Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Eieren schots recepten (60) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
INGREDIENTEN

? Kalfsgehakt 500 gr., ? 5 eieren, ? paneermeel, ? kruidenboterkruiden, ? scheutje melk, ? peper uit de molen, zout, ? frituurolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2002
  • Schots Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een verborgen eitje

INGREDIENTEN

? Kalfsgehakt 400 gr., ? 5 eieren, ? paneermeel, ? kruidenboterkruiden, ? scheutje melk, ? peper uit de molen, zout, ? frituurolie,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-05-2003
  • Schots Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

? Kalfsgehakt 400 gr., ? 5 eieren, ? paneermeel, ? kruidenboterkruiden, ? scheutje melk, ? peper uit de molen, zout, ? frituurolie,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-08-2002
  • Schots Bijgerecht
  •  30-60 min.

Nog uitgebreider dan een engels ontbijt!

INGREDIENTEN

4 eieren - 4 geroosterde boterhammen - 2 tomaten - 4 kleine braadworstjes - klein blikje witte bonen in tomatensaus - 4 plakken bakbacon - half bakje champignons - 2 aardappelkantjes (soort rosti) - 2 plakjes bloedworst(black pudding),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-07-2004
  • Schots
  •  10-20 min.

Gerookte zalm met rosti en ei

INGREDIENTEN

1 zak aviko rosti, 2 eieren middel groot, zput, peper, 4 lp creme fraise, 2 pakjes zalm, 1 lp verse dille, 4 kleine eieren, gemengde salade

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-02-2003
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Gerookte zalm met rosti en ei

INGREDIENTEN

1 zak Aviko rosti (diepvries), 2 eieren, middelgroot, zout, 4 eetlepels cremr fraiche, 2 pakjes Schotse zalm, 4 eetlepels olijfolie, peper, 1 eetlepel gehakte dille, 4 eieren, klein, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2003
  • Schots Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 kleine makrelen, 2 hardgekookte eieren, 100 g geraspte Schotse cheddar of belegen goudse, 1 theelepel mosterdpoeder, 2 lepels gesmolten boter, 1 lepel peterselie, 1 citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-06-2003
  • Schots Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Dit is een recept van Michel Roux een sterren chef van het londense restaurant Le Gavroche Ze zijn lauwwarm heerlijk als voorgerecht of zelfs als borrelhapje maar koud ook leuk om mee tenemen met een picknick Dit is een recept met kwartel eitjes kan echter ook met een klein kippenei mogelijk heb je dan wat meer vlees nodig

INGREDIENTEN

* 8 kwarteleitjes, * 300 gr varkensvlees fijngemalen, * 1 eiwit, * 1 theel fijngesneden verse bieslook, * 1 theel fijngesneden verse peterselie, * 1 mespunt cayennepeper, * zout en versgemalen peper, * 2 eieren, * 2 eetl melk, * 50 gr bloem (bestuiven), * 100 gr wit broodkruim, * 3 dl arachideolie

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2012
  • Schots Voorgerecht
  •  30-60 min.

Een recept voor kleine huishoudens!

INGREDIENTEN

2 eieren, 1 el bloem, 150 g braadworst, 1 ei, 1 el melk, Paneermeel, Frituurvet

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2000
  • Schots
  •  20-30 min.

Zelfgemaakte Schotse eieren smaken heerlijk, vooral ass u ze opdient met een knapperige groene sla of tomatensla

INGREDIENTEN

400 gram verse worst of sausijsjes (velletje eraf 1 klein uitje, klein gesneden 1 tl gedroogde gemengde kruiden 4 eieren hardgekookt en gepeld bloem ongeveer 175 gram gedroogde broodkruimelsof paneermeel frituurolie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2003
  • Schots
  •  20-30 min.

In gehakt gehulde eieren

INGREDIENTEN

250 gram gekruid gehakt1 kleine gerapste ui2 el gedroogd broodkruim of paneermeel1 ei, gesplitst1 el verse, gehakte peterseliezoutpepersnuifje nootmuskaat4 hardgekookte eieren1/2 kopje extra paneermeelolie voor frituren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2000
  • Schots
  •  20-30 min.

