Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Hongaarse recepten Meer Hongaarse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Lángos zijn een specialiteit van Hongaarse afkomst, gefrituurde platte broodjes gemaakt van bloem, gist, zout en water.   Dit is een variant op het traditionele recept, want er wordt bier gebruikt in plaats van water.   Serveer ze met goulash, soep of een stoofschotel. Eet ze als snack met knoflooksaus, kaas, zure room,  worst, kwark€ …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Hongaars

We hadden achterburen waarvan de moeder een Hongaarse is. Ik kan me herinneren dat ik er met regelmaat te vinden was en helemaal wanneer de onderstaande soep op tafel kwam. Uiteraard maakte Georgy die met de echte Hongaarse paprikapoeder, maar "mijn" soep komt er dichtbij. Heerlijk voor op een gure herfstdag :-) (of elk ander moment....) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Hongaars

Naar de wintersport gaat het hele spul mee: kinderen, schoonkinderen, wij en de hond. En met al die sportieve inspanning moet er natuurlij ook goed gegeten worden. Dit is zo'n pan heerlijkheid. Lekker met puree of rijst.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars

Dit heerlijke recept gekregen van een lieve vriendin die dit zelf vaak maakt. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars

In één van mijn oude plakboeken zag ik een recept van een "Budapester Bonenpot". Ik den k n iet dat iemand in Budapest ooit van deze soep gehoord heeft, maar "het beestje" moet een naam hebben. Het recept trok mij erg aan, maar tijdens heth koken werd het toch weer een heel andere soep dan vermeld werd in het recept. Echt een lekkere gevulde soep waar je van kunt genieten (als je van bonen houdt natuurlijk). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Hongaars

Een mengeling van de Kruidige Goulash en Hongaarse Goulash. Zalige goulash, binnen ons gezin als heerlijk ervaren !! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Hongaars

Szegediner goulash is een Hongaarse goulash met zuurkool. Deze goulash wordt meestal gemaakt met varkensvlees, maar ik heb in mijn recept gekozen voor rundvlees en spekreepjes. Mijn recept is niet het traditionele Hongaarse recept, maar een variant door mijzelf bedacht. Je kunt deze goulash natuurlijk ook gewoon met gekookte aardappelen of rijst eten, maar ik vond het leuk er deze keer een ovenschotel van de maken (zonder kaas !) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Hongaars

Kipfilet gaargestoofd in een een pittige saus uit de Hongaarse keuken, maar geen goulash! Dit hebben we gisteren gegeten bij een vriend van ons, getrouwd met een Hongaarse schone. Het heeft uiteraard een naam - het gerecht - (de schone ook hoor) maar die is me effe ontschoten... Deze schotel kan je zowel met kipfilet, kippedijen, kipkoteletten als kippevleugels maken, is naar eigen smaak wat je het lekkerst vindt. Let wel op de bereidingstijd van het soort kip wat je gebruikt natuurlijk. Belangrijkste is dat het gewoon ontzettend lekker is, en voor wie die van pittig houdt, die kan er zijn of haar hartje bij ophalen! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Hongaars

Deze versie van goulash van meesterkok Rudolph van Veen is het voor ons. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars

600 gram doorregen runderlappen 10 eetlepels olijfolie 50 gram spekreepjes 1 grote ui 2 teentjes knoflook 4 paprikas (rood en groen) 2 eetlepels bloem 1.5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder 1 blikje tomaatstukjes (400 gram) 1 deciliter rode wijn 2 deciliter Rundvleesbouillon 2 theelepels tijm 4 vastkokende aardappelen 250 gram sperziebonen …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars

