Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

770 goulash recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Deze versie van goulash van meesterkok Rudolph van Veen is het voor ons.

INGREDIENTEN

600 gram doorregen runderlappen, 10 eetlepels olijfolie, 50 gram spekreepjes, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 4 paprikas (rood en groen), 2 eetlepels bloem, 1.5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder, 1 blikje tomaatstukjes (400 gram), 1 deciliter rode wijn, 2 deciliter Rundvleesbouillon, 2 theelepels tijm, 4 vastkokende aardappelen, 250 gram sperziebonen,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-03-2005
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Deze goulash is gemaakt van een combinatie van rundvlees en varkensvlees. Het is echt overheerlijk. Ik heb het recept gekregen van een kennis uit Oostenrijk. Inmiddels heb ik in de loop van de tijd wel e.e.a. aangepast. Iedereen die deze goulash proeft wil het recept. Dus maken!

INGREDIENTEN

750 gram mager rundvlees -, 250 gram varkenslappen - 50 gr boter om te bakken - olie om te bakken - peper - zout -, 2 vleesbouillontabletten - 3 eetlepels witte azijn - 2 theelepels gedroogde oregano -, mespunt kruidnagelpoeder - 1 laurierblaadje -, 1 kilo uien - 2 teentjes knoflook - 2 eetlepels tomatenpuree - 1/2 rode paprika - 2 theelepels pittige paprikapoeder of cayennepeper - 2 eetlepels milde paprikapoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-03-2006
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Het recept van deze echt verrukkelijke goulashsoep vond ik achter op een krantje van een supermarkt hier in Duitsland. Het leek me een heerlijke soep voor Nieuwjaarsdag en dat was het ook. We hebben er van genoten! Echt een TOPPER! Toevallig gisteren (7-11-2012) deze heerlijke goulashsoep voor onze buren gekookt. Mijn buurvrouw en ook haar dochter wilden allebei het recept. Ze vonden de soep heerlijk! Naar aanleiding van een vraag van een Smulweb-lid: Als je de soep in de slowcooker wilt bereiden kun je alle ingrediënten er tegelijk in doen. Je hoeft het vlees niet aan te bakken, hoewel ik zelf vind dat er dan een iets vollere smaak aan de soep komt. Ik zet de soep plm. 6 uur op low en vind hem dan erg lekker.

INGREDIENTEN

2 flinke uien -, 3 teentjes knoflook -, 500 gram aardappelen -, 3 winterpenen -, 500 gram rundvlees voor goulash -, 2 eetlepels zonnebloemolie -, 2 eetlepels tomatenpuree -, 1 blikje gepelde tomaten -, 1 pot geroosterde paprika`s (720 gr) -, 4 runderbouillon-tabletten -, zout, peper -, paprikapoeder naar smaak -, cayennepeper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-01-2011
  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

600 gram doorregen runderlappen, 10 eetlepels olijfolie, 50 gram spekreepjes, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 4 paprikas (rood en groen), 2 eetlepels bloem, 1.5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder, 1 blikje tomaatstukjes (400 gram), 1 deciliter rode wijn, 2 deciliter Rundvleesbouillon, 2 theelepels tijm, 4 vastkokende aardappelen, 250 gram sperziebonen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-01-2010
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zoveelste recept van goulash maar dit is HET RECEPT

INGREDIENTEN

600 gram doorregen runderlappen, 25 gram margarine/boter, 50 gram spekreepjes, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 2 rode paprika's, 2 groene paprika's, 2 eetlepels bloem, 1 eetlepel pikante paprika poeder, 1 eetlepel milde paprika poeder, 1 blikje tomatenstukjes (400 gram), 1 dl rode wijn, 2 dl vleesbouillon, 2 theelepels thijm, 4 vastkokende aardappels, 250 gram sperziebonen, 1 theelepel kummel, 200 gram champignons,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-02-2000
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke kruidige goulash waarvan je 3 recepten kan maken. - goulash ( bij rijst, aardappelen of over de friet ) - goulashsoep - bladerdeeghapje gevuld met goulash ( leuk voor op een feestje of lunch ) zeer makkelijk als je er meerdere dingen mee kunt wanneer je wat over hebt ( of dubbele portie maken en invriezen en later er wat anders van maken ). zie foto´s

