Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

23 gemberkip recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Glutenvrij!!! ~Voor iedereen die van de combinatie zoet/hartig houdt.

INGREDIENTEN

* 1 kilo Kipdelen naar keuze.* Peper en Zout., *100 gr.Boter.* 1 dl.Gembersiroop.* 8 Gembernootjes.* 2 dl. Bouillon (gevogeltefond (uit een pot) is nog lekkerder!).* Citroensap., * 1 lepel maizena of aardappelmeel.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken kip, in een romige kokossaus

INGREDIENTEN

1 verse kipstuk gemberwortel van ca. 5 cm.ca. 5 eetl. bloem5 dl. kokosmelk, 2 eetl. droge witte wijn2 1/2 dl. water2 uien, fijngesnedenarachideoliepeper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een kipje om je vingers bij af te likken!

INGREDIENTEN

1 flinke kip, 0.5 lt kippenbouillon (getrokken van bv het vel met een bouillonblokje), 6 sinasappelensinasappelsap, 10 gemberbollen met sap, 0.5 el gemberpoeder, 2 grote uien, 5 tenen knoflook2 el azijn, 2 el ketjap, 2 el suiker, zoutpeper, herb de provence, olijfolie of boter om in te bakken.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kipfilet in Teriyaki marinade

INGREDIENTEN

60 ml. mazola olie (of zonnebloemolie), 60 ml. kikkoman Japanse sojasaus, 60 ml. droge sherry, 15 ml verse gemberwortel, 30 ml. stroop, 1 teen knoflook, kipfilets

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-10-1999
  • Japans
  •  0-10 min.

Lekkere kip met gember

INGREDIENTEN

1 in vieren gedeeld braadkuiken, peper, zout, 100 gram boter, = deciliter gembersiroop, 2 deciliter bouillon, 1 uitgeperste citroen, 8 balletjes fijngesneden gember, 1 eetlepel aardappelmeel.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kip gemarineerd in gember geeft een onverwachte, zoete, maar tevens pittige smaak.

INGREDIENTEN

2-3 kipfilets, 6 a 7 gemberbolletjes uit een potje, 4 eetlepels gembersiroop, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels honing, 2 eetlepels olijfolie, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

INGREDIENTEN VOOR GEMBERKIP:, 4 kippenbouten, 4 el olijfolie, 1 tl gedroogde gember, 1 cm verse gember (geraspt), 2 teentjes knoflook (geperst), peper, zout, 2 uien (in ringen gesneden), scheutje gembersiroop., INGREDIENTEN VOOR POMPOENPUREE:, 800 gr pompoen (in blokjes), olijfolie, peper, zout, gedroogde tijm, 1 teentje knoflook (geperst), 1/2 tl saffraanpoeder, 1 tl kurkuma.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-05-2003
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 in 4 stukken verdeelde braadkip van 1200 gram, zout, 2 theelepels kerrie, 1 theelepel gemberpoeder, 1/2 theelepel knoflookpoeder, 3 in kleine stukjes gesneden bolletjes stemgember. 1 eetlepel gembersiroop. 1 eetlepel honing.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-10-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Door het gerecht een dag van tevoren te bereiden zullen de smaken zich goed met elkaar mengen en zal het nog smaakvoller zijn.

INGREDIENTEN

400 g. kipfilet in dunne plakjes gesneden, 1 ui in ringen gesneden, 2 fijngesneden teentjes knoflook, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel honing, 50 g. fijngesneden verse gember, 5 lente-uitjes diagonaal in stukken gesneden, 2 eetlepels zonnebloemolie, 10 champignons in plakjes gesneden, versgemalen zwarte peper en zout, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2010
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een snel en heerlijk Thais gerecht. 620 kcal/portie.

INGREDIENTEN

1 eetlepel olie - 1 bussel lente-uitjes, in plakjes gesneden - 2,5 cm gemberwortel, geschild en geraspt - 1 teentje knoflook, geperst - 275g kippefilet, in blokjes gesneden - 2 eetlepels milde curry-pasta of 1 eetlepel hete Thaise curry-pasta - 300 ml kokosmelk - 300 ml kippebouillon - zout - peper - 125g tagliatelle - - 1 eetlepel maizena - 2 theelepels citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-04-1999
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pittig hoofdgerecht uit de Chineese keuken

INGREDIENTEN

1 kip of 4 bouten* 2 knoflooktenen* 1 ui* groot stuk gemberwortel* 3 eetl azijn* 3 theelepels zout* 1 lepel slaolie*wat verse peterselie* enkele komkommerschijfjes*