Eieren, maar dan op een heel aparte manier

INGREDIENTEN

, 300 gram verse worst, 5 eieren,2 theelepels worcestershiresaus (of: voor kinderen vervangen door maggi), 2 flinke eetlepels tarwebloem, 1 theelepel zout, mespunt peper, ongeveer 6 volle eetlepels paneermeel, , verder nodig: plastic huishoudfolie of plastic zakje

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-04-2005
  • Schots
  •  10-20 min.

Lekker als snack maar ook bij de warme maaltijd.

INGREDIENTEN

5 eieren, 300 gram verse worst, 2 theelepels Worcestershiresaus, 2 flink eetlepels tarwebloem, 1 theelepel zout, mespunt peper, paneermeel, ongeveer 6 volle eetlepels,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-02-2005
  • Schots Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 hard gekookte eieren, 300 gr half om half gehakt, 2 losgeroerde eieren, 50 gr paneermeel, zout peper en nootmuskaat, geraspt sjalotje.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-12-2000
  • Schots
  •  10-20 min.

Hartige snack ei in combinatie met gehakt

INGREDIENTEN

4 hard gekookt eieren, 400 gr half om half gehakt, 100 gr paneermeel, peper, zout, nootmuskaat, charlotje geraspt, 1 geklutst ei

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-07-2002
  • Schots
  •  10-20 min.

Alleen voor grote mensen

INGREDIENTEN

6 hardgekookte eieren, 6 zwarte olijven, 1 blikje tonijn naturel, 1 theel. grove mosterd, 1 glas whiskey, 3 eetl. olie, zout en peper

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-10-2001
  • Schots Tussengerecht
  •  0-10 min.

Ik dacht van te voren van dit kan toch niet goed gaan. Maar het is echt gelukt. Ik vind het zo leuk kijken.

INGREDIENTEN

250 gr gekruid gehakt- 1 kleine geraspte ui-2 el paneermeel- 1 gesplitst ei- verse kruiden-zout-peper-nootmuskaat- 4 eieren gekookt niet door en door hard maar ook zeker niet te zacht(er echt tussen in)- paneermeel- extra eiwitten.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-05-2002
  • Schots Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Het recept Schots ei is een algemeen recept ik heb het wat naar mijn smaak aangepast door er wat rauwe ham of ontbijtspek mag ook andere ham zijn om te wikkelen wat iets meer pit geeft en het ei wat minder droog maakt met eten met deze twee heb ik succes maar ben altijd naar nieuwe smaken op zoek.

INGREDIENTEN

Ingredi├źnten 500 gr varkensgehakt of kipgehakt, 2 theelepel worcestersaus, 4 hardgekookte eieren, gepeld, 1 ui zeer fijn gesneden, 1 el bloem, 1/8 tl zout, 1/8 theelepel versgemalen zwarte peper, paprikepoeder, 4 plakjes ontbijtspek of rauwe ham, 2 geklopt ei, 200 gr paneermeel, 1 liter olie om te frituren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-03-2015
  • Schots
  •  20-30 min.

Errug lekker!!!!!!!!! 5 sterren toetje

INGREDIENTEN

, , , 200 gram lichtbruine basterdsuiker, 100gram boter in vieren gesneden, 175 gram bloem, 250 gram suiker, 2 theelepels kaneel, 1 theelepel bakpoeder, Theelepel zout, 2 grote eieren, 150 ml. Zonnebloemolie, 1 peer, grof geraspt, 1 eetlepel geraspte verse gember, 4 peren, schoongemaakt en in 6 partjes, 4 bolletjes vanille- ijs ( slagroom), , ,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-10-2005
  • Schots Nagerecht
  •  60-120 min.

Scotch eggs lekker engels.