INGREDIENTEN

GOULASH, - 1 kilo runderpoulet, - 1 bakje champignons ( 250 g ), - 2 rode paprika groot, - 1 groene paprika, - 3 uien groot, - 3 knoflookteentjes, - 1 laurierblaadje, - 1/2 tl kruidnagelpoeder, - 2 eetlepels paprikapoeder pikant, - 2 eetlepels mosterd ( zachte ), - 3 eetlepels balsamicoazijn, - 1 eetlepel oregano ( gedroogd ), - 2 maggieblokjes, - 1 blik tomatenblokjes, - 1 pakje tomato frito paprika ( paarse pak ), - boter, , GOULASHSOEP, - 1 liter rundvleesbouillon ( gemaakt van 2 rundvleesbouillonblokken ), - 1 ui, - 2 tl paprikapoeder mild ( wie pittig wil moet pikant pakken ), - 1 tl oregano ( gedroogd ), - aardappelblokjes of kleine krieltjes, - gedeelte van de goulash die je al gemaakt hebt, - boter, , BLADERDEEGHAPJE MET GOULASH, - bladerdeeg, - beetje melk of eigeel voor in te smeren, - goulash die je al gemaakt hebt,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-03-2009
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Met als basis de orginele hongaarse goulash, aangepast voor een romige beleving.

INGREDIENTEN

40 gram boter, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1 groene paprika, 500 gr magere runderlappen, 4 dl. water, 2,5 eetlepels paprikapoeder, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 potje crème fraiche, 40 gram bloem, 1 bouillontablet (runder of kruiden), tijm, aromat, Tabasco of chili poeder, worchestersaus

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-08-2003
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke goulash die iedereen lekker vindt!!!

INGREDIENTEN

1 kilo runderriblappen (goulashvlees is vaak te grof gesneden, soepvlees kan ook),2 tenen knoflook, 2 grote uien, 1 grote rode paprika, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 2 blikjes tomatenpuree, runderboullion, 3 laurierblaadjes, 1 pak diepvrieserwten van bonduelle, flink paprikapoeder, zout en peper, bindmiddel (arrowroot)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-10-2008
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Slanke Goulash met maar 400 kcalorieen van Slanke Lijn Nederland, Deventer.

INGREDIENTEN

100 gr. runderpoulet, 1/2 ui, 1/2 eetl. tomatenpuree, 1 tomaat, 1/2 paprika, paprikapoeder, 1 teentje knoflook.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-01-1999
  • Slanke keuken
  •  > 120 min.

Pittige rundvlees stoofgerecht

INGREDIENTEN

- 500 g runderlappen, - olie/boter, - 2 flinke uien, - 2 blikken tomatenblokjes, - 1,5 el pikante paprika poeder, - 1 el zoete paprika poeder, - 1 rode en 1 gele paprika, - 1/2 zakje goulash kruiden, - peper en zout, - 1 dl water,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-10-2003
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Echt lekkere goulash voor koude dagen

INGREDIENTEN

-500 gr runderpoulet, -2 grote uien, -rode en groene paprika, -knoflook, -4 laurierblaadjes, -1 zakje goulash kruidenmix (silvo), -bloem, -maizena, -2 kleine blikjes tomatenpuree, -zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-09-2006
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een hele lekkere Goulash volgens het recept van mijn moeder. Het duurt wel lang om te maken, maar is de moeite waard!

INGREDIENTEN

4 grote uien, 2 rode en 1 groene parika, 1 kg licht doorregen runderlappen, 2 blikjes tomatenpuree(niet die hele kleine), 1 a 2 tomaten, 4 laurierblaadjes, 5 kruidnageltjes, peper en zout naar smaak, 25 a 30 gram Blue Band

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-06-2002
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke Goulash!

INGREDIENTEN

Runderriblappen (door bloem wentelen), Vloeibare margarine, 3 ui, 3 tenen knoflook, 1 groene paprika, 2 rode paprika, 2 el mosterd, 2 laurierbladeren, 3 el balsamico azijn, Rode wijn, Rundvleesbouillon, Blik tomatenblokjes, Cayennepeper, Paprikapoeder, Komijn, Champignons, Prei, Worchestersaus, , Sperziebonen, Bloem, Creme Fraice, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-03-2014
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Goulash voor de Bourgondier

INGREDIENTEN

1 kg goulashvlees, olijfolie, 4 in ringen gesneden uien, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 250 champignons, 2 runderbouillonblokjes, 2 blaadjes laurier, zout, peper, zoete paprika, komijn, knoflook, 4 eetlepels crème fraîche, 2 glazen rode wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-02-2011
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijk met witte rijst

INGREDIENTEN

500 gr. Runder- Paarde- of Varkensvlees., 2 middelgrote uien, 1 teentje knoflook, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 1 kleine prei, 2 goudvlees bouillonblokjes, 6 eetl. Bloem, 1 ltr. Water, 1 groot blik tomatenpuree, 1 pakje goulash mix

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-08-2000
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hongaarse Goulash ; Runderlapjes in een pittige tomatensaus. Lange bereidingstijd, maar beslist de moeite waard!

