Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

11 croquetas recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Kroketjes gevuld met serranoham, Spaanse tapa. Let op!!! Wachttijd van 2 uur!!! Voor ongeveer 15 stuks

INGREDIENTEN

40 gr. bloem vermengd met zout & peper, 150 gr. witte broodkruim, 1 ei, losgeklopt met 2 el. melk, frituurolie, Voor de vulling: 200 gr. serranoham, in kleine reepjes, 30 gr. boter, 30 gr. bloem, 2? dl. melk, ? dl. sherry, 1 flinke el. fijngesneden peterselie, ? tl. paprikapoeder, ? tl. nootmuskaat, zout & versgemalen peper

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-06-2002
  • Spaans
  •  > 120 min.

Dit is een lekkere variatie op onze rundvleeskroket.

INGREDIENTEN

Voor de croquette:, * 125 gr bloem, * 125 gr roomboter, * 250 ml koude melk, * 200 ml koude kippenbouillon, * 1 eetlpl gehakte peterselie, * 1 uitje, heel fijn gesnipperd, * 200 gr Serranoham, fijngesneden, * 125 gr champignons, fijngehakt, , Voor het paneren van de croquette:, * 4 eetlpls bloem, * 2 eieren, losgeklopt, * 6 eetlpls paneermeel, , Voor de friet:, * 1 kg roseval aardappels, geschild en over de lengte gehalveerd, * 4 eetlpls arachide olie, * 1 theelpl cajunkruiden,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-03-2015
  • Spaans
  •  60-120 min.

Heerlijke croquetas!!

INGREDIENTEN

50 gram roomboter, 1 klein ui, fijngesneden, 65 gram bloem, 400 ml melk (al dan niet getrokken met laurier, peperkorrels en kruidnagel), 200 ml kippenbouillon, 115 gram gekookte kipfilet, fijngesneden, extra bloem, 2 eieren, los geklopt, beschuitkruim gemaakt van 8 beschuitjes, 1 theelepel gerookte paprika, handjevol peterselie fijngesneden

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-10-2014
  • Spaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Bron: Eten uit de tapasbar

INGREDIENTEN

450 gram kruimige aardappels, 500 gram vis (kabeljauw, schelvis, heek of zalm), 3 dl melk, 1 grote ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook, 1 theelepel pikant paprikapoeder, 1 bosje verse peterselie (fijngehakt), 1 eetlepel lichte olijfolie, 3 grote eieren, zout en versgemalen (zwarte) peper, 1-2 eetlepels bloem, 2-3 eetlepels fijn broodkruim, 3? dl olie (om in te frituren), cocktailprikkers

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2006
  • Spaans
  •  30-60 min.

TAPA. Stokviskroketjes

INGREDIENTEN

200 g stokvis*, zout, 1 grote aardappel van 250 g, 1 ei, peper, 1 takjes koriander, ca. 8 el paneermeel, frituurolie,, * Stokvis is te koop in goed gesorteerde viswinkels. De smaak van stokvis is heel specifiek. Je kunt de kroketjes ook met kabeljauw maken. Druk dan zoveel mogelijk het vocht uit de gekookte vis en gebruik wat meer zout en peper., ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-05-2000
  • Spaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Ruim 450 g risottorijst 1 middelgrote ui, grofgehakt 1 laurierblad 1 theelepel knoflook, uitgeperst 1 eetlepel olijfolie 2 theelepels koenjit hete kippenbouillon er, tweemaal het volume van de rijst 140 g chorizoworst 140 g serrano ham bloem met wat zout en peper 2 eieren, losgeroerd met melk broodkruim of paneermeel olie om de bolletjes te frituren peterselie om te garneren .

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-12-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

kroketten van aardappel met garnaaltjes

INGREDIENTEN

500 gram aardappelen, 400 gram gepelde kleine garnaaltjes, 300 ml tomatensaus, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel boter, 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas, 1 eetlepel citroensap, 1 laurierblad, 2 eieren, 100 gram paneermeel, olijfolie, suiker, zout, peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2005
  • Spaans
  •  30-60 min.

Kip-paddestoelkroketjes

INGREDIENTEN

250 gr verse kipfilet - 250 gr grote open kastanjechampignons - 2 el verse gehakte peterselie - 50 gr vers wit broodkruim - 4 el sesamzaad - 1 ei, losgeklopt - olie om in te frituren - 250 gr kwark - 4 tl mierikswortelsaus - 1 tl mosterd - 1 el citroensap

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-06-2004
  • Spaans
  •  > 120 min.

Kroketten van aardappel met garnaaltjes, spaanse tapa

INGREDIENTEN

500 gram aardappelen, 400 gram gepelde kleine garnaaltjes, 300 ml tomatensaus, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel boter, 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas, 1 eetlepel citroensap, 1 laurierblad, 2 eieren, 100 gram paneermeel, olijfolie, suiker, zout, peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Spaans
  •  30-60 min.

Garnalencroquetten met kaas

INGREDIENTEN

4 eetlepels ongezouten boter, 1 eetlepel slaolie, 1 theelepel gehakte sjalotten, 6 eetlepels bloem, 3/4 kop melk, 3 middelgroten garnalen, gepeld en fijngesneden, 5 eetlepels (60 gr.) geraspte manchegokaas (spaanse schapenmelkkaas), zout, witte peper, snufje nootmuskaat, 1 eidooier, 1/2 kop paneermeel, olie om te frituren.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-04-2000
  • Spaans
  •  60-120 min.

"Croquetas de bacaloa Salvador", de getalenteerde Salvador Lucero van Bar Bahia in Cadiz geeft aan deze kabeljauwkroketten, anders dan de klassieke met aardappelen, een romige consistentie door de witte saus.

INGREDIENTEN

110 gram gedroogde kabeljauw zonder graten - 6 el olijfolie - 2 teentjes knoflook, fijngehakt - 4 el fijngehakte ui - 3 el fijngehakte peterselie - 12 el bloem - 5 dl melk - flinke snuif muskaatnoot - versgemalen peper en zeezout - 2 eieren, losgeklopt met 1 tl water - gedroogd broodkruim - olie om te frituren, bij voorkeur milde olijfolie

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-05-2000
  • Spaans
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top