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-10-1999
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 gr kapucijners, 1 braadkuiken in 4 delen, 1 theelepel djahe, 2 theelepels zwarte peper, 1 theelepel zout, 1/4 theelepel saffraan (fijngewreven), 3 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 mespunt kaneel, 1 prei in dunne ringen, 50 gr. boter, 2 uien in ringen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-09-1999
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1kg. kipkarbonade ongekruid,5 rode rawits of 2 spaanse rode pepers,2eetl. br. basterdsuiker, zout/peper,djahepoeder,stukje verse gember van 6 cm., 1dl. ketjap manis(ketjap A) 2 grote uien, 5 teentjes knoflook, 200gr. margarine, mespuntje ve-tsin.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-05-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

2 pers. 462 Kcal

INGREDIENTEN

200 g kipfilet, 1 el olie, 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, 2 tl ketjap, 1 mespunt tuinkruidenbouillonpoeder, 1 kleine tomaat, 50 g fijngestampte verse gember, 1 tl suiker, zout, peper, 50 ml water, 300 g gekookte rijst, 400 g gekookte sperziebonen, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2003
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Voedingswaarde per portie Kcal 462

INGREDIENTEN

200 g kipfilet, 1 el olie, 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, 2 tl ketjap, 1 mespunt tuinkruidenbouillonpoeder, 1 kleine tomaat, 50 g fijngestampte verse gember, 1 tl suiker, zout, peper, 50 ml water, 300 g gekookte rijst, 400 g gekookte sperziebonen,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2003
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Slankrecept!

INGREDIENTEN

200 g kipfilet, 1 el olie, 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, 2 tl ketjap, 1 mespunt tuinkruidenbouillonpoeder, 1 kleine tomaat, 50 g fijngestampte verse gember, 1 tl suiker, zout, peper, 50 ml water, 300 g gekookte rijst, 400 g gekookte sperziebonen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2002
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

WW-recept, 165 Kcal / 693 KJ p.p.

INGREDIENTEN

2 theel sojasaus, 1 theel geraspte verse gemberwortel, 1 uitgeperst teentje knoflook, 2 x 150 gr ontvelde kippenborstfilet

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-09-2000
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

3 teentjes knoflook, sojasaus, versgemalen peper, 600 g kipfilet, 80 g gemberwortel, 1 ui, 300 g rode en groene paprika, 200 g champignons, 4 lente-uien, olie, 50 ml kippenbouillon, 4 el oestersaus, takjes koriander, paar radijsjes. Ik doe er zelf nog een rood pepertje doorheen.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2011
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Sorry, geen tijd nu,eerst dit heerlijke recept!kip met de gember geeft een lekker oosters smaakje

INGREDIENTEN

, 250 gr. kipfilet,250 gr. groene tagliatelle, 200 gr. champignons, 1 dl. kippenbouillon, 7,5 cl. wijn, 3 el. bieslook, 4 eetlepels geraspte gemberwortel, 2 el. sojasaus, 2 el. mosterd, 2 uien, 2 tl. honing,2 el. azijn, 1 struik broccoli, 1 teentje knoflook, 1 courgette, 1 rode paprika, 1 prei, 1 tl. tijm, 1 el. citroensap, wat olie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-05-2005
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

600 gram kipfilet, 200 gram krab (blik), 150 gram bamboescheuten (blik), 2 eetlepels boter, 2 eetlepels olie, 1 middelgrote ui, 1 teen knoflook, 2 sjalotten, 2 eetlepels rijstwijn, 1/2 dl kippebouillon, 1 eetlepel 1 fijngehakte peterselie, Voor de marinade:, 3 eetlepels olie, 1 eetlepel gembersiroop, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-01-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kip met een lekker oosters smaakje.

INGREDIENTEN

250 gr. Groene tagliatelle, 250 gr. kipfilet,200 gr.champignons, 1 dl. kippenbouillon, 7,5 cl. witte wijn, 3 el. bieslook, 4 eetl. geraspte gemberwortel, 2 el.sojasaus, 2 el.mosterd, 2 uien, 2 tl.honing, 2 el.azijn,1 struik broccoli, 1 teentje knoflook, 1 courgette, 1 rode paprika, 1 prei, 1 tl. tijm, 1 el. citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2005
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk, simpel gerecht. Staat zo op tafel. Een pannetje heb je nodig. Gezond en bijzonder smaakvol!

INGREDIENTEN

Sushi rijst (voor twee personen), 400 gr. kippendijfilet, 3 lente uitjes, 1 half kippenbouillonblokje, 2 el gember, 2 geperste teentjes knoflook, bruine miso, 2 tl sesamolie, 1 el (rijst)azijn, 1 el suiker, 3 el sojasaus, 1 tl sambal (of Koreaanse rode peperpasta Gochujang)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-05-2017
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 kleine kip, 2 of 3 gemberwortels, 6 gepelde kastanjes, 5 dadels, 4 hele tenen knoflook, 2 tl. geroosterde sesamzaden, 1 ui, 1 tak selderie, 1 wortel, zwarte peper, zout, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-01-2009
  • Koreaans
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top