INGREDIENTEN

750 gram magere runderlappen, 2 uien, 50 gram ontbijtspek, 50 gram boter, 2 teentjes knoflook, 1 eetl milde paprikapoeder, 1 eetl pikante paprikapoeder, 1 volle theel karwijzaad (Silvo), 1 theel marjolein, 1 vleesbouillontablet, 1 rode en 1 groenepaprika, 4 grote aardappels (500 gram), 2 dl gezeefde tomaten, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-07-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Uit de romertopf

INGREDIENTEN

, 1 kilo riblappen, 3 Uien in ringen gesneden, 2 teentjes knoflook, 1 liter bouillon (kan van een blokje), 50 gram boter, 1½ eetlepels paprikapoeder, 3 eetlepels bloem, verse gemalen zwarte peper, zout naar smaak, 1 rode paprika, 2 tomaten ontveld en in stukjes, 1 eetlepel tomatenpuree,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-01-1999
  • Hongaars
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

800 g rundsvlees, in stukken, 2 uien, in stukken, 1 kleine bleekselder, in stukjes, 3 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 blikje doperwten ca. 140 g, wit van 1 prei, in ringetjes gesneden, 6 tomaten, ontveld en in stukken, 1 flesje Trappist, 4 porties aardappelen, 1 zakje goulash kruiden, snuifje komijn, boter, vers gemalen peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Overheerlijke goulash met veel groente en vlees, echt een aanrader!

INGREDIENTEN

1 ons ontbijtspek, 1 pond mager rundvlees (wat geschikt is om te sudderen), 2 paprika's, 3 a 4 grote uien, 1 blik gepelde tomaten, 1 kl. blikje tomatenpuree, 1 blokje vleesbouillon water, 1 theelepel laos, 2 laurirblaadjes, 3 kruidnagels, 5 zwarte peperkorrels, 1 teentje knoflook, grote lepel kerriepoeder, scheutje ketjap manis

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Oorspronkelijk is het een soep die door Hongaarse herders werd bereid, "gulyas" geheten. De vleesstoofpot zoals wij die kennen, noemen de Hongaren "porkolt". Er zijn ontelbare varianten op, maar vlees, aardappels en paprika horen altijd in goulash thuis.

INGREDIENTEN

500 g doorregen runderlappen, 2 grote uien, 2 teentjes knoflook, 1 groene, 1 rode en 1 gele paprika, 2 tomaten, 2 aardappels, 2 el olie, 2 el paprikapoeder, 1 tl karwijzaad, 500 ml runderbouillon van tablet en 100 ml volle yoghurt, zout en chilipeper naar smaak toevoegen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-01-2004
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dit zijn de richtlijnen zoals ik deze maak. Je kunt deze altijd nog naar eigen smaak aanpassen.

INGREDIENTEN

1 kg Poulet, bestrooid met 3 eetlepels Goulash Kruidenmix, zelfgemaakt en wat Kurkumapoeder, Kerriepoeder, Paprikapoeder, alles zoet of pikant of gerookte (kan ook van alles wat), Boter en Olijfolie, 2 theelepels Harissa Pikante Variant, soort bouillonblokje of 2 Bouillonblokjes, `n stukje Gember, klein gehakt, 4 teentjes Knoflook, klein gesneden, 1 verse Rood Pepertj met of zonder pitjes, klein gehakt, 2 Uien, in schijfjes gesneden, in vieren gedeeld of klein klein gehakt, 3 Paprika`s (rood, oranje en groen), Paddenstoelen, 1 grote blik of dezelfde hoeveelheid verse, 1 blikje Tomaten stukjes met kruiden, Zout + Peper (uit molen, is eigenlijk al voorzien)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-03-2013
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Lekker stevige goulash zoals ik hem ooit in Hongarije gegeten heb en de smaken opgeslagen in mn hersentjes en thuis geexperimenteerd tot ik hem heb hij is zoals nu... Lekker!!

