout - 500 gr lamsvlees - 1 handjevol Orzo (vermicelli in de vorm van vogeltongetjes) - roomboter - 1 citroen.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2001
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 el citroensap, 1 1/2 l runderbouillon, 1 wortel, 1 meiknol, 1 ui, 180 gr erwten, 1 mergpijp, 1 eierdooier, 120 ml zure room, 1 el gehakte verse dille, 1 el gehakte verse peterselie, lavas of koriander, 1/2 el gehakt bieslook, 1 tl zout, , Voor de gevulde courgettes:, 6 kleine courgetjes, 250 gr mager rundsgehakt, 1 snee brood, 1 kleine ui, 1 ei, 125 gr rijst, 1/2 tl zout, 1/4 tl hete paprika, 1/2 el gehakte verse dille

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-11-2002
  • Balkan Bijgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top