INGREDIENTEN

5 eieren, -250 gram braadworst, -2 theel worchestershiresaus, -1 eetl. bloem, -zout, -peper, -5 eetl. paneermeel, -frituurvet/olie, -keukenpapier,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-03-2005
  • Schots Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker cake met rozijnen en whiskey

INGREDIENTEN

1 sinasappel; 150 gr rozijnen; 3 el whiskey; 175 gr zachte boter; 175 gr kristalsuiker; 3 eieren; 100 gr bloem; 75 gr zelfrijzend bakmeel; 1 afgestreken tl zout; 100 gr poedersuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-02-2000
  • Schots
  •  60-120 min.

Een heerlijk stukje vis. De Schotse Cheddar (of belegen Goudse)maken dit gerecht apart

INGREDIENTEN

4 kleine makrelen, schoongemaakt, 2 hardgekookte eieren, 100 gr geraspte Schotse Cheddar (of belegen Goudse), 1 tl mosterdpoeder, 2 el gesmolten boter, 1 el gehakte peterselie, 1 citroen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2005
  • Schots
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Traditioneel Schots recept, aangepast voor een vetarm en koolhydraatbeperkt dieet.

INGREDIENTEN

400 gr extra mager rundergehakt, 4 eieren (klein/middelgroot), gehaktkruiden

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2010
  • Schots
  •  20-30 min.

Een heerlijke chocoladekoek met walnoten vulling erg lekker probeer maar uit!! echte aanrader!!

INGREDIENTEN

* 120 gr pure chocolade, * 100 gr roomboter, * 280 gr suiker, * 2 zakjes vanille suiker, * 4 hele eieren, * 150 gr bakmeel, * snufje zout, * ong. 40 walnoten: uitgepeld is een papschaaltje vol,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2002
  • Schots
  •  20-30 min.

Dit moet je echt eens proeven!

INGREDIENTEN

100 gr. Mon Chou kaas, 2 blikken rode zalm (totaal 880 gr.), 200 gr. oudbakken wittebrood zonder korst, 2 eieren, 1/2 theel. paprikapoeder, 1 1/2 kopje fijngehakte peterselie, 2 eetl.geraspte ui, 2-4 eetl.room, peper uit de molen, zout, worcestersaus, 1 theel. olijfolie, paneermeel

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2001
  • Schots Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Eenvoudig , goedkoop en erg lekker.

INGREDIENTEN

75 gr zelfrijzend bakmeel, 150 gr tarwebloem, 2 losgeklopte eieren, 2,5 dl melk, 8 braadworstjes(varkens), 50 gr rundervet, 1 grote ui in dunne ringen, 1/2 tl zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-10-2003
  • Schots Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk recept voor Brownies met dank aan Mieke!

INGREDIENTEN

200 gr cakemeel, 125 gr pure chocolade, 250 gr boter, 250 gr bruine basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 4 eieren, 125 gr grofgehakte walnoten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-04-2003
  • Schots
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekkere cake ,iets anders bereid.

INGREDIENTEN

250 gr rozijnen, 125 gr boter, 125 gr suiker, 2 eieren, 250 gr zelfrijzend bakmeel, 2 th bakpoeder,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-07-2008
  • Schots
  •  60-120 min.

Schotse (warme)specialiteit voor het thee-uur

INGREDIENTEN

-500 g zelfrijzend bakmeel, -2 el keukenstroop, -snufje zout, -2,5 dl karnemelk of melk, -75 g suiker, -2 eieren

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-01-2004
  • Schots
  •  10-20 min.

Net iets anders

INGREDIENTEN

4 hard gekookte eieren, 3 fijn gehakte uien, 300 gr gehakt, 2 el fijngehakte kruiden of gedroogde kruidenmix, bloem, 1 losgeklopte ei, zout en peper, paneermeel, , ingr. saus, beetje olie, 1 rode ui gehakt, 1 teentje knoflook gehakt, 4 rijpe tomaten in stukken, 1 gekookte appel (geschild, ontpit,in stukken), 50 gr rozijnen, 3 el witte wijn, 3 el bruine suiker, zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-03-2003
  • Schots
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

- 4 eieren, - 500 gr rundergehakt, - 200 gr half om half gehakt, - 1 ei, - 1 eierdooier, - 1 beschuit, - 3 el fijngesneden peterslie, - 3 el fijgeknipte bieslook, - 3 el fijngesneden dragonblad, - 50 gr worteltjes geraspt, - zout en peper, - 3 el bloem, - 3 el bakboter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-2003
  • Schots Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Chocolade-kokoscakejes

INGREDIENTEN

140 gram zelfrijzend bakmeel 4 eieren190 gram suiker85 ml melk30 gram boterGlazuur:500 gram poedersuiker60 gram cacaopoeder1,25 dl water500 gram gedroogd kokos

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-08-2000
  • Schots
  •  60-120 min.