Dit is een heerlijke Saté op basis van het recept Hete (of minder hete) Kip. In de zomer een echt SUCCES, eenvoudig en erg lekker, wel met de goede Pindasaus(niet die van de Patat - Chinees). Wij zijn er dol op, en zover ik weet, iedereen :-) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Deze Hongaarse stoofschotel heet officieel: "Pörkölt" maar is bij ons beter bekend als goulash. Bestel je in Hongarije goulash (Gulyás) dan krijg je namelijk (goulash)soep. De officiële benamingen zijn in feite niet belangrijk. Het belangrijkste is dat het een heerlijke smakelijke en uiterst geurige stoofpot is. Het heeft een paar uurtjes nodig om te garen maar ondertussen ruikt je hele huis naar deze heerlijke stoofpot. Gemakkelijk te combineren met rijst, aardappelpuree, pasta, gnocchi of gewoon met brood. Je kunt ook makkelijk een grote hoeveelheid tegelijk maken voor een grotere groep of gewoon voor meerdere dagen. De 2e dag is het zelfs nog lekkerder omdat de smaken dan goed zijn ingetrokken. Gebruik geen extra zout want de gerookte spekreepjes zijn al zout genoeg. Deze spekreepjes zorgen ook voor de heerlijke "rook" smaak aan het gerecht. Deze smaak hoort bij dit gerecht want van origine wordt het klaargemaakt boven een houtvuurtje. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars

Deze goulash is heerlijk zacht en een beetje zurig door de zuurkool. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars

Dit is een echt lekker hongaars soepje goulash …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Hongaars

Een aanrader! De visfilet (in mijn geval kabeljauwhaasje) gaat rauw in de ovenschaal. Met iets aangebakken champignons en een heerlijke paprikaroomsaus in de oven. Het resultaat: een verrukkelijke, smaakvolle vis met een SUPER saus. Dit gaan we zeker heel vaak eten! Wie denkt dat de saus te heftig is t.o.v. de vis neemt de helft van alle ingrediënten voor de saus. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Hongaars

Voordat ik het recept van Hongaarse zuurkool op Smulweb wilde zetten heb ik eerst gekeken of er soms een soortgelijk recept opstond. Er stonden heel veel lekkere recepten met dezelfde naam op maar ik kwam niet hetzelfde recept tegen. Dit is eigenlijk een recept van een nicht van mij maar ik heb het zo veranderd dat het nu mijn eigen recept is geworden. Alleen de naam die zij aan het recept gaf is gebleven en hoe ze daaraan kwam weet ik ook niet maar.. het is een superlekker recept mag ik wel zeggen. Op 3.11.2012 weer eens gemaakt met een zelfgemaakte `jachtsaus` en nieuwe foto`s geplaatst. Natuurlijk kan je dit ook maken met een pakje jachtsaus. Ps Er staat voor 6 personen maar er kunnen ook 7-8 personen van eten. Wij zijn met ons twee dus ik doe altijd de rest in aparte bakjes en vries ze dan in (altijd handig als ik geen tijd heb) en de smaak blijft behouden in de vriezer. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Hongaars

Een eenduidig recept van echte Hongaarse goulash soep bestaat niet. Het is net zo als met erwtensoep in Nederland dat elke familie en elke streek zijn eigen recept heeft. Dit recept is dus mijn eigen versie zoals ik goulash soep meestal maak. De groenten kunnen nog wel eens ooit een beetje veranderen, dat ligt er soms ook aan wat ik op dat moment in huis heb. Zo gebruik ik ook wel eens ooit champignons, aardappelen prei of knolselderij. En een blik tomatenstukjes in plaats van verse tomaten kan ook heel goed. De rode wijn is ook niet perse nodig, maar maakt het natuurlijk wel lekkerder. Let wel, de paprika en uien en iets van tomaten zijn wel essentiële bestanddelen. TIP: Als je een paar aardappelen in blokjes gesneden gebruikt dan geeft dat automatisch wat binding aan de soep. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Hongaars

Deze goedgevulde maaltijdsoep is beslist niet zwaar en heerlijk pittig. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars
Populaire Hongaarse kookboeken:
Top