Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Alle recepten voor hoofdgerechten op Smulweb.nl

Alle lekkere, bijzondere en prachtige hoofdgerechten. Of je nu op zoek bent naar vis, vlees, vegetarisch of een maaltijdsalade, je vindt het op Smulweb. Zoals stamppot, chateaubriand, salade Niçoise, Caesar salad, paella, spaghetti bolognese, quiches, tajine en nasi goreng.

Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Vlees Meer Vlees recepten »
Gevogelte Meer Gevogelte recepten »
Vegetarisch Meer Vegetarisch recepten »
Schaal- en schelpdier Meer Schaal- en schelpdier recepten »
Salade Meer Salade recepten »
Aardappel Meer Aardappel recepten »
Pasta Meer Pasta recepten »
Rijst Meer Rijst recepten »
Suggesties kookboeken

Lekker en smaakvol. Altijd aan te passen naar eigen smaak maar dat is met alle gerechten zo....;-). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Kalfsentrecote is gesneden van de dunne lende. Er zit altijd een randje vet aan. Laat dit vet zitten tijdens het bakken, dat geeft extra smaak. Wil je het niet opeten snij het er dan voor het opdienen ervan af. Kalfsentrecote heeft een verrukkelijke zachte smaak. En heel snel klaar. Het recept is van de keurslager. Ik heb het aangepast door een scheutje cognac (vieux) door de saus te doen. Heerlijk !!!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Heerlijk recept ontdekt op smulweb.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mexicaans

Schrik niet van het aantal ingrediënten. Het lijkt erger dan het is, een groot deel zijn gewoon kruiden en deze hoeveelheid is genoeg om 4 keer van te eten met zijn tweetjes dus echt de moeite wel waard. Ik maak altijd zo'n grote hoeveelheid ondanks dat we nog maar met zijn tweetjes zijn. Ik eet daar twee dagen pasta bolognese van en er gaan twee porties de vriezer in. Van de ene portie maak ik later dan een lasagne en de andere portie gebruik ik om als basis op onze zelfgemaakte pizza's te smeren. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Ik kwam dit gerecht tegen in een groep op Facebook voor de de Crockpot/dutchoven. Het recept leek mij zo lekker dat ik de plaatser heb gevraagd of ik het recept mocht maken en in eigen woorden mocht opschrijven maar dan voor op het fornuis i.p.v voor in de dutchoven. Hij vond het geen probleem. Mijn dank nog daarvoor Roel Osfa Duysserinck! Dit is hem geworden. Ik vond het recept heer-lijk! Als avondeten hebben wij twee Italiaanse bollen per persoon gegeten. Als lunch is één per persoon meer dan voldoende en dan is het dus geschikt voor 4 personen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Knolselderij, deze 10 cm dikke groente is een echte herfstgroente. Ook onze Smult redactie weet dat en heeft er een heerlijk gerecht bij bedacht: Appel-knolselderijstamppot met in bier gepocheerde worstjes. Lekker gezond de herfst in.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Deze heerlijke pannenkoekenlasagne is een recept uit Polles pannenkoekenboek . Pannenkoeken iets wat elk kind graag eet. Combineer dit met wat verse groente en je maakt er een gezond taartje van. Dat wordt smullen met het hele gezin.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Mijn moeder maakte op zaterdag vaak bruine bonen of capucijners omdat dit behoorlijk snel klaar was en we het allemaal erg lekker vonden. Ik was dit recept bijna vergeten tot ik het een tijdje terug weer tegenkwam. Ik heb het recept een beetje aangepast aan de tegenwoordige tijd, maar  de basis is hetzelfde gebleven (bruine bonen, spek, stroop en appeltjes). Mijn moeder gebruikte toen wel veel meer spek, wij vinden dit een goede hoeveelheid. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Schnitzel doet me normaal gesproken niet zozeer aan een Aziatisch recept denken. Maar met deze manier van bereiden is het dat toch zeker wel. Ik heb in dit recept de (ongepaneerde) schnitzels in reepjes gesneden maar je zou in plaats van de schnitzels ook gebruik kunnen maken van kipfilet of biefstuk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een heerlijk gerecht waarbij je niet lang in de keuken hoeft te staan. Dus ideaal bij een dineetje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Heerlijk makkelijk receptje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Dit is zo een lekker gerecht,dit moet je geproefd hebben ik heb het al heel vaak gemaakt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Recept van mijn (Indische) oma. Een heerlijk recept met rundvlees, (of kip of varkensvlees, wat je maar wil) Een gerecht wat niet in een rijsttafel mag ontbreken. Zeer geliefd, vooral bij kinderen vanwege de milde en zoete smaak. Dit recept heeft overigens op rtl-text gestaan. Mijn oma was zeer trots.... Als ik het gerecht proef voel ik me weer een klein kindje op bezoek bij oma... lekker smullend van de smoor! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Van de BBC gehaald …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Een makkelijke ovenschotel die door mijn gasten als heerlijk wordt betiteld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Van het Smulweblid Alidada maak ik vaak haar gerecht "Mozzarella Beef Florentine". Een overheelijke ovenschotel met spinazie, mozzarella en gehakt. Omdat we het zo lekker vinden ben ik gaan experimenteren met lasagne. We hebben gesmuld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans
Populaire Hoofdgerecht kookboeken:
Top