Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

11 colcannon recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

1 kg. aardappelen, zout, 3 sjalotjes, 1 dl. melk, flinke bos bieslook, 50 gr. boter, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-2009
  • Iers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ierse stamppot van witte kool en aardappelen.

INGREDIENTEN

, * 1 kilo aarappelen, * 1 deciliter melk, * 75 gram boter, * versgeraspte nootmuskaat, * zout en versgeraspte peper, * ca.400 gram witte kool, * 4 bosuitjes, * 200 gram reepjes mager rookspek, * klontje boter, * desgewenst bruine boter of jus om erbij te serveren

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2002
  • Iers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Stevige kost uit Ierland.

INGREDIENTEN

1 kg bloemige aardappels, 1 kleine savooiekool (circa 750 gram), 2 middelgrote uien, 2 eetl. reuzel, zout, versgemalen zwarte peper, 3/8 liter vleesbouillon, 2 dl room, 50 g boter, 200 g rookspek, zonder zwoerd, in plakken gesneden, 30 gram verse bieslook,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-03-2004
  • Iers Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Colcannon is een aardappelpuree met kool of met ui en kruiden, afhankelijk van het seizoen. Het is niet helemaal duidelijk of de oorsprong nu Iers of Schots is, want beide eisen de herkomst op. In de puree werden dan een ring, een munt, een vingerhoed en een knoop verstopt, verpakt in papier. Degene die de ring vindt, zou volgens traditie binnen het jaar trouwen, degene die de munt vindt rijk worden, de vindster van de vingerhoed wordt of blijft een oude vrijster en degene die de knoop treft, vrijgezel.

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, zout, 3 sjalotjes, 1 dl melk, flinke bos bieslook, 50 gram boter, peper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-07-2002
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Deze heb ik van een aartsmagier gehad.

INGREDIENTEN

Aardappels, een koolsoort, prei, geraspte wortel, verse peterselie, blik doperwten uitgelekt, melk, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2002
  • Iers Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een traditioneel gerecht uit Ierland.Net even iets anders dan de gewone aardappelpuree.

INGREDIENTEN

1 0ns ui, prei of lente-uitjes., 30 gr. margarine., 0,6 dl afgeroomde melk., 500 gr. aardappelen., 250 gr. kool.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-11-2001
  • Iers Bijgerecht
  •  0-10 min.

Een winterse Ierse boerenmaaltijd!

INGREDIENTEN

500 gram aardappelen (afkokers), 250 gram gesneden boerenkool, 1 kleine prei, zout, peper, 1,5 dl. melk, 50 gram boter, 1 eetlepel azijn (naar wens)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Traditioneel Iers gerecht

INGREDIENTEN

4 middelgrote aardappelen, geschild, 4 koppen kool, fijngesneden, 60 g boter, 5 el fijngehakte lente-uitjes, 1 dl warme melk, gemalen peper, 1 el fijngehakte peterselie, als garnering,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Boerenkoolstampot.

INGREDIENTEN

500 gram aardappels (afkokers), 250 gram gesneden boerenkool 1 prei, zout, peper, 1 1/2 dl. melk, 1 magere rookworst van 250 gram, 50 gram boter, eventueel 1 eetlepel azijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-05-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Op de valreep van de winter naar de lente nog even een heerlijke stamppot. Als het een dag koud, regenachtig en winderig is gaat deze stamppot er zeker in. Er bestaan heel veel recepten van de Colcannon, maar wij vonden deze wel heel erg lekker en gaan deze zeker vaker eten. Het recept werd op internet geplaatst door Culinette. Ik heb er - zoals gewoonlijk - een kleine varriatie in gebracht. Echt heerlijk!

INGREDIENTEN

750 gram kruimige aardappelen, zout, 20 + 20 gram boter, 2 dl volle melk of 100 ml melk en 100 ml creme fraiche (nog veel lekkerder), 1 losgeklopt ei, , 2 dunne stengels prei (schoongemaakt en in smalle reepjes gesneden), 500 gram groene kool of savooie kool (schoongemaakt en fijn gesneden), 250 gram reepjes mager gerookt spek (ik heb 300 gram varkensreepjes gebruikt), 2 lente-uitjes (in kleine stukjes gesneden), eventueel 50 gram geraspte belegen kaas, peper, nootmuskaat, paar druppels worcestersaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2015
  • Iers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aardappelen spelen een grote rol in de Ierse keuken. Ook op St.Patrick's Day, door de katholieke Ieren gevierd op 17 maart, worden traditioneel veel gerechten met aardappel gegeten. Op deze belangrijke feestdag voor de Ieren, wordt de sterfdag van deze heilige herdacht.Grappig detail is, dat St.Patrick helemaal niet in Ierland is geboren. Lees hier meer over deze "Ierse" heilige.

INGREDIENTEN

, * 225 g rauwe aardappelen, * 225 g aardappelpuree, * 225 g bloem, * zout en peper, * 1 ei, * 50 g boter, * scheutje melk

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-03-2003
  • Iers Bijgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top