INGREDIENTEN

500 gr runderlappen of hacheevlees (blokjes), 4 uien (in halve ringen), 3 teentjes knoflook (in plakjes), 1 Spaans pepertje (in ringetjes), 1 groene paprika (in reepjes), 1 rode paprika (in reepjes), 250 gr champignons (in plakjes), 1 el paprikapoeder pikant, 1 el paprikapoeder mild, 1 flinke tl komijnpoeder, 1 flinke tl marjolein, 1 groot blikje tomatenpuree, 5 dl runderbouillon, 50 gr boter

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-09-2012
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

500 gr doorregen runderlappen2 grote uien2 teentjes knoflook1 groene paprika 2tomaten2 aardappels2 el olie2el paprikapoeder1theel karwijzaad (kummel)500 ml kippenbouillon, van blokje100 ml volle yoghurt

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-12-2004
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een zachte, zoetige goulash.

INGREDIENTEN

2 grote uien, 2 bieten, 1 winterwortel, 2 teentjes knoflook, 750g doorregen sukadelappen, 2 tl paprikapoeder, 1 blikje gepelde tomaten, 1 el tomatenpuree, zout en peper, bakje zure room, , De bonentip hieronder is niet van mij afkomstig maar een smakeloze actie van smulweb!

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-10-2012
  • Europees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

600 gr poelet van rund-, varkens- of schapenvlees, eventueel gemengd, 400 gr uien, 1 paprika, 50 gr dobbelsteentjes gerookt spek, zout, paprikapoeder, iets geraspte citroenschil, 1/4 liter bouillon, 2 eetlepels bloem, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-05-1999
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Römertopfrecept

INGREDIENTEN

, 600 g poulet van rund-, varkens- of schapevlees, eventueel gemengd, 400 g uien, 3 paprika's (liefst rode maar groene kan ook), 50 g dobbelsteentjes gerookt spek, zout, paprikapoeder, iets geraspte citroenschil, ¼ l bouillon, 2 eetlepels bloem, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-12-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit recept heb ik van een vriend gekregen. Inmiddels heeft deze goulash een vast plekje verdient in ons kookrepertoir, zo lekker vinden wij hem. Het is een fijn gerecht om in het weekend te maken omdat het vrij lang op moet staan. Maar dat betekent dan wel weer dat je ondertussen fijn iets anders kan gaan doen. Ondertussen trekken de heerlijke hartige geuren van de goulash die lekker op het fornuis staat te pruttelen door het huis. Misschien verheug jij je bij het maken van dit recept net zoals ons op het moment dat het ein-de-lijk etenstijd is. Geniet ervan!

INGREDIENTEN

1 kg runderpoulet, 2 uien, 2 volle eetlepels zoete of milde paprikapoeder (bijvoorbeeld van Jonnie Boer verkrijgbaar bij AH), 2 teentjes knoflook, 1 pak Heinz tomatenfritto, ± 1 liter runderbouillon, 1 handje verse peterselie, Versgemalen zout en peper, Wat bloem, Olie om te bakken, 2 rode paprika's, 1 bakje champignons

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-12-2010
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijk voor de koude dagen die komen gaan

INGREDIENTEN

2 tomaten, 100 g bacon, fijngesneden, 1 ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, fijngehakt, ½ theelepel karwijzaad, licht geplet, ½ eetlepel zoet paprikapoeder, plus extra om te garneren, 1 kg kalfsvlees, in blokjes, 1 laurierblaadje, 250 ml runderbouillon, 450 g nieuwe aardappelen, in blokjes van 2 cm, 100 g doperwten, vers of diepvries, 60 ml zure room,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-09-2009
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Bijdrage van Janou

INGREDIENTEN

350 gr mager rundvlees, 2 uien, 30 gr boter, tijm, peper, zout, paprikapoeder, 1/2 dl water, 3 eetlepels tomatenketchup, tabasco, 1 theelepel azijn, 1 laurierblad, 1/2 dl witte wijn, 2 tomaten,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hongaarse goulash van rundvlees

INGREDIENTEN

Rundvlees (ong. 600 gr. riblappen of magere runderlappen), ong. 100 gr. boter, 3 a 4 uien, ong. 3/4 liter bouillon (jus van het vlees aangevuld met water en een bouillonblokje), 50 gram bloem, blikje tomatenpuree, paprikapoeder, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-11-2001
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijke eigengemaakte Goulash

INGREDIENTEN

500 g (rund)vlees, 1 grote ui, 4 knoflook teentjes, 1 eetlepel bloem, 2-4 theelepels paprikapoeder, 1 eetlepel bloem, 100 ml rode wijn, 500 g aardappelen, 250 g rode en groene paprika, 250 g tomaten, half blokje bouillon, halve theelepel marjolein, peper & zout, blikje tomatenpuree,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-04-2003
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zelf gemaakt het lekkerst