Hoewel Drambuie vaak op z'n Frans wordt uitgesproken, is het een schotse likeur.

INGREDIENTEN

4 dl melk, 75 gr suiker, 10 gr poeder gelatine, 2 el koud water, 2 eieren, 2,5 dl room, 1 dl Drambuie

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-05-2005
  • Schots
  •  > 120 min.

Dit is een cake voor Imbolc.(dit wordt ook wel Candlemas genoemd) Het feest van Saint Bridged

INGREDIENTEN

1 kop suiker, 1 kop walnoten, 1 kop plantenolie, 1 kop lichte rozijnen, 1 kop bloem, 4 eieren, 1 theel. Bakpoeder,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2003
  • Schots
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Traditioneel Schots recept, aangepast voor een vetarm en koolhydraatbeperkt dieet.

INGREDIENTEN

400 gr extra mager rundergehakt, 4 eieren (klein/middelgroot), gehaktkruiden

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-09-2010
  • Schots
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200 g cakemeel *, 125 g pure chocolade *, 250 g boter *, 250 g bruine basterdsuiker 1 zakje * vanillesuiker *, 4 eieren *, 125 g grofgehakte walnoten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2005
  • Schots
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Eenvoudig recept

INGREDIENTEN

75 gr rauwe en 75 gr gerookte zalm in zeer dunne reepjes (julienne) gesneden., 1 bosje verse bieslook, zeer fijn gehakt, 4 filets van maiskip, zout en peper, bloem, 2 losgeklopte eieren, 150 gr paneermeel, half broodkruim, half havermout, klontje roomboter, Voor saus:, 2 sjalotten fijngesnipperd, klontje roomboter, 5 dl alpro room, 40 ml Clynelish 14 jaar oud (whisky), fijn gehakte bieslook, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2009
  • Schots Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk ontbijt voor mensen met een goede trek.

INGREDIENTEN

4 eieren, 8 runderchipolata's, bloedworst 4 plakken, heinz wittebonen in tomatensaus, 2 ons bacon [dun gesneden] champions 250 gram,tomaten, broodjes of toast.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-12-2001
  • Schots
  •  20-30 min.

Deze heerlijke luchtige cake wordt op een andere manier gemaakt dan de doorsnee cakes. In het cakebeslag is o.a. een pakje vanilleroompudding verwerkt en door de eieren te scheiden en het stijfgeklopte eiwit als laatste door het cakebeslag te spatelen krijg je een super luchtige cake. Iets meer werk maar het is het waard. In het recept is melk gebruikt in plaats van whisky. Dat kan dus ook. Maar het espressokoffiepoeder en het glaasje whisky maken weer eens iets anders van deze cake.

INGREDIENTEN

150 gram zachte roomboter + eventueel iets voor het invetten van de cakevorm, 200 gram suiker, 1 zakje vanilliesuiker, mespunt zout, 4 eieren (M) - dooiers en eiwitten gescheiden, 210 gram zelfrijzend bakmeel + eventueel iets voor de cakevorm, 1 pakje vanilleroompudding (om te koken) geschikt voor voor 1/2 liter melk (evt. custardpoeder), 2 flinke eetlepels espressokoffiepoeder (ik heb de staafjes espressopoeder van Nescaf├ę gebruikt) of gewone oploskoffie, plm. 6 eetlepels of flink borrelglas whisky (of andere sterke drank bijv. cognacof amaretto), pakje chocoladeglazuur (melkchocolade), poedersuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2016
  • Schots
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top