Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Borrelhapjes

De avond valt. Tijd voor een lekker hapje voor bij de borrel. Wat is er leuker en lekkerder dan bitterballen een keer zelf te maken. Borrelhapjes zijn makkelijk zelf te maken met dit handige overzicht. Probeer het eens. Gezellige avond!

Holland hapjes Meer Holland hapjes recepten »
Zoete hapjes Meer Zoete hapjes recepten »
Snacks Meer Snacks recepten »
Populair Meer Populair recepten »
Tapas Meer Tapas recepten »
Mezze Meer Mezze  recepten »
Smeersels Meer Smeersels recepten »
Hartige hapjes Meer Hartige hapjes recepten »
Suggesties kookboeken

Warme hapjes uit Brazilië …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Braziliaans

Wat is er lekkerder dan gebakken champignons, nou de geur en smaak van knof, spek en uien erbij. En dat allemaal op een knapperig broodje …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Als voorgerecht of als hapjes , smaakt fris en lekker  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

Recept gekregen van een vriend waar ik dit kreeg als borrelhapje. vingerlikkend lekker als je van hete gerechten houd. Na de eerste paar hapen, biggelde de tranen over mijn wangen, maar wat me nog meer verbaasde was ondanks dat het zo heet was, de heerlijke volle smaak van de kruiden. Uit eigen ervaring weet ik dat als mensen eenmaal weten dat jij dit kan klaarmaken je steeds gevraagd zult worden als er ergens wat georganiseerd word waar hapjes gemaakt moeten worden. Kortom een recept waar je je vingers bij op eet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Surinaams

Makkelijk en super lekker als hapjes of als voorgerechtje …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Jaaaah , het werd wel weer eens tijd en genoeg inspiratie vanwege nieuwe hapjes in de supers. maar nog altijd te duur , te weinig en echt lekker zijn ze ook niet , de reden , ze gebruiken gewoon goedkope zooi , en dan nog 3.50 vragen voor 6 stukjes. lekker zelf knutselen ( zeker geen straf met dit weer ) , een heerlijke hapjes schotel.   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Een pittig borrelhapje ;Vervolledig de mezzetafel met kant-en-klare hapjes zoals kleine zwarte olijven, tarama, tzatziki, fetakaas, noorsse garnalen en ciabatta. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Een zelfverzonnen recept met dingen die ik in huis had...Heeft heel lekker uitgepakt en sindsdien keert het regelmatig terug op tafel. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Europees

Echt een leuke amuse om te serveren. Staat enig op een lepel maar ook in een klein schaaltje met een prikkertje. Erg makkelijk om te maken en kan van te voren bereid worden  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Verrukkelijke kleine gevarieerde bladerdeeghapjes. Ze vlogen weg op Sinterklaasavond. Maar ook bij andere gelegenheden natuurlijk heerlijk. Je kunt ze natuurlijk tevoren maken en invriezen. Ik heb kleine rundersaucijzenbroodjes gemaakt, bladerdeeghapjes met ham en kaas en hapjes met gerookte zalm en boursin. Van de saucijzenbroodjes haal je er 3 uit een plakje bladerdeeg. Van de andere hapjes elk 4. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Met een verjaardagsborrel is dit een altijd een succes! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediënten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Ik heb al heel wat bladerdeeghapjes op mijn pagina staan, maar deze week verzon ik er nog een paar. Ook deze vielen weer erg in de smaak. Ik maakte deze keer 3 soorten. Van links naar rechts op de foto bladerdeeg gevuld met salami en kaas, in het midden gevuld met zachte geitenkaas en gedroogde tomaat en helemaal rechts een kleine champignon gevuld met blauwe kaas. Ze vlogen weg. N.B. De hapjes zijn heel goed in te vriezen. Bak ze dan bevroren nog plm. 10 - 15 minuten op 200 graden. Ook dan zijn ze nog heerlijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Italiaanse pastaschotel met heerlijk op smaak gebrachte tomatensaus met gehaktballen en mozzarella uit de oven …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Ik had nog 2 blikjes grote croissants staan die op moesten. Toen deze lekkere borrelhapjes bedacht. De hapjes per soort ingevroren. Je hebt altijd wat lekkers in huis.(zie voor bereiding diepgevroren hapjes bij serveertips!) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud) …  Lees verder »

Een SMULRECEPT! Echt een heerlijk borrelhapje. Goed voor te bereiden. Alleen even afbakken voordat je deze hapjes serveert.Nav de opmerking dat de kaas eruit liep": Het bladerdeeg goed over elkaar dichtvouwen (4 punten naar elkaar) en vooral goed insmeren met eidooier! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans
Populaire Hapjes kookboeken:
Top