INGREDIENTEN

500 g doorregen runderlappen, , 2 grote uien, , 2 teentjes knoflook, , 1 groene paprika, , 2 tomaten, , 2 aardappels, , 3 eetlepels olie, , 2 eetlepels paprikapoeder, , 1 theelepel karwijzaad (kummel), , 500 ml kippenbouillon, van tablet, , 100 ml volle yoghurt,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-10-2007
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 ons runderpoulet, 1 bakje champignons, paprika (rood) of paprikapoeder, 5 eetlepels bloem, 0,75 liter water, 1 groot blikje tomatenpuree, 1 teentje knoflook, 1 ui, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-02-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit gerecht is glutenvrij als je oplet wat voor kruiden je koopt. Kruiden van Silvo zijn goed, maar let op: niet de kruidenmix voor goulash maar de kruiden voor goulash.

INGREDIENTEN

Magere runderlappen 400 gram, peper en zout, zakje goulash-kruiden (Silvo), ontbijtspek 100 gram, 2 blikjes tomatenpuree (groot), blik doperwten (groot), bakje champignons, rode paprika, 3 tomaten, rode wijn, bakboter, witte rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-08-1999
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Tja, misschien niet erg origineel maar wel errug lekker! Een hartig opwarmertje voor regenachtige dagen......

INGREDIENTEN

* 1 grote gesnipperde ui * 1 rode en 1 groene paprika, in flinke stukken * 600 gram (of meer) magere runderlappen, in blokjes * 100 gram magere spekreepjes * 40 gram boter * 2 tn. knoflook * 1,5 eetlepel paprikapoeder pikant * 1 vleesbouillontablet * 1 blikje tomatenpuree * 1 blik tomatenblokjes * 2 aardappelen (kruimig, eco) * 2 dl lekkere rode wijn * zout & peper * olijfolie/hete rode saus (evt)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-09-2004
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

400ml rode wijn, 3 eetlepels rode wijnazijn, 3 kruidnagels, 3 eetlepels olijfolie, 5 peperkorrels, 600g varkenslappen, 500g sjalotjes, 4 roma-tomaten, 3 teentjes knoflook, 1 blaadje laurierzout, versgemalen peper, flinke bos peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-06-2005
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Met rundvlees, paprika en wijn

INGREDIENTEN

600 gr magere runderlappen, 2 el olijfolie, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 2 el bloem, 1 1/2 dl rode wijn, 1 1/2 dl koffie, 1 rode paprika, 1 groene paprika, zout en versgemalen peper, 2 tl oregano, paar druppels tabasco

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2000
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voor in de Rvmertopf

INGREDIENTEN

600 gr poulet van rund- schapen- of varkensvlees, eventueel gemengd, 400 gr uien, 1 paprika, 50 gr dobbelsteentjes gerookt spek, zout, paprikapoeder, iets geraspte citroenschil,< liter bouillon, 2 el bloem.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-05-1999
  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een super gemakkelijke goulash waar je iedereen mee verrast

INGREDIENTEN

1 kg rundvlees in blokjes, 1 kg uien snipperen, 1a2 lepels ketjap, 2 blikjes ossenstaartsoep (unox), Naar smaak peper,zout,etc, 150 gr boter

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-05-2005
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Makkelijk en heerlijk, deze authentieke goulash. Je waant je meteen in Hongarije!

INGREDIENTEN

- 1 kg rundvlees, - 250 gram reuzel, - 4 uien grofgesnipperd, - 500 gram aardappelen, - 2 groene en 2 rode paprika's in reepjes, - 3 blikjes tomaten met vocht, - 2 kommen rode wijn, - 1 kopje bouillon, - 1 potje creme fraiche, - 2 tl komijn, - 1 tl marjolein, - 2 el paprikapoeder, - zout en peper, - 4 tenen knoflook, - 1/2 bosje peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-04-1999
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Goulash

Goulash

Goulash is een gerecht dat afkomstig is uit de Balkan keuken. Het gerecht wordt bereid als schotel, maar het kan ook in de soep worden gedaan. Er zijn als het over goulash gaat veel verschillende varianten verkrijgbaar, er kan gedacht worden aan rundvlees, vis, varensvlees en schapenvlees. Als er voor vis gekozen wordt dan gaat het over een zeer pikante variant. Het wordt meestal klaargemaakt in een grote ketel, samen met uien, paprikapoeder, knoflook en karwijzaad (ook wel kummel genoemd). De goulash kan ook als onderste laag dienen voor een heerlijke ovenschotel.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top