Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Ghanese recepten Meer Ghanese recepten recepten »

1 theezakje (b.v. earl grey) 100 g gedroogde cranberry`s 100 g rozijnen 100 g blanke amandelen 300 ml slagroom 200 g chocolade (min 70% cacao) 100 g koude boter, in blokjes 180 g bastogne koeken, in stukjes 2 gedroogde rode pepers 1 tl kaneelpoeder 1 tl gemberpoeder …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Ghanees

500 gr kippenbouten 150 gr paddestoelen 1 aubergine 1 fijngehakte ui 1 fijngehakte chilipeper 1 fijngehakt teentje knoflook 1/2 liter kippenbouillon plantaardige olie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Ghanees

Aardnotensoepen en -stoofpotten zijn waarschijnlijk de eerste gerechten die bij je opkomen als het gaat om West-Afrikaans eten. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Ghanees

Een recept uit Ghana, afkomstig uit het boek Melting Pot …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

125 g gekookte, gepelde garnalen 1 teen knoflook, uit de knijper ? eetl. plantaardige olie 2 eieren 1 gele bakbanaan, gehalveerd 4 slabladeren 2 tomaten 1 rode paprika 1 avocado 1 wortel het sap van 1 citroen 200 g tonijn of sardines uit blik 1 groene chilipeper, fijngehakt 2 eetl. gesnipperde lente-ui zout versgemalen zwarte peper …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Een lekker soepje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Als je deze maaltijdsalade echt op z'n Ghanees wilt eten, serveer je hem met ijskoud water met blaadjes verse basilicum of waterkers erin. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

Kip (kotelet, poot) of ander vlees 250 g pure pindapasta (pindakaas uit de pot is vaak gezoet) 1 blik tomaten 2 rode pepers 1? middelgrote ui 3 tenen knoflook 2 vingerkootjes gember zout  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

In een groot deel van Afrika worden stoofschotels en soepen met pinda's of andere noten gemaakt. vaak aaardnoten genoemd. Net als andere west-Afrikaanse gerechten is dit een pittig gerecht. Wanneer je meer van mild eten houd kun je de pepers en cayenne halveren. Of de milde varianten hiervan gebruiken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

1 theezakje (b.v. earl grey) 100 g gedroogde cranberry`s 100 g rozijnen 100 g blanke amandelen 300 ml slagroom 200 g chocolade (min 70% cacao) 100 g koude boter, in blokjes 180 g bastogne koeken, in stukjes 2 gedroogde rode pepers 1 tl kaneelpoeder 1 tl gemberpoeder …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Ghanees

Recept van kookfreak LINA …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Een typisch Ghanees gerecht. Verslavend lekker voor de hele familie. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Aardnotensoepen en -stoofpotten zijn waarschijnlijk de eerste gerechten die bij je opkomen als het gaat om West-Afrikaans eten. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Ghanees

1 haantje, 100 gram pinda's, 2 deciliter witte wijn, 2 sjalotjes, 20 gram bloem, 2 aubergines, 25 gram boter, 0,5 deciliter olie, 1 bouquet garni, 1 teentje knoflook, 5 deciliter bouillon, zout, peper. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Als je deze maaltijdsalade echt op z'n Ghanees wilt eten, serveer je hem met ijskoud water met blaadjes verse basilicum of waterkers erin. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

125 g gekookte, gepelde garnalen 1 teen knoflook, uit de knijper ? eetl. plantaardige olie 2 eieren 1 gele bakbanaan, gehalveerd 4 slabladeren 2 tomaten 1 rode paprika 1 avocado 1 wortel het sap van 1 citroen 200 g tonijn of sardines uit blik 1 groene chilipeper, fijngehakt 2 eetl. gesnipperde lente-ui zout versgemalen zwarte peper …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

500 gr kippenbouten 150 gr paddestoelen 1 aubergine 1 fijngehakte ui 1 fijngehakte chilipeper 1 fijngehakt teentje knoflook 1/2 liter kippenbouillon plantaardige olie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Ghanees
Top