Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Engelse recepten Meer Engelse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Rosbief (van het Engelse roast beef) is een groot stuk rundvlees, gesneden van een mager spierdeel van het rund. Rosbief kan zijn gesneden van de dunne of dikke lende, het staartstuk, de bovenbil, de platte bil, het bloemstuk of de muis. Perfect gebakken is het een klassieker die super lekker smaakt met kroketjes en bijv. worteltjes met erwtjes . In dit recept serveren we er een port sausje bij  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Lekkere Engelse Chicken Pie  die we warm serveren eventueel met een salade erbij en/of wat aardappelpuree …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Als kind was ik vaak aan het kokkerellen in het weekend. Het kon echt van alles zijn, maar het leukste was toch taart of cake. Het gezin waar ik in opgroeide waren en zijn enorme zoetekauwen, dus dat zat wel goed. Mijn moeder had een gasfornuis van Etna. Bij de aanschaf zat een kookboekje met veel zoete recepten. In de loop van het leven is het echt letterlijk stuk gekookt; uit zijn verband, spetters, vlekken en plakkerigheden. Dat boekje heb ik niet meer, maar ik heb in de tweedehands boekhandel iets dergelijks gevonden van iets recenter datum. Veel recepten ken ik nog heel goed, maar deze nog niet. Dus vandaag, op deze grijze zaterdag in oktober, aan de slag gegaan. Niet alle ingredienten had ik in huis, maar daar weet ik altijd wel raad op. Ik neem de rode appeltjes (soort sterappeltjes) uit mijn eigen tuin, bruine basterdsuiker en engelse abrikozenjam. Het is een beetje een bewerkelijk recept, maar niet moeilijk en goed te doen als je de tijd ervoor neemt. En de verrassing zit in de bereidingswijze, want het ziet er niet uit als een appeltaart. De beschrijving van de bereidingswijze neem ik niet zo over uit het boekje, omdat het chaotisch is beschreven. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Schnitsel en dan zelf maken, kan het lekkerder? Ga ik nog proberen heb hier 2 schnitsel liefhebbers bij me zitten …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Ik wilde graar een taart maken met mijn moeder, die ik gevonden had op Pinterest. Het probleem was alleen dat het recept uit een blog kwam, en bestond uit links naar verschillende andere recepten. Ik wilde daarom elk losse recept doorspitten, om zo hier het gehele recept te kunnen plaatsen. Zo werd het voor ons makkelijker, maar hopelijk ook voor jullie! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

Ga 'all the way American' met dit recept voor overheerlijke ribbetjes! (bijna) Alle stereotypes van de Amerikaanse (eet)cultuur komen in dit gerecht samen: Coca-Cola, Heinz Tomato Ketchup en veel, veel vlees. Vandaar dat ik dit recept gebruikt heb, voor een themadiner met een Amerikaans 'fifties'-thema.  Succes gegarandeerd!  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Ik ben af en toe een enorme *** ( zelf reflectie is een groot goed ) , naar aanleiding van me blog over blik , zat ik dus met zon blik haring in tomaten saus , maar verder dan een al dan niet geroosterde boterham eronder kwam ik niet. dus even me engelse vrienden gevraagd, want die zijn goed met dat soort dingen , .. een blik witte bonen ( zonder saus ) opwarmen , haring erdoor , wat worst erbij en je hebt een top ontbijt.... ok, toen moest ik even over me nek , dat werdt het niet , zijn vriendin was wat slimmer "maar heb je het al gegoogeld ? "  en toen ging het licht uit, ik ben redelijk bedreven in zoeken en linkjes verzamelen , hoezo had ik dat niet zelf bedacht? zie regel 1 , er zijn niet zo heel veel recepten en vaak warm, en als ik iets goor vindt is het warme haring. ik zag wel een mooie quote " haring in tomaten saus, je haat het of je vindt het zalig, er is geen tussenweg "  en dat klopt zeker …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Europees

Food cloning , das niks anders dan na maken van iets wat je ooit gegeten of gezien hebt. ik ben er dol op , want zo gaat je creatieve brein aan de slag , met alles wat jij lekker vindt. kon niet ontdekken waarom het posh puppies heet, gok ,  posh ( over the top )  puppie ( de grote van de worst )  , zie iets van ui, en saus , het feit dat ze tm er achter zetten ( trade mark ) betekent wel dat ze er in geloven , en geloof me ik ook . en nu dus bouwen , …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Recept van Sue Lawrence, Sue schreef; dat ze al haar brownies recepten had weggegooid en alleen nog maar deze brownies maakt! Origineel heb je `Dark unrefined muscovado sugar` nodig maar met de Nederlandse donkerbruine basterd is het ook te proberen. De meeste brownies bevatten noten maar deze niet, simpele reden de kinderen van Sue Lawrence lusten geen noten! Maar je kunt als je wil natuurlijk noten toevoegen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Typisch Engelse appeltaart. Heel lekker. Wanneer de zomer ten einde loopt, is het ook erg lekker om een paar van de appels te vervangen door mooie peren of verrukkelijke bramen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

185 gr boter 255 gr donkerbruine suiker 255 gr havermout 1,5 theelepel bakpoeder …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Deze polulaire klassieker kan indien gewenst nog overstrooid worden met geraspte kaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Dit recept heb ik ooit eens gehad van een oude engelse dame. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

De engelse keuken is echt de moeite. Ontdek het zelf ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Mijn kleindochters vinden cheesecake super lekker en die wilden ze graag eens samen met mij maken. Ik had nog nooit een cheesecake gebakken! Enfin, ik heb wat boeken van Nigella Lawson en in `How to be a domestic goddess` vond ik o.a. deze cheesecake. Hij was zo lekker dat ik hem van de week weer gemaakt heb voor de verjaardag van mijn dochter. Deze keer net iets anders dan in Nigella`s boek. Ik heb dus tekst toegevoegd. die niet in het boek staat. De taart viel bijzonder in de smaak. Bij Nigella stond voor 8 personen maar dan heb je behoorlijk dikke punten. Voor de verjaardag hebben wij wat kleinere punten gesneden. In het boek staat de oventemperatuur op 180°C graden (gewone oven) bij mijn oven was dat echt te hoog. De 2e keer heb ik de oven op 165 graden gezet en het laatste kwartier op 175 graden. De foto`s van beide cakes staan door elkaar het is onzin om opnieuw foto`s te nemen van al gemaakte plaatjes. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

Een HEERLIJKE Engelse taart... Helemaal super met EIGEN gemaakte custard (niet dat spul uit een pakje) karamel en heerlijke frambozen!! Deze taart zal na 1x maken gelijk bij jouw lekkerste taarten gaan horen (hoop ik)... …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

Dit recept is van Irene (Engelse vriendin uit Kent). Het is een recept met banaan erin en dat heb ik nog niet eerder kunnen ontdekken op Smulweb. Er is nog een ander alternatief (kijk bij serveertips) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Dit eet zoooo weg! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans
Populaire Engelse kookboeken:
Top